Elkezdtem edzeni, de sajna nem tudok rendesen étkezni. Mit tegyek?
Már 2 hónapja edzek, de nincs lehetőségem rendes étrendet beállítani, akkor hagyjam abba? Sajnos anyagilag nem engedhetem meg.(tanuló vagyok és így is alig tudom kigazdálkodni a kondibérletet) Esetleg lehet étrend ezekből
korlátlan mennyiségű tej, tojás is akad bőven, rizs,tészta,krumpli, barna kenyér, meg heti 4x van húsos kaja amit anyu csinál.Ha kell kerülőm az édességet is.
nem sok de hátha össze lehet hozni valamit.(ja és még, én nagyon szeretem a rizs-et és a tésztát tejel :) )
vélemény? Folytassam vagy nem?
Vegyél egy tejsavó proteint, minden reggel keverj be egyet, meg egy csomag pufi rizsa, és kész a délelőtti étrended.
Én sem engedhetem meg magamnak, hogy ha 5kor van reggeli, 3kor ebéd, akkor a kettő között is 3-4x egyek csirkét rizzsel, plusz ebédre meg edzés utánra is, akkor kéne napi 2 kiló csirke, az 100 eft havonta.
72%: Alapvetően nem írsz hülyeséget, de nem kell 2 kiló csirke naturálban, hobbiszinten. Napi 4 csirkés étkezés elég, esetenként 100-150 gramm elég.
És a tejsavó sincs ingyen, ezt ne feledd :)
A rizses cuccot ki fogom próbálni, de proteint nem nagyon akarok venni,de majd meglátom :)
fejlődők annyit amennyit lehet így :)
ja és az mitől van hogy 83 kilóról 81 kilóra fogytam? :D elvileg tömegnővelésbe vagyok :D
Valóban hülyeséget írtam a 2 kilóval, én 1 nap max. 2x eszek csirkét, de akkor ~300 grammot. Úgy jött ki a 2 kiló hasraütés szerűen, hogy ha eszik délelőtt 4x, ebédre, meg edzés után, az napi 6 étkezés, 6x300 majdnem 2 eft. :D Szóval egy hasraütés szerű kerekítés volt, ami alapjáraton igazad van, fas_ság.
Nem csak csirkéből lehet bevinni a fehérjét, nekem ha nincs pénzem előfordul olyan nap hogy nem eszek. A hal nem drága pl, no nem a Pangasius féle hulladék, hanem pl. a ruszli. Kiba_ott büdös, de én baromira szeretem. És nem drága. Vagy tojás, piacon megveszed 2-300 ft-ért a 10 darabosat, amik 2x akkorák mint az áruházakban árultak 4-500 ft körül. Hüvelyes zöldségekben is csomó fehérje van. Egy jó babgulyás is megfelelő fehérje/szénhidrát forrás lehet amatőr szinten, csak nem kell teleba_ni minden féle zsíros cafattal. A sertés is belefér, bár ha a fehérje tartalmát meg árát figyelembe vesszük, nem olcsóbb a csirkénél. De ha az van otthon/kéznél, megeheted nyugodtan.
Ott van a túró, fél kilót tudsz venni 400ft-ért, megeszed 4 este, 100 ft-ból megvan a vacsorád.
Számold ki, hogy a napi 4-5 szendvicsed mennyibe kerül. 4-5 zsömle, 1 csomag felvágott, plusz a vajkrém. Az is van vagy 5-600 ft. Annyiból már vehetsz egy kiló rizst ami 3-4 napra elég +1 darab csirkemellet, ami 2 kajálásra elég.
A rizs+tojásos kajálást rakd át délutánra vagy délelőttre, reggelire mehet zabpehely, 200 ft Sparban ami elég 1 hétre.
Legyél kreatív, a szokásos szendvics szendvics hátán féle bohóckodás sem olcsó, annyiból már veszel rendes kaját.
2-3 hónapos edzésmúltal meg még kár mérlegre állni, ha most kezded az edzést lehet, hogy zsírt égetsz először bizonyos mértékben, illetve az izzadás beleszól a vízháztartásodba.
5-6 hónap múlva már határozottan kell látszódnia a mérlegen a tömegelésnek, főleg ha most kezded, de az első pár hónapban még kár találgatózni.
