Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek mit kellene...

Zsósaláta kérdése:

Szerintetek mit kellene csináljak, szedjek?

Figyelt kérdés
Eddig renszeresen sportoltam. Futottam,fociztam de most megszûnt a csapatom ès a foci helyett mostmár magammal akarok foglalkozni. (177cm, 58kg 17F) vagyok szóval elèg vèkony, de szálkás. Hízni szeretnèk legalább egy 5kg-ot. Az lenne a kèrdèsem milyen tömegnövelôt szedjek? milyen fehèrjèt,vitamikotat stb... milyen ètrendem legyen mer nem èrtek hozzá. Tömeg növelõknèl màrkára gondolok. pl junbo,creatin ezekrôl hallodtam de mint mondtam nem èrtek hozzá. melyik mièrt jó? Elôre is köszönöm a normális vàlaszokat :)

2013. dec. 29. 17:13
 1/4 dirtboy ***** válasza:

vitaminból milyen árkategória érdekel?

az 5kiló az nem sok,gyorsan meg lesz egy kezdőnél.

tömegnövelő étrend legyen meg.

fehérjének pl stillmass 6.3.1,vagy nagy kiszerelésű myprotein impact whey is jó

gyors ch nak dextróz vagy maltodextrin,vagy a kettő kombinációja,esetleg super carb fast

az első az étrend legyen,még az nincs meg ne vegyél semmit,addig felesleges.

kreatin kezdőként nem kell.

2013. dec. 29. 17:20
 2/4 anonim válasza:

Én is ugyanilyen alkat voltam, (183cm/60kg). Tapasztalataim szerint az étrenden múlik a nagy része, a szilárd élelmiszereken.

Amíg ettem rendesen, és figyeltem az étrendemre, fejlődtem, de amint hanyagoltam a rendes evést, hiába volt a protein; ezt így évek távlatából bánom már.

Csirke+ rizs alap, most több részletre nem térnék ki, mert nagyon jó étrendek vannak a neten, és te is jókat állíthatsz össze magadnak.

Egy tejsavó fehérje (pl 100%whey professional elég jó) indokolt lehet, de csak edzés utánra,mivel gyors felszívódású. Ha több étkezést is ki szeretnél egészíteni, ajánlani tudom a power proteint, nekem ez volt az első proteinem, állítom nagyon jó kis cucc, jó áron.

Jumbo-t viszont nem ajánlom, mivel főleg a különböző szénhidrátokat fizeted meg benne, azt pedig rendes étkezéssel is bevihetsz a szervezetedbe. Én is megbántam utólag hogy ráköltöttem.

Kreatint semmiképpen sem ajánlok, mert bár nagyszerű cucc, de kár lenne még most ellőni ezt a lehetőséget, jó lesz az később, mikor megrekedsz egy szinten.

Szóval egy fehérje+ vitamin komplex csomag tökéletes lenne számodra (egyelőre),aztán lehet később gondolkozni a többiről is.

Amire feltétlen felhívom a figyelmedet, - hátha alkatodnál fogva te is hajlamos vagy rá - az a folyadékbevitel az ízületek miatt (nekem egy éve mind rémes állapotban volt), a magnéziumbevitelre (napi 500mg vagy több), és ha tömeget szeretnél felszedni, akkor hanyagold a kávé, maté és hasonló stimulánsokat, már csak azért is mert a vizet is hajtják ki a szervezetedből.

Tömegeléshez pedig súlyzós edzések alapvetőek.

A massza miatt ne aggódj, fog jönni rád, ha ezeket betartod ;)

Jó edzést!

2013. dec. 29. 19:28
 3/4 A kérdező kommentje:
Mind kettôtöknek köszönöm. :) elèg informatív dolgokat olvastam. Sokat segítettetek. Igyekezni fogok mert mostmár rászántam magam. köszi mègegyszer :D
2013. dec. 29. 19:56
 4/4 anonim válasza:

Nincsmit :D

Ha valami kérdés maradt még, írj nyugodtan privátot, dirtboy szerintem jobban ért hozzá, én csak tapasztalatokkal tudok szolgálni (esetleg kutatásokkal) :D

2014. jan. 11. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!