Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Vannak itt vega/vegetáriánus...

Vannak itt vega/vegetáriánus testépítők? Ti milyen étrendet alkalmaztok?

Figyelt kérdés

Mik azok a könnyen, olcsón beszerezhető források, amik helyettesítik" a húsfogyasztást?

Értelemszerűen vegetáriánus esetben ez tejtermék, vagy tojás, de ezen kívül milyen növényi eredetű keverékek vannak, amik a legjobban megközelítik a teljes értékű fehérjebevitelt?

Úgy tudom, csak a szójában található meg az összes aminosav (nem tudom milyen mértékben), de beszerzése nehézkes lehet, és hallottam róla rosszat is.

A másik lehetőség a kukorica+bab, szintén nem tudom milyen aminosav arányok.

ELŐREBOCSÁTOM, HOGY EZ TECHNIKAI JELLEGŰ KÉRDÉS, CSAK A KÉRDÉSEMRE VÁLASZOLÓKKAL FOGLALKOZOK, VEGA VS HÚSEVÉS TÉMA NEM ÉRDEKEL.

Köszönöm, azoknak, akik hasznos tanácsokkal tudnak ellátni.

2013. dec. 3. 03:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

Lehet én voltam figyelmetlen, akkor elnézést, de hol volt a vegák-húsevők szapulása? ...

Az utolsó kérdésed azonban érdekes és jó.

1. a borsó eléggé nemesített hüvelyes, tudtommal alacsony káros anyag tartalommal

2. a zöldbabban még nincsenek kialakult szemek, tudtommal ezzel sincs gond (tehát a hüvelyesek hüvelyével)

3. a szója elvileg (talán?) teljes értékű fehérjeforrásnak tekinthető

4. aki szóját eszik, az több fehérjéhez jut, mint aki nem eszik szóját. Minden negatív hatás ellenére, elég sok fehérje van benne ha a hasznosulása rossz is.

Csak ott jön be a képbe a probléma, hogy az izomfejlődés nem a fehérjefogyasztáson múlik. Mivel egy nap viszonylag alacsony fehérjeveszteségünk van, ezt kell fedezni (de ez igen kevés) plusz valamennyi izmot lehet építeni egy nap.. de mégis mennyit? És az izomtömegben mennyi fehérje van, és mennyi víz? Hamar kiderül, hogy igazából egészen kevés fehérje kell az emberi szervezetnek, mert viszonylag takarékosan tud bánni vele, kevés a vesztesége és bármennyi áll rendelkezésre, igen keveset építhet be egy nap alatt.

Ezért van az, hogy fehérjepótlásért nem éri meg szóját enni, nem éri meg tejterméket enni, mert nincs annyi előnyük, hogy a káros hatásokat ellensúlyozzák. Egyszerűen zöldségekből és olajos magvakból is be lehet vinni elég fehérjét még izomépítéshez is, kalóriapluszhoz pedig lehet enni zsírt (vegáknak kókuszzsírt) anabolikus hatásért, hízáshoz pedig valamilyen tömény szénhidrátot, mondjuk hagyományosan rizst vagy zabot, edzés utánra esetleg cukrot + protein turmixot (vegáknak mondjuk borsót, ovo-vegáknak tojást, lakto-vegáknak tejsavót).

Ez így egészen működőképes testépítő táplálkozás lehet. Ha megvan a kalória, és elfogadjuk, hogy nem kell sok fehérje (márpedig ez igaz lehet) akkor pipafüst. :D

2013. dec. 6. 16:14
 12/20 A kérdező kommentje:

Senkinek a szapulása nem érdekel.

Érdekelne, hogy létezik-e valamilyen tudományos mérés a hüvelyesek összetételét tekintve ilyen szempontból.

Szóját nem kívánok fogyasztani, mert a negatív hatása több, mint amit nyerek vele. Legalább is annyi rossz dolgot hallottam róla, hogy egyáltalán nem bízok benne.

Mi a tejtermékek káros hatása?

Továbbra is várok vegáktól konkrétumokat.

Bár lehet ebben az országban nem sok ilyen testépítő van és jobban járok ha magam olvasok utána mindennek.

2013. dec. 7. 03:02
 13/20 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy külföldi lapokon több infót találnál vega testépítésről.
2013. dec. 7. 07:54
 14/20 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy párat már megnéztem és semmi konkrétum nincs arról, hogy ki mit eszik, csak csupa olyanok hogy miért vegák meg hogy edzenek, de hogy konkrétan mit esznek, az kb üzleti titok. Gondolom, vagy versenyzői.

Azzal sem megyek sokra hogy fehérje szénhidrát hány % meg átlagos vega diéta (nemtestépítő).

Azért köszönöm a próbálkozást, majd valamit cak tlaálok egyszer.

2013. dec. 7. 19:55
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem értem az igazi problémát. Hát eszel rohadt sok zöldséget, gyümölcsöt és rizst, és kókusz zsírt. Így lesz tápanyagbeviteled tömegnöveléshez. Az majd elválik, hogy mennyire tudsz fejlődni vegaként. Ha megvan a kalóriaplusszod, akkor fogsz fejlődni mindenképp.
2013. dec. 7. 19:59
 16/20 anonim válasza:

Hát ez egy nagyon régi kérdés ,de nem bírom megállni ,hogy ne írjak!

Hát te igen értelmes aki szerint mérgek a hüvelyesek te mi az istenért szólsz hozzá olyanhoz amihez nem értesz??

Hát tudatlan vagy akkor meg minek okoskodsz? Még csak azzal sem vagy tisztában ,hogy a szója teljes értékű aminosav profillal rendelkezik.

Te most konkrétan így mersz hozzászólni egy testépítéssel kapcsolatos kérdéshez?

2016. dec. 10. 23:09
 17/20 anonim válasza:

Hát te tényleg tudatlan vagy. Nem kell sok fehérje az izomépítéshez? :D :D Atya isten... na jól van innentől kezdve te bármit mondasz ignoráljon mindenki ,mert ez már tényleg vicc kategória! :D

Kérdezz meg egy profi testépítőt ,hogy mennyit eszik egy nap és abból mennyi a tejesértékű fehérje! :D

2016. dec. 10. 23:13
 18/20 anonim ***** válasza:
53%

A tej karos hatasaira senki nem tert ki ha jol lattam. Szoval a tejben kazein van, ami enyhen szolva szivas az emberi gyomornak. A kazeint az asztalosok mindig is ragasztonak hasznaltak, ragacsos allaga miatt.. aki tejet iszik az ezzel keni ossze a belei.. sem a calcium sem a vitaminok nem szivodnak fel, viszont szepen felpuffad a legtobb ember, mert felnott emberben nnincsenek a tejet lebonto enzimek. De mi a fenenek innank egy masik emlos mirigy-valadekat egyebkent?!!

Az utolsonak, nem szapulaskent: az allati eredetu elelmiszerekbol a feherje sokkal rosszabb hatasfokkal epul be a szervezetbe mint a novenyibol. Ezert kell rohadt sokat enni beloluk..

2017. máj. 2. 01:02
 19/20 anonim ***** válasza:

Előző: kazeint fogyaszt a testépítő éjszakára, mert lassan szívódik fel.

Létezik rizsfehérje por (Naturize pl), azt fogom megpróbálni, amint az emésztésem helyrejön.

Ami nehéz:

- vega

- testépítős, fitnessz menü

- egyszerűen

- lehetőleg olajos sütés nélkül

2018. szept. 24. 16:44
 20/20 anonim ***** válasza:

javaslom még a builder.hu idevágó cikkét is

[link]

2018. szept. 24. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!