Mondanátok véleményt arról, amit ma mondott nekem a teremben a személyi edző, kaja és edzés ügyben?
18 éves lány vagyok egyébként. (57kg)
Fehérjéről annyit, hogy elég bevinnem 1,5g/ttkg-t, több nem kell. A tojás vagy a tejsavó proteint ajánlotta.
Edzés előtt igyak meg 5 gramm glutamint, és utána is ennyit 1 adag fehérjével. A reggeli fehérjét csak magában igyam, éhgyomorra. Amikor nincs edzés, akkor is 2 fehérjeshake-t igyak, és akkor is reggel az elsőt, glutaminnal,és lefekvés előtt a másodikat, szintén.
Hozzátette azzal ne törődjek azzal, hogy nem lassú fehérje. Túróra rákérdeztem, azt mondta ehetem, de ne lefekvés előtt, hanem hozzam a nap folyamán előrébb akkor.
Szénhidrát mennyiséget 150-200 gramm közöttire mondta.
Azt mondta nem kell edzés után a fehérjémbe gyors ch.
Edzésről annyit mondott, hogy mivel heti 4x edzek, izomcsoportonként 4-5 gyakorlat legyen, inkább 4 mint 3 sorozat. Intenzív, 1-1,5 órás edzések.
Állítólag így minimális zsírosodással fog jönni izom. (Amiket mondtatok eddig, azzal 4 hónap alatt 5 kg jött föl. Mivel vékony voltam alapból, szerencsére nem lettem dönci így se)
És fél évre izommennyiségben azt mondta, hogy színizomra esetleg 3/4 kg-ra számítsak.
(Szóval ez az 5 ami feljött, szinte mind zsír)
annyira nem hülyeség, bár én a túrót lefekvés előtt eszem.
az tény, hogy 4 hónap alatt nem jöhetett fel 5 kg izom, de kétlem hogy mind zsír lenne.. valamit nagyon elrontottál akkor :)
reggel is kell ch, fehérjeturmix + zabpehely.
Hát amúgy figyeltem magam, a nagy része biztos, hogy zsír.:D
Bár emellett látok fejlődést is.
A tejsavóproteint elég csak edzés után inni, a fennmaradó fehérje menjen szilárd kajából (pl. csirkemellből).
Pihenőnapokon egyáltalán nem kell tejsavóproteint inni, mind a 85.5g fehérje szilárd kajából menjen.
Mi a franc ez a csávó, valami fehérjeárus?
Két fehérje pihenőnapokon! Semmi értelme, ha jó a kajád.
A tejsavófehérje egyetlen szempontból jobb, mint mondjuk csirkemell; gyorsabban szívódik fel. Ezért kell azt inni edzés után, amúgy szilárd kaja.
Túró mehet közvetlenül (vagy mondjuk félórával) lefekvés előtt!
A 150-200g közötti ch-t én nem értem. Az a te esetedben 2.6-3.5g/testsúlykilogramm. Ezzel még a nagyon hízékonyak se nagyon tudnak tömeget növelni.
Ha pedig, te nem vagy az, sőt pont fordítva, akkor miért nem kell gyors ch edzés után?
Szóval ez így ellentmondásos!
Hát nem túl sok mindent mondott el arról, hogyan is kell edzeni! Az oké, hogy heti négyszer, osztott edzésterv alapján (feltéve ha túl vagy a két-három hónapig tartó teljes testes átmozgató edzéseken) de mi az, hogy 4-5 gyakorlat izomcsoportonként?
Nem mindegyik ugyanakkora!
Nézz már rá a combodra meg a karodra! Vagy hogy mekkora a hátad és mekkora a vállad!
Szerinted ezekre ugyanannyi gyakorlat kell?
Most ezt nem vágom, hogy mikor jött fel ez az öt kiló zsír, vagy hogyan, mi alapján edzettél eddig.
Mindenesetre az reális egy nőnél, hogy kezdőként fél év alatt három-négy kiló színizmot felszedjen!
Csak odamentem egyébként hozzà, nem vettem tôle òrát. Amùgy konkrét kérdésem volt, aztàn tèrt ki széleskörübben.
Amùgy meg de, pont h hízèkony vagyok.:D
3/4 az háromnegyed akart lenni. De mostmàr akkor tényleg nem èrtem az egészet ...:D
Jò az edzést odairtam most, a kaja érdekesebb. 4 hònapja tömegelek, csak van h ebböl abbòl többet eszek, ezért jött ennyi kg. De a pali elmondàsa alapjàn nem kellett volna, ráadásul ez sok zsìr, és mivel nemrég fogytam szar mòdszerrel, nem biztos h ùjra be szeretnék ennyire hàjasodni. Amùgy nôkènt kb jòl mondta a Cht ,az 3-4 mindenhol ahol olvastam.
kedves előző a ch mennyiség nők esetében kevesebb, ha nagyobb tömegelés kell nekik akkor max 4 gr/tskg e ez már soknak számít szerintem. A nők hajlamosabbak a zsírosodásra és kevésbé az izmosodásra. Ebben az esetben sztem az edző amiatt mondodd kevesebbet, hogy zsírmentes legyen a szitu.
Amugy sajnos, azt kell mondjam, hogy az edződ a nagyrészt a saját gondolatait és véleményét erőltette rád.
Öszzességében ellehet képzelni, hogy izmosodsz, de azért nem az összes dolog miatt.
glutamint én amikor előszőr használtam már 46os bicepszem volt, de bírom manapság mindenki tömegelésre eszi, akár nekem is adhatná az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!