Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Rendeltem fehérjét és kreatint...

Rendeltem fehérjét és kreatint, csirkemellet eszem és rizst, krumplival, de jó ez így? Többi lennt

Figyelt kérdés

Készítettem egy táblázatot és a tömeg növeléséhez valami iszonyat adag ch-t kell bevinni. Két kg krumplinál van meg a ch pl. [link]

Csak tapasztaltak és eredményt valaa elért emberek írjanak légyszíves.

Az értékes javaslatok alapján folyamatosan változtatom a táblázatot.

2013. nov. 23. 01:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem lesz ez így jó. Te 75 kg vagy, akkor neked kell 150g fehérje tömegeléskor. Ennél több aabszolút felesleges. szálkásításkor kell kb neked 200g, de tömegeléskor felesleges.

A krumpli 100grammjában van 20g ch, tehát egy kilóban van 200g, 2kg-ban már 400g a ch. Nagyon elszámoltad ezt.

100g rizsben van 78g ch, nem pedig 22 ahogy te számolod.

Keress egy normális tápanyagtáblázatot, mert szinte minden értéked hibás.

2013. nov. 23. 06:42
 2/6 A kérdező kommentje:

A krumplival igazad van, de a ch külön van választva ch-ra és cukorra. Ha összeadod a két értéket, akkor megkapod az általad is megadott 17%-ot. (Amúgy a cukor 0.8 helyett 8%-ra volt állítva, azt kijavítottam!)

Kicseréltem a szorzót a fehérjénél 3-ról kettőre és a krumpli-rizs adagot levittem emberi mértékre, így meg is lett a 150g fehérje naponta.

A rizs a google listája szerint 23g ch-t tartalmaz [link]

Itt 23-24 között van [link]

77% ch tartalma a hosszú szemű barna rizsnek van, de az is csak nyersen, ugyanez a rizs főzve már csak 23% ch-t tartalmaz.

A kérdés, hogy akkor nyersen vagy főzve kell mérni és számolni a rizzsel?

2013. nov. 23. 13:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Megvan minden [link]
2013. nov. 23. 14:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Akkor láthatod, hogy én mondtam helyes értéket. A rizsben 77-78g ch van 100grammban. És mindent NYERSEN mérünk és számolunk, nem főzés után!
2013. nov. 23. 17:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Persze igazad volt. Azóta megjött a fehérje, a kreatin meg a dextróz is, holnap megyünk venni a többit egy hétre előre... kicsit rendbeszedtem a listát, megtennéd, hogy ránézel, hogy jó e ez így?
2013. dec. 1. 00:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Megnézem, ha belinkeled.
2013. dec. 1. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!