Pofám leszakad milyen cikket közöltek rólunk az Origo címlapján. Kérdés? Bővebben lent.
Izom és Pénz
Szabadnőműves | 2014-01-07 00:51:54 | Módosítva : 2014-01-07 01:02:40
Címkék: Nem tartozik hozzá címke
A gyúrás olyan, mint a drog.
Nem is állhatna távolabb tőlem szubkultúra, mint -az amúgy erőteljesen evolúciós zsákutcának tűnő- gyúrós-feszítős világ. Már ha vehetjük kultúrának azt, ami a konditerem falai közt zajlik. Persze ne szóljak be, mert el lesz törve a kezem. Tudom én, hallottam már eleget, de azért csak elmondhatom.
Józsi fasza gyerek, reggel korán kel, turmixol, viszi be a fehérjét és a vitaminokat. Lemegy a terembe, szép lassan átöltözik, nézi magát kicsit a tükörben. Ez amúgy szerény 45-60 percig szokott elhúzódni, de hát követni kell az izmok fejlődését. Sóhajt egy nagyot, majd belép a szentélybe. Nem beszél, csak nézelődik. Természetesen minden kondigépnek megvan a maga őrzője és csak akkor engedi oda, ha három talányt helyesen megválaszol. Észben is ott kell lenni. Kinyom párat. Aztán keres egy gépet, ami tükör mellett van. Nem lehet betelni az izmok látványával. Sétál kicsit. Gyúr egyet itt, nyom egyet ott és vissza az öltözőbe. Még egy óra tükör. Ma is hasznosak voltunk.
Persze nincs ezzel semmi gond, mindenki azt csinál, amit akar. Másokat sem bánt vele, szóval akkor mégis milyen jogon lehet belekötni? Nos, én nem kötözködni akarok, csak van pár dolog, amit sehogy se sikerül megértenem. Veszélyes egy világ ez, amitől legalább annyira óvnám a gyerekemet, mint a keményebb drogoktól. Nem mintha ez nem az lenne. Akkor mi a célja?
Egészség. Ez is egy érv szokott lenni, pedig nem tűnik túl épületesnek minden nap ugyanazt (rizst és csirkét) enni. Nem az, és még unalmas is. De ez csak a kisebbik gond. Az a sok por, meg étrend kiegészítő az igazi kisördög, akármennyi érvet sorolnak fel mellettük. Nő a műizom tőle, de mihelyt abbahagyjuk zsírként tér vissza. Jó esetben
A csajoknak tetszik. Nem, nem tetszik. Legalábbis azoknak nem, akiknek érdemes tetszeni. Nem hallottam még olyat értelmes nő szájából, hogy nekem a felpuffadt kigyúrt drabális monstrumok tetszenek, akik a sok statikus izomtól annyi irányba sem tudják mozgatni a végtagjaikat, mint egy legobábú. Ismerek olyan embert, aki azt eszik, amit akar, de mellette rendesen sportol és rendes szálkás izma van. Na az menő, az vonzó. Persze kinek mi, az ízlésről nehéz vitatkozni.
Erő. Igen, ad erőt. De nem sok értelme van annak az erőnek, ami olyan specifikus, hogy a konditermen kívül nincs semmi gyakorlati haszna. Ha a szekrényt kell felcipelni az ötödikre, rögtön lelepleződik a nagy szemfényvesztés.
Ez egy életstílus. Az, de mégis milyen. Egy olyan kultúra, ami önmagáért él, és csak saját maga által nyer értelmet. Hisz a kidobó szerepkörön kívül, hol tudunk még elképzelni óriásra fújt izomkolusszusokat? Sehol.
Még mielőtt valaki megsértődne, van pár kidobó haverom, mert bizony vannak köztük nagyon jó fejek. Sőt köztük vannak olykor a legkedvesebb és legjámborabb emberek. Előfordul az ilyen, de sajnos nincsenek többségben. A legtöbb, akivel összehoz a sors olybá tűnik, mint aki kidobta az intelligenciája és toleranciája nagy részét az üres proteines dobozokkal. Nem érti meg, hogy megérted, amit mondott, tovább fenyeget.
Akkor mégis miért lépnek ilyen sokan ebbe az irányba? Itt is jön a pszichológusok egyik kedvenc szava, a kompenzálás. Nem másnak akar tetszeni, magának. Azért tölt ennyit a tükör előtt, azért nem bírja abbahagyni. Itt találta meg a kiutat. Ez a menekülésének módja. Lehetne rosszabb is, ezt el kell ismerni. De attól még zsákutca marad az egész, aminek előbb utóbb el fog érni a végére.
És nem fog tetszeni neki, amit ott talál.
Azért mert mi edzünk, már rögtön evoluciós zsákutca vagyunk???
