Mi a véleményetek az ORIGO nyelvvizsgáról?
Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy a Cambridge-es középfokú (FCE, ha jól látom: [link] Nem tudnám megindokolni, de a Cambridge-es nyelvvizsgák tudtommal nem arról híresek, hogy könnyű őket letenni.
Origo-s nyelvvizsgám van, de fogalmam sincs, hogy mire mennek rá. Meglett, ennyit tudok. Azt szokták mondani, hogy az Origo-s az több nyelvtani tudást igényel. Szerintem nem olyan nehéz középszinten.
Nekem az van. Olyan szempontból nem nehéz, hogy sikerült, de persze voltak olyan részek, ahol izgultam. Semmi olyan nincs benne ami teljesíthetetlen. A vizsgáztatók rendesek, van aki késett (pedig le voltak írva a szabályok, és itt felnőtt emberekről van szó), simán megvárták meg ilyenek. Én élveztem az egészet.
Ami az agyamra ment az a pontszámítás, meg ennek a pontos megértése. Lehet velem van a baj, de kissé magas és bonyolult volt.
A szóbeli könnyen megcsinálható, ha megvan az alapszókincs. Segítőkészek a vizsgáztatók, a nyelvtanra nem mentek rá a szükségesnél jobban.
Írásbelinél a TESZT az egyetlen, ami bajos. Sokszor a vonzatok, vagy a kivételek betippelése volt gond, de legalább enneél a feladatnál nincs küszöbszint. A levélírás és a fordítás teljesíthető és a szövegértés alapjául szolgáló szöveg sem túl terjedelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!