Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Srácok ti nem tartjátok egy...

Srácok ti nem tartjátok egy picit mű dolognak a testépítést?

Figyelt kérdés
Senkit nem akarok megbántani és ne is vegye magára senki, meg am én is nyomatok súlyzós eddzést is. De ha bele gondoltok szigorúan meg van szabva hogy mikor mit ehettek mikor milyen eddzés után mit lehet csinálni stb... és mind azért hogy a tested izomzata minnél jobban nézzen ki, minnél keményebbnek tűnj. Pedig ha bele gondoltok ez csak a látszat, mert ez az izomzat igazábol semmilyen sportban nem hasznos ( a testépítést leszámítva ) és pl a házimunkában sem segít sokat ( kivéve ha meg kell emelni valamit, de max csak 8x vagy 10x :DD ). Pl ha elmennétek kirándulni egy hosszabbat, és mondjuk nem a csaj cipeli a hátzsákot hanem a férfi ugye és mondjuk van benne 10 kilo mert sok víz kell meg mittomén, az biztos h a testépítő azon stresszelne h pl a nehezen megszerzett combizmaiból mennyit le fog égetni a fél napos gyaloglás, és ha még a vacsi sem lenne gyúrós kaja végképp letargiába lenne. Arról nem beszélve hogy a csaj jobban bírná mivel nincsen irreálisan nagy izomzata amit mind meg kell tölteni a testnek vérrel meg amugy sem ehhez szokott. Ez csak egy példa volt, de pl futásban sem jó egy testépítő ( nem is csinálja mivel félti az izomzatát) Meg úgy alapvetően egy profi testépítő szinte semmilyen sportban nem jó, ( még bunyóban sem előnyös az az izomszerkezet) még is a látszat az hogy ők a legkeményebb csávók. Tényleg nem irigységből írom ezt vagy bármi offenzív szándékból, csak kicsit furcsa nekem.

2013. nov. 9. 19:08
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Bocs, már nem az utolsó hanem az 5. (szergej utánira gondoltam előbb)
2013. nov. 9. 20:59
 12/19 anonim ***** válasza:

a sprint az nem futás? mert ahhoz lila izomrost kell.

egyébként meg ez a testépítés dolog nagyon elment a rossz irányba egy hobbistának a csak a csirkerizs a jó dogmákkal.

az étrendet lehet ugy tartani hogy van szociális életed. néha próbálom írni ezen az oldalon hogy nem olyan fontos a 2 óránkénti étkezés a csirkerizs és a szemét kaják kiűzése mint gondoljátok csak ez a dolog magyarországra még nem ért el. Ami fontos az inkább az egész napi makronutriens bevitel. és lehet enni bármit a haverjaiddal csak bele kell számolni és nem tulzásokba esni.

az edzést nézve pedig nem kötelező túlzásokba esni hogy csak és kizárólag a 8-12 ismétlés épít izmot.

pl ha azon dolgozol hogy minél magasabbra tudj ugorni 150-200 kgmal guggolni és minél gyorsabban sprintelni, akkor nem fog szarul kinézni a lábad. Vagy ott van a crossfit pl. egy átlagember által izmosnak vélt fizikumot funkcionalitással össze lehet hozni

2013. nov. 9. 21:11
 13/19 A kérdező kommentje:

dirtyboy, oké fel tudja elemlni a súlyokat alá írom de azt hol hasznosítja majd az életben. ok mind1 mondjuk hogy kemények mert felemeli a nehéz súlyt. De hogy küzdősportolni nem fog mert az izomzata nem alaklmas és nagy mértékben vesztene is belőle. Meg am is mindenki elverné mert az első körben kifáradna. De ezért nem csak a bunyót hoztam fel hanem bármi mást felhozhatunk.

