Aki gyúr, és izmot szed fel, az egyszerre növeli, de csökkenti is a testsúlyát?
Figyelt kérdés
Na jó, ez biztos hülye kérdés. De amiért ezt feltettem, az az hogy 185 cm vagyok, és teljesen átlagos testalkatú, se nem kigyúrt(bár néha végzek nehezebb fizikai munkát, meg edzek is olykor de csak nagyon ritkán és keveset), se nem elhízott (ránézésre inkább azt mondanák rám, hogy sovány vagyok). Na most, pár évvel ezelőtt még voltam 74 körül is, ami a súlyomat illeti, most nemrég 85 voltam, bár visszaestem 80-ra. És ez az amit nem értek, tehát lehet hogy szedtem fel egy (nagyon kicsi) kis izmot, meg a hasamra híztam, és emiatt van hogy nőt a testsúlyom, na de ha most elkezdenék gyúrni, és kigyúrnám magam mondjuk egy olyan normálisabb testalkatra (nem a nagyon kigyúrtra gondolok), akkor 90 meg 100 körüli súlyom lenne? Vagy a testedzéssel egyszerre veszítenék is (mert égetné a zsírt) és növelném is (az izomtömeg növekedése miatt)? Tehát amit furcsállok hogy amúgy átlagos, inkább sovány testalkattal is 85 voltam nemrég. A csontjaim lennének nehezebbek, vagy ez normális?2013. nov. 6. 11:31
1/12 anonim válasza:
2/12 Osynho válasza:
A kérdés értelmetlen. Ha izmot szedsz fel, akkor nagyobb lesz a súlyod, mivel az izomnak van tömege. :) Szerintem egyértelmű. Fogyni nem fogsz izmosodás közben, mert ahhoz kalória mínusz kellene.
3/12 A kérdező kommentje:
egy kissé összetett a kérdés :) de al ényeg hogy nagyon nem akarnák 90 vagy 100 kiló lenni, de ha már így is 85 vagyok...
2013. nov. 6. 11:40
5/12 anonim válasza:
hát szerintem aki szálkásan 85-90 kg az szerintem észre sem veszi, hogy 85-90 kg velem ellentétben, aki 85kg féldagi vagyok:) és néha rohadt nehéznek érzem magam... bár már sokkal jobb mint 125kg-al volt... amúgy egyik napról a másikra nem fogsz felszedni annyi izmot... ahhoz frankó étrend és magasfokú elhivatottság is kell... azt meg ne hidd, hogy egy picit híztál a hasadra és attól lettél 10kg al nehezebb... nem tudsz csak hasra hízni, az egész testeden híztál mindenhol, ahol van zsírsejted, max a hasadon látszik legjobban...
6/12 anonim válasza:
eleve ha abból indulunk ki, hogy a te magasságoddal nem valószínû, hogy el tudsz érni 85-90 kg-ot vagy többet szálkásan kox nélkül, tehát ha most 80 kg vagy, akkor kijelenthetjük, hogy te nem vagy sovány...
7/12 A kérdező kommentje:
hát ha ez az ára, akkor jól van, csak egyszerűen elmékedtem ezen egy kicsit. Tudom hogy ha valaki izomtól lesz nehezebb, az nem teljesen ugyanaz, mintha zsírtól, hiszen mozgékonyabb, robbanékonyabb, egészséges is, de akkor is, jobban szeretnék kisebb súlyban maradni. Most felmegyek valamire, amire fel kell, az nem nézi hogy a zsírtól vagy az izomtól vagyok 100 kiló, ugyanúgy leszakad (legyen akármiről szó). Tehát nekem ez az egyfajta könnyedség is hiányozna. Még utána nézek bizonyos kigyúrtabb személyeknek hogy náluk milyen a magasság/súly arány, összehasonlításképpen
2013. nov. 6. 11:57
8/12 kovpet válasza:
Zsoké akarsz lenni? Vagy korhadt fára mászni? Vagy vékony jégen járkálni? Vagy miért számít a súlyod abszolút értéke?
A tükröt nézd és kész. :)
9/12 A kérdező kommentje:
Hát végül is ha úgy nézzük, annyira tényleg nem vagyok sovány sem, a mellemen meg a karomon, és a lábamon látszik valamennyire. Ez biztos a fizikális tevékenységeknek köszönhető, mert már jó pár éve nem nőttem, de a súlyom igen, meg erősebb lettem érezhetően. Meg egy kis úszugimi is kialakult a derekamon, bár nagyon kicsi, de ez is belejátszhat.
2013. nov. 6. 12:01
10/12 anonim válasza:
Kérdező, nem tudsz egyszerre izmot növelni és testzsírt csökkenteni effektíven.
A testünk izmai és zsírraktárai egyszerre nőnek vagy csökkennek, bár az, hogy milyen arányban, befolyásolható dolog.
Az edzésen kívül minden az étrenden múlik, sőt, nagyobb részben azon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!