Gyors felszivódású fehérje?
Figyelt kérdés
az lenne a kérdésem, hogy létezik e olyan fehérje, ami gyors felszívodású mint pl az isolate, de az szálkásításhoz van inkább, nekem tömegeléshez kéne, hogy ne kelljen fehérje + cht innom, eddig full force os ch-t ittam, 50-50g fehérje + ch , 100% whey protein a koncetrátumos, és akkor lenne olyan amit ihatnék edzés után , hogy ne kelljen hozzá szénhidrát?:) mert a szénhidrát árából, aminosavat szeretnék vásárolni. köszönöm előre is !2013. dec. 30. 14:02
1/14 anonim válasza:
Ch-t igyál tömegeléskor semmi értelme aminot venni!
2/14 anonim válasza:
Olyan fehérjèt keresel, amiben van elég ch is? Akkor az már nem fehérje, hanem tömegnövelő, mint pl az mhn gainer, volumass, stb.
De jobb anyagilag, ahogy eddig csináltad.
3/14 tap bela válasza:
Igen az már nem fehérje!!!!
S a fehérje vásárlás lényege (!!!!!!!) pont az, hogy ne legyen benne hozzáadott valaminlyen szénhidrát (cukor)!!!!
4/14 A kérdező kommentje:
nem olyan feherjet keresek amibe ch van hanem olyat amihez nem kene ch ami felszivodik hamar edzes utan ch nelkul :) aminosav akkor felseleges tomegelesnel?
2013. dec. 30. 17:16
6/14 anonim válasza:
mindegyik tejsavófehérje gyorsan szívódik fel még ch nélkül is, tehát így is értelmetlen a kérdésed.
7/14 tap bela válasza:
Amennyiben a kérdés az, hogy a tömegeléskor, edzés utáni shakerből a szénhidrátot kihagynád, és ezt helyettesítőt keresel.....?!?!
Vannak lehetőségek, de az jóval többe kerül, mint maga a szénhidrátforrás.
Inzulogénszabályzók lehetnek: glutamin, arginin, leucin, taurin, ALA, stb.stb.
De jó megoldás mint atp előanyagok: creatin, ribose, inosin.
8/14 A kérdező kommentje:
ezek az anyagok megvannak mert eddig, creatin szedtem most váltottam, crea-bombra, és ezekbe megvannak ezek amiket leírtál, tehát hogyha mind gyors felszívódású fehérje, akkor mi szüksége van a chnak a fehérje mellé ? én úgy tudom hogy a ch segíti edzés után a leggyorsabban hogy a fehérje eljusson az izmokhoz és stb.. mivel a fehérje egymagába lassan szívódna fel, nem azonnal jutna el ahova kell neki, akkor most ez hogy van ?!
2014. jan. 3. 17:09
9/14 anonim válasza:
A ch-val töltöd fel edzés után a glikogénraktárakat. Ha nem megy ch, akkor az értékes fehérje egy része fogja visszatölteni a glikogénraktárakat, így kevesebb marad az izomszövet építésére. Magyarul: drágábban töltöd vissza a ch raktárakat fehérjével. Illetve a fehérje lebontásából származó aminosavakkal, hogy pontosabb legyek.
10/14 A kérdező kommentje:
Értem már. És arról tudnál valamit mondani, hogy olvastam egy olyat,hogy reggel nem biztos de szerintem glikogénraktárról volt szó itt is, hogy van a fruktóz azaz a gyümölcscukor , ugye éjszakára fehérje kell ami lassan szívódik fel és legyen éjszakára is tápanyag a szervezetnek, illetve reggelre kiürül ez a raktár és mindereggel x mennyiségű gyümölcscukrot kellene meginni, amely segíti a raktárak feltöltődését ez mennyire igaz? vagy hasznos tömegelésnél ?!
2014. jan. 3. 18:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!