Hogyan fogyjak a derekamról? /lent/
Te tuti csaj vagy, de azért leírom neked is. Szerintem nem olyan borzasztó. Felváltva csinálj kardió és erősítő edzéseket szerintem. Azért jó ez, mert ahhoz, hogy rendesen fogyni tudjál, ahhoz izomzat is kell. A kosarazás az csak kardió. A túlzott kardiózás esetén előfordulhat, hogy a szervezet nem a zsírt bontja, hanem elkezdi az izomzatot (miután a szénhidrátkészleteket felélte). Ezt kell ellensúlyozni erősítésekkel. Erősítés az kezdődhet kis bemelegítéssel, amihez kiváló egy kisebb adag futás. Mondjuk 20-30 perc (vagy kevesebb, ha nem bírnád). Utána dinamikus nyújtasz egy kicsikét, és elkezded csinálni az erősítő gyakorlatokat. Azt csinálhatsz, amit csak szeretnél, de lehetőleg minél változatosabb legyen. Húzodzkodások, tólodzkodások, lebegőülés, felülések, kitörések (neked először kis súllyal vagy súly nélkül), mellső fekvőtámasz, hátsó fekvőtámasz lábemelés. kétkezes rúddal csipőfordítás, stb.. Elég sok lehetőség van, de szerintem elsőre elég lenne hozzá szokni pár darabhoz. Mondjuk nyolcféle gyakorlat 5 x 10 -es bontásban, ha bírod. Aztán ha megy, akkor egyre többfélét (esetleg növelheted a tömeget a régebbieknél, ha nagyon megy).
A kardió az meg valami hosszabb idejű szaladgálás. Egy sima futás is megteszi. Én 2 órát szoktam, de szerintem elég lenne egy olyan 1-1.5 óra is.
Ezt a kétfajta edzést felváltva csináld. Az erősítés után kell egy pihenőnap, a kardióedzés esetén bekövetkező izomveszteséget meg nem árt pótolni. Pihenőnapod akkor legyen, amikor te szeretnéd, de lehetőség szerint ne legyen több mint 1 pihenőnap (esetleg hétvégén 2).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!