15 Évesen kattogó, pattogó ízületek?
Figyelt kérdés
Helló!
14 Évesen kezdtem edzeni, majd voltak kihagyások és most 15 évesen ismét elkezdek edzeni. Reggelente az ízületeim előszeretettel pattognak, fájdalmat ugyan nem érzek ekkor, de elég jókora hangjuk van :D
Ez baj? Mire figyeljek oda? A faternak vettem 2 doboz Artrox guard-ot, ha naponta beszedek 1-2 szemet az segíteni, vagy az csak a megelőzésben segít?
Köszi!
2014. jan. 3. 14:31
1/6 anonim válasza:
Ha súlyzós edzésről volt szó, akkor lehet, hogy nem kellett volna akkor elkezdeni. Elég lenne 14-évtől számítva 1-2 v saját testes edzés. Egyébként meg attól lehet, hogy nincs követve a progresszivitás, a mértékletesség elve, nincs bemelegítés, levezetés és nyújtás, ilyenek okozhatják.
2/6 A kérdező kommentje:
Hát, piramis elvnek megfelelően emeltem mindig a súlyt.. Kezdő átmozgató edzéssel kezdtem, amit Montez is linkelt mindig. Egyébként a kattogások a lábamban a térdemnél és a lábfejemnél jellemzőek leginkább. Egyébként ha most elkezdem szedni az ízületvédőt javíthat a dolgon, vagy csak a jövendőbeli dolgokat előzi meg valamilyen eséllyel?
2014. jan. 3. 14:59
4/6 A kérdező kommentje:
Igyekszem, de csak ásványvíz megy, semmiféle sport italos cuccos :D
2014. jan. 3. 16:24
5/6 anonim válasza:
Vitamin kell, méghozzá rengeteg. Főleg E vitamin mer a csontokért és az ízületekért az felel.
6/6 anonim válasza:
Inkább a D, de amúgy igazad van, mielőtt még ízűletcédőt vennél, kérdező, normális étrend, vitaminok és folyadékbevitel legyen meg. Az edzés részére meg az, ami már el lett mondva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!