Kondiból házi edzés?
Üdv.
Fél évig jártam edzeni egy helyi konditerembe( az egyetlen volt itt a közelben), de sajnos bezárt mert csak páran jártunk. Messze elköltöztek. Ezek után én beszereztem otthonra egy shape sport kondigépet ( ilyesmit : [link]
Van kézisúlyzóm is, és szeretnék valahogy formában maradni. Kérdésem csak annyi lenne, hogy elegendő e a felszerelés, vagy mit célszerű még beszerezni? A teremben volt squat pad, francia rúd, minden olyan ami nekem jelenleg nincs, így nem tudom hogy sok gyakorlatot hogyan helyettesítsek.
Válaszokat előre is köszönöm
A scott pad meg a francia rúd a legkevesebb! Azt simán kiválthatod a kézisúlyzókkal.
De tudsz guggolni, felhúzni?
40 kiló pakolható a shop.builderes egykezesre, ennyi fér rá.
Ebből kettő van itthon meg van egy dönthető padom, egy övem meg egy láncom a végén kampóval.
Húzódzkodni egy garázsban kifüggesztett vasrúdon szoktam, csigát a MÉH telepről vettem 200 forintért, átdugom rajta a húzódzkodó rudat, meg beleteszem a láncot, megvan a csigás gép.
Vízvezetékcső az szabvány 10kilós rúd mérete, a végére menetvágóval húztam menetet,az egykezes rúdnak a "csavarja" rámegy így van kétkezes rudam is bicepszre,evezésre,kitöréshez. Guggolás helyett elölguggolás van, ami úgy néz ki hogy annyi súlyt emelek(súlyemelősen felkapom) a mellkasomra ami elég az elölguggoláshoz. Ugye 2x40 kiló + a rúd súlya. A felkapás robbanékony mozdulat,önmagában stimulálja a combot(is). A felhúzást otthon úgy oldom meg, hogy az utánfutóba pakolok amit tudok, a villán meg átdugom a csövet és rögzítem. Tolódzkodás meg lépcsőfeljáró tetején.
Van elég súly egy kertes ház udvarán,ha más nincs, betonból öntesz ki pár nagyobb kockát a felhúzáshoz vagy van egy-két mázsányi farönk... Találtam egy beszáradt cementes zsákot, bontatlan. Meg is van az 50 kilós "kőgolyó" ;) 2x20-30 felemelés garantált jó edzés.
Mindent meg lehet oldani, csak akarat kérdése. Mondjuk egyértelmű hogy a testépítő jellegű edzések csak a részei az edzésemnek, nem a gerincét adják de mindenki azzal jön hogy hova járok edzeni, hogy ilyen száraz vagyok?
Nem lettem nagy állat, de mindenre tudok edzeni,kidolgozottság megvan,a teremben a 100-ba belenyomok szabályosan párat, guggolás megy 120-al, felhúzás meg 120 felett. Ahhoz elég,hogy erős legyél és még ne menjen át elmebeteg fanatizmussá.
Az edzés legyen értem, ne én az edzésekért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!