Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jó-e az eddzésterv?

Jó-e az eddzésterv?

Figyelt kérdés

Sziasztok osszeallitottam magamnak eddzesterveket es csak kivancsi vagyok a velemenyetekre, hogy jonak latjatok- e es ha valamit valtoztatnatok rajta akkor mit, mert nem igazan vagyok benne biztos hogy jo es biztos szeretnek benne lenni:

-1 napos kezdo eddzesterv 3szor egy heten (pl: hetfo,szerda,pentek):

Comb - 1.5 gyakorlat

Hat - 1.5 gyakorlat

mell - 1.5 gyakorlat

Vall - 1 gyakorlat

Csuklya - "fel" gyakorlat

Tricepsz - 1 gyakorlat

Bicepsz - 1 gyakorlat

Alkar - "fel" gyakorlat

Vadli - 1 gyakorlat

Has - 1.5 gyakorlat

____________________-Vagy-________________________

Comb - 1.5 gyakorlat

Hat - 1.5 gyakorlat

Bicepsz - 1 gyakorlat

Alkar - "fel" gyakorlat

Mell - 1.5 gyakorlat

Vall - 1 gyakorlat

Csuklya - "fel" gyakorlat

Tricepsz - 1 gyakorlat

Vadli - 1 gyakorlat

Has - 1.5 gyakorlat

-2 napos osztott eddzesterv 4szer egy heten (ab-ab)pl hetfo,kedd,csutortok,pentek:

NAP 1:

Comb - 2.5 gyakorlat

Hat - 2.5 gyakorlat

Bicepsz - 1.5 gyakorlat

Alkar - 1 gyakorlat

Vadli - 1 gyakorlat

Has - 1 gyakorlat

-NAP 2:

Mell - 2.5 gyakorlat

Vall - 1.5 gyakorlat

Csuklya - 1 gyakorlat

Tricepsz - 1.5 gyakorlat

Vadli - 1 gyakorlat

Has - 1.5 gyakorlat

-3 napos osztott eddzesterv (3szor egy heten) pl: hetfo,szerda,pentek:

-NAP1:

Hat - 4-5 gyakorlat

Bicepsz - 3 gyakorlat

Alkar - 2 gyakorlat

-NAP2:

Mell - 4-5 gyakorlat

Vall - 3 gyakorlat

Tricepsz - 3 gyakorlat

-NAP3:

Comb - 5 gyakorlat

Vadli - 3-4 gyakorlat

Has - 4-5 gyakorlat

-4 napos osztott eddzesterv (4szer 1 heten) Pl: hetfo,kedd,csutortok,pentek:

-NAP1:

Hat - 4-5 gyakorlat

Bicepsz - 3 gyakorlat

Alkar - 2 gyakorlat

Has - 2-3 gyakorlat

-NAP2:

Mell - 4-5 gyakorlat

Tricepsz - 3 gyakorlat

Vadli - 2 gyakorlat

-NAP3:

Vall - 3 gyakorlat

Csuklya - 2 gyakorlat

Has - 2-3 gyakorlat

-NAP4:

Comb - 5 feladat

Vadli - 2 feladat

Ennyi lenne... A gyakorlatok olyan sorrenbe kovetkeznek ahogy az le van irva. Tudom hogy most elsore aki ranez az aztmondja, hogy ezbol nem lehet sokat kivenni mert nincs sorozat meg simetles megadva, de en nem szeretem ezt kobe vesni mert en ugy szoktam hogy pl ha 12 ismetles megy az adott gyakorlatbol, akkor csak 3 sorozat megy, de ha csak 6-8 mert pl emelem a sulyt akkor mehet akar 5 sorozat is belole. Ha ugylatjatok hogy keves a gyakorlat vagypedig tul sok (en kevesnek erzem) akkor legyszi irjatok le, koszonom. Sokszor olvastam mar, hogy amikor egyheten csak eddzer eddzenek egy testreszt akkor azon a heten mar nem is lennenek kepesek ugyanarra a tesreszre eddzeni hat nem tudom, hogy velem van e a baj de en ugyerzem hogy akar ra 2 napra ugyanazt megtudnam csinalni siman, ez azt jelentene, hogy gyorsabban regeneralodok es talan kicsit tobb gyakorlat is mehetne??Amugy az "ab-ab-s" eddzestervrol en atugrottam a 4 napos osztottra mivel van eleg idom es ugygondoltam az hatasosabb nemtudom jol gondoltam-e. Ja, es meg annyi, hogy amikor valaki elkezd egy kreatin kurat (tolteseset) es toltes kozben elfogy a kreatin utana erdemes folytatni onnan a kreatin szedeset vagy ujra fel kell tolteni, es hogy nagy baj - e? Vagypedig ha valaki elkezdi a kreatin kurat es kozben nincs pol lehetosege eddzeni par napig vagy egy hetig mondjuk a feltoltes kozben olyankor mi a teendo? Bocsanat a hulye kerdesekert meg azert hogy ennyit irtam aki erre valaszol az tuti szeret olvasni :)) Koszonom elore is a valaszokat!!

2014. jan. 12. 21:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Hova akarsz te kreatint szedni amikor az osztott edzéstervedben 1 nap van 4 izomcsoport.Mondom a prioritásaidat...:

-Megtanulni helyesen írni/olvasni

-Elolvasni a sárga kapszulát

2014. jan. 12. 22:08
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom miert kene megtanulnom helyesen irni, a sarga kapszula el van olvasva, akkor legyszives ird le mit valtoztassak nem egybol tamadni izmoska. Azert mert nem irok ekezetet mert angol a billentyuzet attol meg tudok helyesen irni...
2014. jan. 12. 22:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy mi az a félgyakorlat, meg 2.5 gyakorlat.

Szerintem te még kezdő vagy, akinek heti három teljes testes, átmozgató sólyzós edzésre van szüksége. A súlyzós edzések között mindig legyen egy nap pihenő, ami csak súlyzózás szempontjából pihenő, kardiógépeket használhatsz ilyenkor is, vagy elmehetsz kocogni, úszni, focizni.

A súlyzós edzések legyenek tehát hétfőn, szerdán és pénteken vagy kedden, csütörtökön és szombaton.

A következő gyakorlatokat csináld minden edzéseden;

Bemelegítés: 5-10 perc szobabiciklizés

1. 3x10 Guggolás

2. 3x10 Felhúzás

3. 3x10 Csigán lehúzás mellkashoz széles fogással

4. 3x10 Fekvenyomás

5. 3x10 Oldalamelés

6. 3x10 Tolódzkodás feltámasztott lábbal

7. 3x10 Bicepszhajlítás állva egyenes rúddal

8. 3x20 Álló vádligépezés

9. 3xamennyi megy: Hasprés

Nyújtás

2014. jan. 13. 10:17
 4/4 A kérdező kommentje:
A masfel meg a ket es fel gyakorlat azert van mert ugy jon ki egy heten 3 gyakorlatra meg 5 gyakorlatra azert mert nem a-b-a-t csinalok hanem ab-ab-t es pl bicepszre- tricepszre 3 gyakorlat kell es igy jon csak ki 3 ra a mell meg a hat pedig 5re. Nem kell kezdo atmozgato eddzesterv nem kell mert mar befejeztem. Leirnad hogy akkor ezeknel hogyan kene ha ez nem jo?
2014. jan. 13. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!