Acesulfam-K - dobjam ki? :O
Sziasztok!
Huh, hogy én mit találtam ma! A minap reggel unalmamban nézegettem a BioTech 100% ISO WHEY cuccomat és megtaláltam rajta egy igen érdekes összetevőt: ACESULFAM-K!
Már régen is hallottam, hogy mennyire rossz, de most találtam még valamit róla. Nagyon durva.
"Még rosszabb, mint az aszparatám és a szaccharin (bár a többi sem jó!)...
Ezt az adalékanyagok nem tesztelték megfelelően. Az Amerikai Élelmiszer Ellenőrzési Hivatal (FDA), aki először engedélyezte a szert, olyan teszteredményekre támaszkodott, amelyek még a saját követelményrendszerüknek sem felel meg. () Az állatkísérletek eredménye az volt, hogy rákot idéz/het/ elő, és ez az embereknél is megnövekedett veszélyforrás...
90 országban engedélyezett ez az anyag. Sokkal, de sokkal olcsóbb, mint a cukor."
Ez nagyon kemény. Most mit csináljak ? Dobjam ki a francba ? Van egyáltalán olyan fehérje shake amibe nincs ez a sz.ar Acesulfam ? :/
köszi!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!