Meg "csirke+rizst" eszünk folyamatosan, gondolom ő a McDonaldsba jár.
Azaz, komplexusos kődilettáns barom, aki okosnak és műveltnek tartja magát, nosza, írt cikket az Origóra, és most ettől valami értelmiséginek tartja magát.
De megnyugtat, ahogy a kommenteket olvasom, hogy azért vannak még értelmes emberek, sőt, egyöntetűen lehurrogják. Remélem ő is olvassa.
Az origón az elmúlt hónapokban elég meredeken zuhant a színvonal, de legalábbis annyira, hogy én is észrevettem. Az ottani kommentelők meg egy külön állatfaj, szóval úgy tűnik, a közönséghez igazították az irományt. De szerencsére ez csak valami noname postr.hu-s förmedvény, van fészbúkoldala 23 lájkolóval, rakja ki szorgosan a többi hasonlóan ostoba cikkét, senki sem reagál rá... Nem tudom, hogy kinek a kije az illető, vagy melyik elmebeteg szerkesztőnek tetszett meg, de ezt az emberkét sürgősen el kéne távolítani az internet közeléből. Tipikus esete a következőnek:
"You’re not deep.
You’re not an intellectual.
You’re not an artist.
You’re not a critic.
You’re not a poet.
You just have internet access."
Mondjuk tele van a net ilyenekkel, csak eddig még nem sokan jutottak el nagy tömegekhez... remélem ez csak egy elszigetelt eset.
A kedvencem a "Az a sok por, meg étrend kiegészítő az igazi kisördög, akármennyi érvet sorolnak fel mellettük. Nő a műizom tőle, de mihelyt abbahagyjuk zsírként tér vissza. Jó esetben"
meg az "Ismerek olyan embert, aki azt eszik, amit akar, de mellette rendesen sportol és rendes szálkás izma van. Na az menő, az vonzó." Magyarul az a menő, aki menőnek született :D Akinek dolgozni kell a jó alakért, vagy némi zsír is akad rajta, az cseszheti. És ugye pont ezt mondtam régebben, ez a szexrovat átlagos női nézete...
Persze, egy patinásnak tűnő hírhonlap, de nem szól semmiről a cikkeinek a nagy része. A felük kb. nem hírértékű dolgokról való beszámolás (benőtt Sarka Kata nagylábujján a köröm, azta) a másik feléből pedig csak töredék értelmes, a többi része egyenesen hülyeség, kamu, valami. Nem sok választja el a szememben az olyan oldalaktól, akik gátlástalanul kamu baromságokat raknak ki, csak hogy a jónépet hülyítsék, és legyen olvasó az értelmes kommenteket meg törlik (lásd, motorozás közben megszült anyuka, aki nem veszi észre, hogy megszült).
Egyébként akinek van ideje és regisztrált a honlapra, az írjon nyugodtan a posztszerzőnek valami szépet, szavazza le, itt megteheti: [link]
és [link]
Kicsit mélyebben ránéztem erre az emberre, de ebből az elég felszínes ismertségből is jól kirajzolódott nekem, mennyi sérelmet felhalmozó frusztrált személy lehet.
Tipikus, valamicskével intelligensebb emberke az átlagnál, aki viszont nagyságrendekkel okosabbnak és műveltebbnek érzi magát, mint amennyivel valójában az, és őt már szinte kínozza ez a nagy intelligenciája, már nincs mivel lekötnie sem magát, alkotnia kell, viszont a figyelmet is iszonyat szomjazza a kis attwhore, csöndben nem tud kreatív lenni. Gyerünk, hozzunk létre egy rajongói oldalt Fb-n. Legyen egy kapós nevünk, "A Szabadnőműves", :OO, a fantázia csak úgy ömlik, olyan sokat mondó, olyan művészi, olyan értelmiségi, olyan hűha. Írjuk oda, hogy egy rocker naplója. Úgyis iszonyat népszerű a naplózás, blogolgatás napjainkban, ezzel majd ömlenek a rajondók, talán 27 éves koromra lesz egy barátnőm is. Természetesen a rocker is számít, ezzel is intellektualitásomat fejezem ki, már akkor is tudtam, hogy született művész rocker alkotólélek vagyok, amikor nyolcévesen megkaptam életem első gitárját, azóta is le tudok pengetni egyet kettőt mélyen átszellemült fejjel az egyetemi udvar egy félreeső padján. Fb-re nagyváros képe borítónak, profilképnek valaki, aki valószínűleg nem ő...egy cseppet sem klisés. Van 23, azaz huszonhárom lájkunk, anyától, anya barátnőitől, attól a 4-5 barátomtól és az ő anyukájuktól. Ez nem elég, a világnak látnia kell az intelligenciámat, írok hát Origora is cikkeket. Eközben már el is képzeli magát a jövő irodalom tankönyveiben, a kor neves elméi között; "Lyukapop Simon, írói álnevén A Szabadnőműves, korai éveiben", mámorító érzés.
