Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Testépítők, ti mennyi időt...

Testépítők, ti mennyi időt töltötök kondizással?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és szeretnék elkezdeni kondizni. Korábban élsportoltam, csak egy sérülés miatt abbahagytam és most szeretném elkezdeni a testépítést. Időben nem tudom, hogy belefér-e suli mellett. Most vagyok 11-es gimnazista és hát elég fontosak az eredmények, mert tovább szeretnék tanulni. A héten 4-szer van 8 órám (igazából csak 2szer, csak sz*r az órarendem és ezért a másik két nap van 1-1lyukasórám). És hát az érettségi is közeleg. Gondolom heti 3 edzés kéne ami kb 1-1,5óra lehet, ebből mondjuk a pénteki nem probléma, csak hétközben nem tudom, hogy hogyan oldom meg. Esetleg velem egykorúak nektek belefér a kondizás suli mellett? Annak meg gondolom nincs sok értelme, hogy ha van időm akkor megyek, ha nincs akkor nem megyek. Meg gondolom, a kaja csinálás, kiméregetés is elvesz időt ( anyukám főz, de nem testépítős kaját:D , nem akarom az én macerámmal terhelni, meg amúgy is szeretek főzni, csak ez is levenne időt). 17/f
2013. dec. 26. 00:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az elején nem kell annyira figyelni az ilyesmikre 17 évesen. Főleg ha él sportoltál mert akkor valószínű nem vagy takony. Amúgy pedig másfél óra öltözéssel együtt elégnek kell lenni. A 8. óra kb fél4körül ér véget, így h-csütörtökig egyszer ugyan csak belefér egy edzés. A termek nyitva vannak 10ig simán. És nem hiszem, hogy olyan túl korán lefeküdnél aludni, hogy kizáró tényező legyen az, ha csak fél8ra mégy le a terembe. A 3. alkalom meg lehet hétvégén. Aztán majd alakul úgy is.
2013. dec. 26. 01:22
 2/12 Osynho ***** válasza:

Emberek meló, család, egyéb teendő mellett is elmennek edzeni. Így neked, mint tanulónak is bele kell, hogy férjen. Ott az egész délután, hogy elmenj, nem hiszem, hogy éjjel nappal tanulnod kell. Voltam középiskolás, tudom a dörgést. :)

Szóval irány edzeni, ha vannak céljaid! Ez egy szép, de nagyon nehéz sport/életvitel.

"Meg gondolom, a kaja csinálás, kiméregetés is elvesz időt "

Kb semennyit. :) Főleg, amikor már szemre megmondod, hogy nagyságrendileg mi mennyi.

A kajacsinálás se nagy ügy. Csirke rizs (vagy valami hasonló) fél órán belül elkészíthető. És egyszerre nagyobb adagot célszerű elkészíteni. Így megvan pl egy napi kaja. Fél óra alatt. Ennél az se gyorsabb, ha napi többször szendvicset csinálsz.

2013. dec. 26. 01:43
 3/12 anonim ***** válasza:

Heti 4x edzek.

edzések időhossza 1óra

Kajakészítés este bepácolom a húst (3perc)

Reggel kisütöm (10perc) + rizs

2013. dec. 26. 08:10
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem mindig belefért, régebben busszal jártam, 50 perc oda, 50 vissza, így a buszon letudtam a tanulást.
2013. dec. 26. 08:20
 5/12 anonim ***** válasza:
:) szerencse egy utcába lakok a konditeremmel :) így az utazás ..... :) :)
2013. dec. 26. 08:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Én régen szerettem utazni, akkor suliba jártam, soha nem voltam egy nagy tanulós típus, de amit tanultam azt is a buszon.
2013. dec. 26. 08:47
 7/12 anonim ***** válasza:

:) hát én se voltam nagy zseni mármint amit utáltam azt utáltam így az érettségi nagyon rossz lett.

Kivéve matekból és fizikából :)

2013. dec. 26. 08:53
 8/12 anonim ***** válasza:

Heti 4x 1 óra. De lehet heti 3x 1 és negyed.

A kajálás az, ami macerás, de én szeretek bíbelődni vele.

2013. dec. 26. 11:19
 9/12 anonim ***** válasza:

nyáron 30-40 perc, az edzés, heti 2-3 alkalom, ilyenkor futok, rendszeresen, többet nem is kívánok edzeni...

ősztől tavaszig tömegelés van, ilyenkor a futás kilőve, az edzés 60-70 perc, és bejönnek a lábgyakorlatok is

2013. dec. 26. 12:49
 10/12 anonim ***** válasza:

Reggel hajnalban kelés, csirkehús sütés + rízs főzés !

Műanyag fedeles dobozkákba elosztom a dolgokat.

A kiegészítőimet is külön kis zsacsiba belerakom, tudom mit mikor kell bevennem! Induláskor megiszom a fehérje turmixom + zabphelyhem.

Hazaérek megint kajálás utánna edzés, utánna megint turmix utánna megint kajálás, utánna túró.

Nagyjából így oldom meg minden nap, más el sem tudja képzelni mennyi mindennel jár ez a dolog, ha könnyű lenne, mindenki izmos lenne !

2013. dec. 26. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!