Mikor szedjem, és milyen mennyiségben a fehérjét?
A fehérjét nem szedjük, mert nem gyógyszer, hanem isszuk!
Elég edzés után közvetlenül a tápkieg, nappal inkább szilárd kajából kell bevinni a fehérjét és a ch-t.
A suliba is lehet vinni normális kaját, csirkerizst, és a szünetekben azt enni.
Egyébként sokan a reggeli zabpelyhüket eszik fehérjével.
Ez attól függ, hogy egyébként az étrendeddel mennyit viszel be. Mivel ezt nem írtad le, első közelítésben azt mondanám, hogy 1-1 adat reggel és edzés után. Az 1-1 adag pedig kb. 20-25g tiszta fehérjét jelentsen, ami jellemzően kb. 30-35g porban van.
Plusz tipp: ha új fajta fehérjepor, akkor különösen figyelj arra h hogy érzed magad utána. Ha puffadsz, fingasz vagy egyebek, akkor dobhatod mert nem ér semmit (pl laktózérzékenység - tejfehérjék)!
Alapból edzés előtt egy-másfél órával teljes értékű táplálkozás kell, ami tartalmaz fehérjét is és szénhidrátot is. Klasszikus a csirkemell rizzsel és zöldséggel, de lehet hal, marha vagy nyúl is nyilván.
Az edzés után közvetlenül iszod meg a fehérjét és a gyors ch-t, majd az edzéstől számított egy óra múlva újra csak teljes értékű kaja kell.
Ha ennyire szar a kajád napközben, akkor reggelire menjen a tejsavófehérjében áztatott zabpehely! A tojás is nagyon jó kaja, főtt tojást biztosan tudsz csinálni.
Egyébként ha van kontaktgrilletek meg rizsfőzőtök (ha nincs, szólok hogy egyik se drága) akkor simán megcsinálhatsz mindent magadnak, a csirkemellet, a rizst, a zöldség meg amúgy is nyersen a legkirályabb.
Előre is csinálhatod, eláll jó pár napig minden.
Aztán ételhordós dobozba behajigálod a húst, a rizst, rádobsz egy paprikát, egy paradicsomot meg egy darab kigyóuborkát, teszel hozzá villát, és azt eheted a szünetekben.
"Anyámtól megkérdeztem, hogy nem csinálna-e nekem ilyeneket, de úgy kiakadt hogy az nem igaz "
Milyeneket csinálna neked? És min akadt ki?
Reggel: fehérje+zab
Napközben: Tojásos, sajtos, pulykamellsonkás szendvicsek, mehet bele paradicsom, uborka, vagy paprika is ízlés szerint. Legjobb egyébként szendvicsből is a roston sült csirkemelles lenne.
Suli után rendes kaja; hús+rizs+zöldség
után egy-másfél órával edzés
edzés után közvetlenül fehérje+gyors ch
edzés után egy órával megin rendes kaja; hús+rizs+zöldség
este lefekvés előtt zsírmentes túró.
Ez így már elég jó lesz!
Mi a baja a csirkemellel édesanyádnak? Tudom semmi közöm hozzá, de ezeket én fel nem foghatom...
Egyébként nem nagy dolog megsütni a húst. Éppen ezért nem tudom elfogadni sok embertől, hogy nincs ideje rá. 15-20 perc alatt kész, ahogy a rizs is kb. Tehát ennyi idő alatt megcsinálhatod az egy napi kajádat. Ennél gyorsabban nem nagyon lehet. Egy szendvics sincs meg hamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!