Remélem, a fiatalember azóta rájött, hogy mekkora értelmetlen baromság, amit csinál :)
A mozgás, sport nem. A testépítés (ezalatt értem az agyatlan, erőltetett/mesterséges, persze "tudományosnak" tartott, stopperórával és patikamérleggel, meg orvosi recept-szerű egyoldalú kajákkal étkezve mindenáron tömegnövelést) igen.
Idővel mindenkinek kilesz a töke azzal, hogy nincs élete, mert percre pontosan kell enni-ugrálni, és a szépen felpakolt plusz harminc-negyven kilója - na EZ sokkal gyorsabban látszik, mint ahogy felvette - átalakul óriási béllé, amit még az izomépítésnél is nehezebb ledolgozni, ugyanis számottevő fogyáshoz az egyetlen tuti recept az, ha NEM eszel. Márpedig ha nem vagy rákényszerülve, az éhezés a világ egyik legsz..rabb dolga, szándékosan elviselni sokkal, de sokkal nagyobb akaraterőt kíván, mint bármi más "testátalakítás", nem is sok embernek sikerül.
Az, hogy neked a testépítés a versenyt jelenti, amikor tényleg fanatikusan eszerint élnek a te szegénységi bizonyítványod.
Ennyi erővel b,,,ódjon meg mindenki aki úszik, mert pl hosszú katinka életét a napi 6 óra edzés, nyújtás, grammpontos étrend, és a versenyek töltik ki, és hogy nincs életük.
Vagy akinek autója van, mert vannak autóversenyzők.
Mindenki el tudja dönteni, hogy mi az életében a fontos, és ezt milyen gyorsan akarja elérni. Ha ez egy jó fizikum, és gyorsan el akarja érni, azért bizony tenni kell.
Ha ez egy jó fizetés, akkor bizony azért is tenni kell, 110%ot teljesíteni, hibátlanul, és túlórázni.
Ha meg élni akarsz, akkor húzz ki a kertbe, szívj egy zöldet, és halgass zenét. Csak akkor nem jutsz egyről a kettőre.
Ennyi a történet. Gondolom te a "nem sikerült" emberke vagy, a hozzáállásodból ítélve pedig önhibából.
Mondjuk szép, hogy '13-as kérdést szedsz elő, és töltöd ki alatta a frusztrációd. Sokat elmond.
#29: hát...a legtöbb versenyzőnek nem is igen van élete :)
A testépítés mint "versenysport" amúgy igazából nem a sportok közé sorolandó, egy testépítő verseny sokkal inkább rokona egy szépségversenynek, mint mondjuk egy erőemelő versenynek - a testépítésnél nem az a fő cél, hogy erős legyen valaki, hanem hogy minél nagyobb izomtömeget minél ízlésesebbre (már ha ízlésnek lehet nevezni, a szépségversenyes műcicák sem kifejezetten szépek szerintem...) formálni, baromi funkcionális gyakorlatokkal, amit majd egy szubjektív zsűri pontozgat.
Attól még, hogy iszonyú pontosan el tud végezni valaki egy mittomén 200 kilós deadliftet egy csodás csillivilli padon övvel, sarokemelve, segítővel, nem biztos, hogy a háta/dereka meghúzásával menni fog neki egy ötvenkilós cementeszsák földről ifaplatóra pakolása :)
Teljesítménysportolónak inkább tekintem az erőemelést (többek között én is inkább ezt végeztem, mint az űrkorszaki izékben centipontosra elvégezve pár tíz kilóval ismételgetést). Az erőemelők viszont nem ilyen kinyalt ficsúrok, mint a testépítők, ők szimplán nagydarab állatok, akik baromi erősek is, tekintve, hogy nem az a fő cél, hogy ilyen szépen dagadjon a bicepsz amikor ráfeszít a pódiumon, hanem, hogy ki tudj nyomni egy kipolszkit :)
Vonzalom/szépség tekintetében meg általában azt veszem észre, hogy egy testépítőt csak a többi testépítő lát szépnek (max majd válogathat az úriember a tesztoszterontúltengéses muszklicicák közül), a többi ember inkább csak bizarrnak. Tudod, mint a zsiráf - szép, szép, de otthonra nem kéne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!