A következő hozzászólónak: Jó oké vágom hogy csak testépítőtiszta kajákat zabálnak, meg egészség meg minden, de ha mondjuk nincs lehetőség vegytiszta gyúrós kajádat enni mert valami véletlen folytán kiszakadsz a mű világodból és mondjuk konzervet kell enned egy hétig kenyérrel ( vagy valami szrabbaon) akkor jön a pánik hogy ezen a szrt kell enni, és ha ráadásul még valami munkát is kell végezni ami energiát vesz igénybe akkor teljes összeomlás. Jó oké vágom ilyen nem lesz, kivéve ha nem vagy katona, mert ott van ilyen bőven. megeszik a szrt is és még melóztatják is őket mondjuk egy komolyabb tanfolyamon vagy gyakorlaton, az alvásmegvonásról meg ne is beszéljünk mert az megintcsak nemjó az izomépülésnek ( mondjuk úgy napi 3-4 óra több hétig) De tudjuk a gyúrósok a kemények.

2013. nov. 9. 21:12
 14/19 anonim ***** válasza:
Miért szánalmas?Ballagjál csak szépen a szüzesség kategóriába és nézz szét mennyi 25 feletti lúzer sír a nagyvilágnak, hogy nincs nő aki szét tenné nekik a lábát.Miért szánalmas az, hogy én ezt a problémát így oldom meg?
2013. nov. 9. 21:15
 15/19 A kérdező kommentje:
Ja utolsó veled egyetértek. Am én is edzem kb heti 6x és általába naponta többször, és heti 2x kb van súlyzós is. Na ennyi többet nem fogok ide írni mert már unom meg úgysem győzzük meg egymást, meg am nem is akarok senkit meggyőzni.
2013. nov. 9. 21:18
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

De banyeg, te teljesen el vagy tévedve. Téves alapfeltevésekből vonsz le következtetéseket, ergo azok is csak tévesek lehetne. Pont azt magyarázták itt többen, hogy nem dől össze a világ attól, amit mondasz, és nem gondolunk úgy magunkra, mintha ettől lennénk keményebbek, mint mások. Van olyan IS, meg van nem olyan IS.

A kajára odafigyelés nem egy gyúrós privilégium.

2013. nov. 9. 21:26
 17/19 dirtboy ***** válasza:

neked mondhat az ember akármit mindenre tudsz valami kifogást.

ha valaki késel rá támad és a testépítő leszereli biztosan nagyon elfárad az alatt a 3-4másodperc alatt.

ha meg az edzés nézzük az meg kit érdekel,az csak edzés éleben nem tart egy bunyó olyan sokáig.

egyébként meg hogy mire jó az a sok izom?

hát megélni belőle,egy profinak olyan élete van amiről te csak álmodozol.

ő azzal keres nagyon sok pénzt amit szeret is csinálni,a csajok kedvelik őket még hozzá nem is akar milyen csajok.

olyan autókkal szaladgálnak amit te tátott szájjal bámulnál hazánkban.

sok ember példaképei,autó grammokat osztogatnak még sem lesi fotózzák őket szóval még ebből is a kényelmesebb jut nekik.

nem tudom neked ezzel mi bajod,ők le se szarják hogy ki mennyire nézi őket keménynek vagy hogy bunyóban ki nyerne.

ha neked a testépítés mű dolog akkor kezd már el elemezni a pankrációt.

2013. nov. 9. 21:56
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Önbizalmat ad és feszültséglevezető hatású. Ennyi. Ha helyette buliznék, ülnék a tévé előtt vagy sakkoznék a játszótéren mi lenne? Semmi. Mellesleg nem kizáró tényezői ezek a gyúrásnak. Egyszerűen másfél órával kevesebbet nézem a tévét este. Hát na. És ha nem eszem egy napig normálisan mert jól érzem magam valami más időtöltés folyamán.. és ezért görcsölök, mert veszítem az izomtömeget? Hol élsz te? Egyrészt vihetsz magaddal aminót, Másrészt, mozogtál egy jót, láttál szépet. Csak előnyödre válik. Az izom meg leépült. Az a mikromilliméter amivel kisebb leszel egy ilyentől a következő "normál gyúrós" napodat követően a kutyát nem érdekli.

