Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Pofám leszakad milyen cikket...

Pofám leszakad milyen cikket közöltek rólunk az Origo címlapján. Kérdés? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Izom és Pénz

Szabadnőműves | 2014-01-07 00:51:54 | Módosítva : 2014-01-07 01:02:40

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A gyúrás olyan, mint a drog.

Nem is állhatna távolabb tőlem szubkultúra, mint -az amúgy erőteljesen evolúciós zsákutcának tűnő- gyúrós-feszítős világ. Már ha vehetjük kultúrának azt, ami a konditerem falai közt zajlik. Persze ne szóljak be, mert el lesz törve a kezem. Tudom én, hallottam már eleget, de azért csak elmondhatom.

Józsi fasza gyerek, reggel korán kel, turmixol, viszi be a fehérjét és a vitaminokat. Lemegy a terembe, szép lassan átöltözik, nézi magát kicsit a tükörben. Ez amúgy szerény 45-60 percig szokott elhúzódni, de hát követni kell az izmok fejlődését. Sóhajt egy nagyot, majd belép a szentélybe. Nem beszél, csak nézelődik. Természetesen minden kondigépnek megvan a maga őrzője és csak akkor engedi oda, ha három talányt helyesen megválaszol. Észben is ott kell lenni. Kinyom párat. Aztán keres egy gépet, ami tükör mellett van. Nem lehet betelni az izmok látványával. Sétál kicsit. Gyúr egyet itt, nyom egyet ott és vissza az öltözőbe. Még egy óra tükör. Ma is hasznosak voltunk.

Persze nincs ezzel semmi gond, mindenki azt csinál, amit akar. Másokat sem bánt vele, szóval akkor mégis milyen jogon lehet belekötni? Nos, én nem kötözködni akarok, csak van pár dolog, amit sehogy se sikerül megértenem. Veszélyes egy világ ez, amitől legalább annyira óvnám a gyerekemet, mint a keményebb drogoktól. Nem mintha ez nem az lenne. Akkor mi a célja?

Egészség. Ez is egy érv szokott lenni, pedig nem tűnik túl épületesnek minden nap ugyanazt (rizst és csirkét) enni. Nem az, és még unalmas is. De ez csak a kisebbik gond. Az a sok por, meg étrend kiegészítő az igazi kisördög, akármennyi érvet sorolnak fel mellettük. Nő a műizom tőle, de mihelyt abbahagyjuk zsírként tér vissza. Jó esetben

A csajoknak tetszik. Nem, nem tetszik. Legalábbis azoknak nem, akiknek érdemes tetszeni. Nem hallottam még olyat értelmes nő szájából, hogy nekem a felpuffadt kigyúrt drabális monstrumok tetszenek, akik a sok statikus izomtól annyi irányba sem tudják mozgatni a végtagjaikat, mint egy legobábú. Ismerek olyan embert, aki azt eszik, amit akar, de mellette rendesen sportol és rendes szálkás izma van. Na az menő, az vonzó. Persze kinek mi, az ízlésről nehéz vitatkozni.

Erő. Igen, ad erőt. De nem sok értelme van annak az erőnek, ami olyan specifikus, hogy a konditermen kívül nincs semmi gyakorlati haszna. Ha a szekrényt kell felcipelni az ötödikre, rögtön lelepleződik a nagy szemfényvesztés.

Ez egy életstílus. Az, de mégis milyen. Egy olyan kultúra, ami önmagáért él, és csak saját maga által nyer értelmet. Hisz a kidobó szerepkörön kívül, hol tudunk még elképzelni óriásra fújt izomkolusszusokat? Sehol.

Még mielőtt valaki megsértődne, van pár kidobó haverom, mert bizony vannak köztük nagyon jó fejek. Sőt köztük vannak olykor a legkedvesebb és legjámborabb emberek. Előfordul az ilyen, de sajnos nincsenek többségben. A legtöbb, akivel összehoz a sors olybá tűnik, mint aki kidobta az intelligenciája és toleranciája nagy részét az üres proteines dobozokkal. Nem érti meg, hogy megérted, amit mondott, tovább fenyeget.

Akkor mégis miért lépnek ilyen sokan ebbe az irányba? Itt is jön a pszichológusok egyik kedvenc szava, a kompenzálás. Nem másnak akar tetszeni, magának. Azért tölt ennyit a tükör előtt, azért nem bírja abbahagyni. Itt találta meg a kiutat. Ez a menekülésének módja. Lehetne rosszabb is, ezt el kell ismerni. De attól még zsákutca marad az egész, aminek előbb utóbb el fog érni a végére.

