Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kattogó monoblokkal mit lehet...

Kattogó monoblokkal mit lehet kezdeni? Tudom, cserélni. Azon kívül?

Figyelt kérdés
Terheléskor kattog csak. Ha izomból nyomom a pedált. Ha csak úgy mezeien tekerek, akkor nem.
2013. nov. 5. 10:56
 1/10 anonim ***** válasza:
biztos a monoblokk az? nekem ez a tünet sokkalinkább laza hajtókarra utal.
2013. nov. 5. 11:30
 2/10 A kérdező kommentje:

hát én nem értek hozzá. a boltos mondta, de persze egyből azzal jött hogy "csere" és már vette is le a polcról az újat.

gondoltam előtte megkérdem mi a helyzet.

2013. nov. 5. 11:32
 3/10 anonim ***** válasza:
Ellenőrizd a hajtókar, pedál meghúzását. A nagyon rövid, magasabb tónusú, tranziens-jellegű pattogások ilyesmire utalnak. Az üléscső is okoz néha megfejthetetlen pattogást (kiszedni, zsírozva visszatenni)
2013. nov. 5. 12:26
 4/10 anonim ***** válasza:

nekem a pedál csinált hasonlòt.

de az előttem szòlô is jò.

nekem is recseg ropog nèha a nyeregcső.

2013. nov. 5. 14:12
 5/10 anonim ***** válasza:
ez szinte az összes ismerősömnél előfordul,nálam is néha. Ellenőrizd a csavarokat,pedált, de a monoblokkal nem tudsz mit csinálni. Nekem mindig abbahagyja egy idő után. Főleg ha változik az idő,és tágul,összemegy, egy idő után helyre áll.
2013. nov. 6. 01:39
 6/10 A kérdező kommentje:

mindent értek, egyedül a nyeregcsövet nem.

azon mit lehet ellenőrizni?

ott van a helyén, a gyorszár szorosan fogja-ezen kívül még mi gondja lehet?

2013. nov. 6. 09:40
 7/10 anonim ***** válasza:

Az hogy belemennek a kis miniatűr porszemek.:)

Na az aztán recseg ropog a 2 felület között.

Nekem pl van a váz alján egy tùlfolyò ha belemenne a vìz.Na ott a por meg csak ùgy vâgôdik be rajta.Mikor a cső meg a váz fala között begyűlik az aztán ad hangokat.

A megoldás kiszeded ronggyal kitörlöd a vàzat is.

(Èn speciel zsírral bekenem belül a vâzat.Majd ahol fog a bilincs ott benzinnel leoldom a zsirt h ne csùsszak le:))

Mehet vissza a cső.

Mikor megint megtelik majd hallod ismèt ès jöhet ugyanez megint.

Erre kb 10bilincs csete után jöttem rá.Azt hittem mivel nagy a sùlyom h amiatz van a recsegès.De nem.:)

2013. nov. 6. 13:59
 8/10 anonim ***** válasza:

ha nem szerelo lennek hanem elado akkor en is cseret mondanek

igy viszont monoblokkot kiveszed, kozepcsapagyhazat fogkefevel kitisztitod, monoblokk meneteit is, zsirral nagyon nagyon boven bekened es ugy rakod ossze...ennyi az egesz...

amig oldaliranyba nem lotyog addig nincs baja a mono-nak...en egy rpm monoba 15ezret beletettem, 3havonta csinalta es a tisztitas-zsirozas utan mindig helyrejott (el nem tudod kepzelni mennyi dzsuvat, foleg femreszeleket talalni a monoblokk es kozepcsapagyhaz menete kozott...foleg femszilankok, ami a menetbol, nyeregcsobol, innen-onnan hullanak le)

2013. nov. 6. 15:39
 9/10 A kérdező kommentje:

na ezt kizártnak tartom. mármint azt hogy a por okozza a kattogást.

szemléltetem: a mono (vagy pedál) felől olyan ütemes erős kattogás jön néha, mintha egy metronóm működne ott.

órát lehet hozzá igazítani

Na az aztán recseg ropog a 2 felület között.

2013. nov. 6. 16:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Mi itten a kattogás alternatív, háztartásilag ellenőrizhető gyógymódjait ismertettük, de ez nem azt jelenti, hogy csak ezek okozzák.

A lehetőségek kizárása után a B változat természetesen a monoblokk hiba, pl megrepedt mert odaverted a pedált valahol a betonhoz, stb.

2013. nov. 6. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!