Apropó, majd elfelejtettem. Rendszert ad az életednek! És ez szerintem az egyik legfontosabb tulajdonsága a nyitó mondatomban elhangzottak mellett!

Jártam egyetemre, jártam tanfolyamokra, járok dolgozni, járok emberek közé. 10ből 8 lézeng. Unatkozik, tévézik, iszik, gondolkozik hülyeségeken, stb. Eltölt olyan dolgokkal hosszú hosszú időt, aminek voltaképp semmi értelem. Velük szemben aki edz, és itt bármilyen edzés érvényes. Már tett valamit aznap amiért megérte felkelni. HA a munka unalmas volt, mókuskerék volt már megint.. Az edzésed ettől még lehet élvezetes és jó.

És ha "mű" dolog. Lehet, hogy a küzdősportolóknál, harcművészeknél nem erősebb egy testépítő, vagy egy futónál nem gyorsabb... De! Egy átlag embernél erősebb és gyorsabb. És még számtalan olyan tulajdonsága lesz, ami egy átlag, de akár számtalan amatőr sportolónál magasabbra emeli. Aki focizik mit csinál? Látják azt rajta? Cipeli a táskájában a labdát, hogy zsonglőrködjön vele ha úgy tetszik? Az önbizalma honnan lesz? Majd azt mondja, hogy ő amúgy rendesen eltalálja 10ből 9* a kapufát 16ról?

A látványosságot a genetikai adottságok adják a sportolóknak a privát életükben. A kosaras magas, a rögbis nagydarab, stb. a testépítők átlag emberek. És ehhez nem kell profinak lenni. és átlag emberek érhetik el azt, hogy őket valami miatt kívül helyezzék a társaik. Nem magas, nem nagydarab. Egyszerűen izmos. Ennyi.

2013. nov. 9. 22:15
 19/19 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Mi a haszna a gyakorlati életben?

Hehe. Mondok valamit, hidd el, majdnem ötven vagyok és rendesen eszem, a napi öt zöldségadag már bevett dolog. Keresel valami mozgást, és ahogy öregszel, már nem megy a futás, és keresgélsz. Előbb -utóbb azért sokan kikötnek egy konditeremben.

És ha már ott vagy, észreveszed, hogy a legjobb alakjuk a testépítőknek van, a hapsiknak, akik a súlyokkal gályáznak. És beszélsz az orvosoddal, utánanézel a neten, és láss csodát, azt olvasod, hogy gerinc, izom, és észreveszed, hogy ha utánozod ezeket a sajnálni való hapsikat, akkor nem fáj a hátad, csak mert beemeltél egy csomag ásványvizet, sőt, arrébb tolod a zongorát és meg se kottyan, és több az erőd, mint fiatalkorodban volt, a szar súlyzóktól. Arról nem beszélek, hogy vékonyabb leszel, még ha a súlyod nem is változik, és ha felemeled a kezed, nem lóg a tricepszed (integetőizom).

És ha ez megvan, akkor - vagyunk így egy páran - EGYRE JOBBAN akarod csinálni. ELöször emeled a súlyokat, aztán tovább figyeled, hogy mit csinálnak a többiek: fehérjeport esznek. Ennél tovább én nem megyek, és a többség sem, szerintem. Ha már konyháztál annyit, mint én, akkor esetleg elismered, hogy fehérjeport összekotyvasztani baromi könnyű, lenyomni is és még a rágás sem fáraszt.

Ezek után nem kell a sajnálatod, nem kellenek más sportolók ideáljai, mindenki izzadjon azzal, amit szeret. Én hótttök boldog vagyok a súlyzókkal, és a férjem is köszöni, örül nekik. :) Ámen.

Te meg csinálj, ami neked tetszik, és váljon egészségedre. Az empátiádat még izmosíthatnád, mert az életben az is kell.

2013. nov. 10. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!