És nem fog tetszeni neki, amit ott talál.

2014. jan. 7. 12:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Mi a kérdés?
2014. jan. 7. 14:14
 12/21 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es, az a kérdés, hogy mi akik edzünk, tényleg ilyenek volnánk, ahogy ez a barom jellemez?
2014. jan. 7. 14:48
 13/21 anonim ***** válasza:
Sajnos sok ilyen van, és ezek alapján ítélnek meg mindenkit.
2014. jan. 7. 14:53
 14/21 anonim ***** válasza:
Nem, nem a testépítésben van sok hülye az emberek között van ennyi. Sajnos ilyen az átlag intelligencia.
2014. jan. 7. 15:14
 15/21 anonim ***** válasza:

hát én nagyon jót nevettem és bár én tipikus az az ember vagyok akiről a cikk ir,néhol egyet kell értsek vele tényleg ez van(na mos nem a műizom szekrénycipelés dologról)de egyébként jót nevettem:D

rájuk kell hagyni kit érdekel?elsétálna melletem az utcán ugyanugy tágra nyilt szemekkel figyelne mint bármelyik kis ku.rva

2014. jan. 7. 16:06
 16/21 anonim ***** válasza:

Ír egy pár baromságot,az biztos.az egyik kedvencem a szekrénycipelős példa...miért,a szekrény az nem súly??? Persze,ha valaki nem csinál semmi kardiót a súlyzós edzés mellett,akkor nem fogja bírni,de hát ezt úgysem lehet elmagyarázni az ilyeneknek,hogy ha nem bírja,akkor az ezért van...csak jön a sablon duma,hogy minden testépítő gyenge,meg műizma van:-)

Egyébként le kell sz..rni,ki mit gondol,ennyi a véleményem:-)

2014. jan. 7. 20:15
 17/21 anonim ***** válasza:
Szarjátok már le, én elolvastam mosolyogtam egyet és kész. Nem kell itt felháborodni. Ha erről beszéltek (ill. most én is), és háborogtok magatokban, netán megosztjátok a véleményeteket, már elérte a célját. Foglalkoztok vele, népszerű lesz, az neki nem számít hogy miért, a valódi hírérték, vagy az oltári sötétség, és egy társadalmi réteget lealacsonyító írás miatt.
2014. jan. 8. 01:36
 18/21 anonim ***** válasza:
Én ebben nem hiszek. Elég szánalmas dolog, ha valakinek elég az, hogy olvassák, de nem érdekli, hogy miért. Ha hülyeséggel találkozunk, azt ki kell javítani, különben a hülyeség benne marad a világban, és akadály nélkül terjed tovább, mi meg csak ülünk és nézzük. Avagy okos enged, hülyék uralkodnak. Nem jó ez.
2014. jan. 8. 09:42
 19/21 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok. Én meg ezzel nem értek egyet.

Szerintem te magad is tapasztaltad már ezzel a sportal szemben felállított téves sztereotípiákat. A tisztában van a dolgokkal az tudja, hogy a cikk 100%-a légből kapott hülyeség, aki meg nem, a sztereotípiák világában él, és "érti" a cikket, azzal úgy sem tudsz mit csinálni. Azért mert itt névtelenül, arctalanul odabökünk neki pár cinikus, vagy éppel lealacsonyító megjegyzést, akár a cikk alá, akár facebook-on, mindegy hányan vagyunk, aki eddig úgy gondolkodott, mint a cikket író valami, ez után sem fog másként nézni a dolgokra. Sőt, minél jobban próbálsz magyarázkodni, annál mélyebbre ásod magad. Nincs értelme...

2014. jan. 8. 10:07
 20/21 anonim ***** válasza:
Pont ezért nem csak odabökni kell, hanem egy értelmes, kifejtett elemzést lerakni az asztalra. Úgy illik, ha mindkét oldal megmutatja magát, és ez szükséges is, gondoljunk csak a terjedő áltudományos "cikkekre", képekre. Szerencsére van már pár oldal, ami ezeket kielemzi, és a legtöbb esetben bizonyítja, hogy hoaxról, tévedésről, átverésről van szó. Mindenkin nyilván nem lehet ezzel segíteni, de a senki és a mindenki közt vannak átmenetek. Ha a senkinél több emberhez jut el, már megérte.
2014. jan. 8. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!