ONE-A-DAY. Dobjam ki?
Ma vettem egy közismert webáruházban személyesen, egy Biotech One-a-Day nevű multivitamint. Azelőtt Vitabolicot szedtem és kérdeztem az eladót, hogy van-e különbbség, ő magabiztosan rávágta, hogy nincs és nem is igazán érti az árkülönbbséget...
Így tehát megvettem. azonban ahogy olvasom ez jóval gyengébb és egy-két anyaggal kevesebbet is tartalmaz mint a Vitabolic.:@
Mivel felbontottam visszavinni már nem fogom tudni.
Akkor ezt mint rendszeres testedző szinte feleslegesen szedném?
Mekkora s3gg, na mindegy, vannak ilyen eladók, hogy a saját portékájukkal nincsenek tisztában, véletlenül nem egy szignifikánsan attraktív hölgyemény volt?
Amúgy te is megnézhetted volna neten is, vagy ott a hátoldalán a címkét. Amúgy miért dobnád ki? Hozzácsapod az eredeti mellé, vagy szedsz napi két szemet, ez a zsírban oldódóakat úgy-ahogy fedezi, és kiegészíted C-vel és B-komplexszel. Ennyi.
Megmondom, hogy a shop.builder.hu személyes ügyfélszolgálatán vettem, és egy fiatal srác volt az eladó, aki a szója proteint is tökéletesnek ítélte.:D Vitabolicért mentem, csak mivel nem volt így ő ajánlotta ezt az általam eddig még nem ismert vitamint, így tehát a neten nem néztem előzetesen utána, mivel rosszul látok így a helyszínen nem tudtam elolvasni a címkét...
Mivel az oldalon eléggé felkészültek az adminisztrátorok, úgy gondoltam megbízhatok vmennyire a srácban...
Mondjuk én már a nevednél leragadtam. Szegény elrabolt szívek.
Vagy tedd be egy mikulásos zacsiba és add oda pénteken egyik haverodnak.:-)
Csak ennyi az egész. Összehaosnlítom. a két terméket. Kb mind a kettő ugyan az. Olyan nagy kavar nem volt.
Oneday összetétel:
Vitamin A (as acetate) 5500 IU 110%
Vitamin C (as ascorbic acid) 120 mg 200%
Vitamin D (as cholecalciferol) 400 IU 100%
Vitamin E (as dl-alpha tocopherol acetate) 30 IU 100%
Thiamin (as thiamin mononitrate) 3 mg 200%
Riboflavin 3 mg 176%
Niacin (as niacinamide) 30 mg 150%
Vitamin B6 (as pyridoxine HCl) 3 mg 150%
Folic Acid 400 µg 100%
Vitamin B12 (as cyanocobalamine) 9 µg 150%
Biotin 15 µg 5%
Pantothenic Acid (as d-Calcium Pantothenate) 10 mg 100%
Calcium (as dicalcium phosphate) 49 mg 5%
Iron (as iron fumarate) 27 mg 150%
Phosphorous (as dicalcium phosphate) 39 mg 4%
Iodine (as Potassium iodide) 150 µg 100%
Magnesium (as magnesium oxide) 100 mg 25%
Zinc (as zinc oxide) 15 mg 100%
Selenium (as Sodium Selenite) 10 µg 14%
Manganese (as Manganese Sulfate) 5 mg 250%
Chromium (as chromium chloride) 15 µg 13%
Molybdenum (as Sodium Molybdate) 15 µg 20%
Potassium (as potassium chloride) 8 mg 229%
Vitabolic összetétel:
Vitamin A (Acetate) 5000 IU 100%
Vitamin D (Acetate) 400 IU 100%
Vitamin E (Acetate) 100 IU 333%
Vitamin C (Ascorbic Acid) 250 mg 416%
Vitamin B1 (Thiamine) 50 mg 3333%
Vitamin B2 (Riboflavin) 50 mg 2940%
Vitamin B6 (Pyridoxine) 50 mg 2500%
Vitamin B12 (Cyanocobalamine) 200 µg 3333%
Niacin (Niacinamide) 50 mg 250%
Pantothenic Acid (d-Calcium Pantothenate) 50 mg 500%
Folic Acid 400 µg 100%
Iodine (Potassium Iodide) 225 µg 150%
Calcium (Dicalcium Phosphate) 150 mg 15%
Iron (Ferrous Fumarate) 18 mg 100%
Magnesium (Magnesium Oxide) 100 mg 25%
Copper (Cupric Sulfate) 2 mg 100%
Zinc (Zinc Sulfate) 10 mg 66%
Manganese (Manganese Sulfate) 5 mg
Potassium (Potassium Chloride) 10 mg
Choline Bitartrate 50 mg
Inositol 10 mg
PABA (Para Amino Benzoic Acid) 25 mg
Rutin 25 mg
Hááát, azért elég nagy különbbség van!!!
A Vitabolicban sokkal-de sokkal nagyobb dózisban van jelen a B-komplex, ami azért eléggé lényeges...
De, fogok érezni valamilyen változást, hogy mostantól nem a Vitabolicot szedem?:D
Úgy gondolom nem....
De kedves első válaszoló cáfolj meg, mert vszínű te jártasabb vagy.
Úgy érted, ha eddigi nagy dózisú B-vitaminról átállsz ilyen kis dózisra?
Hát, fáradékonyabb lehetsz, úgy amblock kevésbé energikus, az alvás is kevésbé lesz kielégítő, a kialvatlanság jobban beüt. Az étvágyad is csökkenhet, a regeneráció romolhat, tehát izomláz jobban előjöhet, az edzés jobban kiüthet, tehát lehet kedvtelenebbül csinálod majd. Persze ezek csak az első néhány napban, a hirtelen váltás miatt.
Most nem ijesztgetni akarlak, hogy ezek hűű de komoly dolgok (direkt nem "tünetnek" vagy hasonlónak hívtam), csak mondom, hogy ezekre számíthatsz. Súlyzós edzést végzőknek nem hiába van ennyire telenyomva B-vitaminokkal a nekik tervezett komplex.
A One-a-Day átlagos, mozgást nem túl sokat végző felnőttnek jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!