Szójabab tömegnövelésnél?
A növényekben található fehérje nem tartalmazó az összes az izomépítéshez szükséges aminosavat, vagyis nem jó semmire. Nem is szoktunk számolni vele.
Meg nem csak egy testépítőnek, de egy teljesen átlagos embernek is kéne minden nap húst ennie, nem vasárnaponként rántott húst azt annyi.
Egyébként meg egyél sok tojást, sovány sajtot és túrót, halat!
kedves válaszíró
a szója tényleg nem jó, ösztrögén szerű növényi alkotóelemeket tartalmaz, ami a férfiaknak nem túl jó...
ellenben!
kicsit olvasgattam régebben ebben a témában, mégpedig vega testépítés.
nem feltétlen kell hús, bár nagyon jó izomépítő.
de van más is.
nem tudom mennyire jó az anyagi helyzeted, de azért van más választási lehetőség is.
tojás, túró, sajttermékek, tej joghurt is jó, de kevesebb a fehérje tartalma...
de a növényi fehérjék a lényeg....igaz, ahogy az egyik előttem író válaszoló írta, magában fogyasztva nem elégséges az aminosav tartalma, de keverve igen.
pl hüvelyes zöldségeket, borsó, bab, lencse, gabonafélékkel keverve kapsz teljes értékű, aminosavban teljes értékű fehérjét, de ezzel elég tetemes szénhidrát is bejut a szervezetbe...
pl a rizst is lehet keverni a fentebb említett zöldségekkel és így kiegészül a kétfajta növény hiányos aminosav tartalma teljessé.
a tejtermékekkel együtt fogyasztott gabonafélék és rizs fehérjetartalma is felszívódik, az aminosav kiegészülés miatt.
ha lesz időm, kikeresem neked ezt a vega testépítős oldalt, de ha van időd guglizni, te is megtalálod sztem.
de amúgy, sok embert szorít a pénztárca, de a csirkecombtól olcsóbb hús nincs.
farrésszel ha megveszed vhol 550 ft környékén van egy kiló, és azért kapsz húst is a csonton kívül...
a rizs sem drága, és egy kevés paradicsom, vagy káposzta hozzá, és mindjárt teljes értékű a táplálkozásod, és nem is kerül sokba.
remélem tudtam segíteni.
üdv:)
Normálisan válaszolok neked a kérdésedre, és aztán elkezdesz oltani, csak mert te csóró vagy!
Kit érdekel ez? Nem ez volt a kérdés, hanem hogy jó e a szójabab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!