Na de miről is írjunk? Hát, annyival ugye nem vagyunk okosabbak, vagy jobb beszélőkével megáldottak, hogy saját, érdekes cikkünk legyen-maximum jobbat lehet beszélgetni velünk egy jó tea mellett-így hát vagy a semmiről írunk cikket, vagy lopunk témát, de ha a fene fenét eszik is, akkor is cikket fogunk írni! Épp kapóra is jön, hogy elfeledkeztem róla, hogy a kockás ing és a gitár nem fogja mindig takarni a vézna testemet, vannak ám más külsőségek is, lehet más módon is adni magunkra. Így hát érthetően nem komáztam, amikor nyúlták a csajomat, méghozzá egy nálam szignifikánsan jobb fizikumú egyén, ezért írok gyorsan egy tajtékcikket a testépítésről (kb. ugyanannyi hozzáértéssel, mintha üzbég öszvér írna a kvantumfizikáról), amin megpróbálom kiélni magam. Bár ez változtatni nem fog semmin, a csajomat nem hozza vissza, más emberek továbbra is jobban fognak kinézni, mint én, jómagam pedig továbbra is csak egy igazi kapitális sárga cédulás balhere maradok.
Remélem, észreveszi, hogy senkit nem érdekel a vergődése, az okosnak látszani próbálása, hogy kib4szottul nem különleges, csak egy a milliónyi hozzá hasonló ember közül, nyugodtan jégre ülhetne végre. Oké, még csak szárnypróbálgatásai vannak, így valamennyire elnézhető neki, de akkor csinálja később normálisan, vagy sehogy. Ha pedig továbbra is egy-két ember nézegeti az irományait, a hozzászólások pedig csupán a hülyeségein való fennakadások, akkor nem neki való ez a hobbi, ahogy már írták mások is.
Drake :D Emelem kalapom :D Ez zseniális, volt uram! Inkább neked kéne címlapposztokat írni.
Ja, most nézem én is, hogy ez állítólag hímnemű, pedig ez az írása teljesen úgy hangzott, mint egy nőé. A stílusa meg olvashatatlan. Párszavas tőmondatok, amiktől azt hiszi, valami tömör mélység lesz belőle, pedig csak idegesítő. A saját kommentárjai is sokatmondóak, komolyan vehetné őket, ahelyett, hogy nem: "Na már megint okoskodom. Nem bírom ki.", "felesleges bölcselkedéssel.", "Pedig valami normális irománnyal akartam kezdeni az évet, de nem fog sikerülni.". Lehet ő is érzi valahol, hogy ez marhára nem megy neki, de azért erőlködik, és szóljunk [insert random relative]-nak is, hogy tegye mán ki az origóra, a sok birka hadd álmélkodjon rajtam, az majd fellendít. Én leszek a oravech koelhó, csak férfiban, jaj de jó lesz! A témái amúgy totál közhelyesek, meg klisések, semmi új gondolat nincs, csak sajnálkozik egy sort, azon, amit nem ért, úgy, ahogy a többi ember szokta, akik szintén nem értik, de azt hiszik, hogy de, és ezzel megmondják a tutit. A felszínes, buta, egyszerű, ámde magát nagyra tartó kommerszbirka egy példánya.
Erről a cikkről először azt hittem, hogy valami görbe tükör lesz (bár olyan is volt már, ráadásul jobb), de aztán a tárgyi tévedésekből rájöttem, hogy ezt nem görbe, hanem valódi tükörnek szánta.
Kíváncsi leszek, mer-e még írni bármit, reagál-e a kritikákra. Vagy eltűnik, vagy megmagyarázza, hogy csak azért mondanak neki ellent, mert ők a hülyék, és ezzel is csak a saját igaza van bizonyítva. :\ És pont ma gondolkodtam azon, hogy a választójogot egy bizonyos intelligencia- és lexikális tudásszinthez kéne kötni. Na ő nem választhatna.
Ezek gyökerek, gondolom féltékeny pár ismerősére. Azt nem értem alapból, miért arra hivatkoznak az ilyenek, hogy a nőknek nem tetszik, mintha csak azért edzene mindenki hogy tetsszen a nőknek.
Gondolom egy gyökér, aki egész nap ül, és nincs annyi kitartás benne hogy elkezdjen, és befejezzen valamit. Nekem is beszóltak már sokan, hogy dolgozni nem tudnék..., de kit érdekel, nem másért, magamért edzem, mert élvezem. Persze a kocsmában, az észlények között gondolom jól elvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!