Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kondiból házi edzés?

Kondiból házi edzés?

Figyelt kérdés

Üdv.

Fél évig jártam edzeni egy helyi konditerembe( az egyetlen volt itt a közelben), de sajnos bezárt mert csak páran jártunk. Messze elköltöztek. Ezek után én beszereztem otthonra egy shape sport kondigépet ( ilyesmit : [link]

Van kézisúlyzóm is, és szeretnék valahogy formában maradni. Kérdésem csak annyi lenne, hogy elegendő e a felszerelés, vagy mit célszerű még beszerezni? A teremben volt squat pad, francia rúd, minden olyan ami nekem jelenleg nincs, így nem tudom hogy sok gyakorlatot hogyan helyettesítsek.

Válaszokat előre is köszönöm

2013. nov. 4. 17:46
 1/9 anonim ***** válasza:

A scott pad meg a francia rúd a legkevesebb! Azt simán kiválthatod a kézisúlyzókkal.

De tudsz guggolni, felhúzni?

2013. nov. 4. 17:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Kérdésben linkeltem magát a gépet, valamit említettem hogy kézi súlyom van még. Guggolást nagyon maszekosan megtudtam oldani , igen hatásos.
2013. nov. 4. 17:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Linkelted csak nem található az oldal!
2013. nov. 4. 17:55
 4/9 A kérdező kommentje:

[link]

így már jó lesz

2013. nov. 4. 17:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem van 4 db kézisúlyzóm, amiből 2 -n tudom állítani a súlyokat ugye tárcsás, meg húzódzkodó állványom azt kész. Nekem teljesen elég és még így is simán nyomok annyit (igazából kicsivel többet), mint a haverjaim akik kondiba járnak és táp kieget is isznak, én meg nem (és itt nem csak pár hónapoja tartó edzést kell eképzelni). És talán költöttem összesen 10-15 ezret ezekre a cuccokra míg ők már 100 ezer körül járnak, sőt több is van az... De persze ez én vagyok.
2013. nov. 4. 18:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Esetleg egy dönthető pad nem ártana...
2013. nov. 4. 18:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Sose értettem mi abban a dicsőség, ha valaki tápkieg nélkül edz. Most én is büszke legyek arra, hogy tonhal meg tojás, kelkáposzta nélkül edzek? És összesen 10 ezret költöttem eddig tojásra.. mekkora észkombájnok vannak..
2013. nov. 4. 19:57
 8/9 anonim ***** válasza:

40 kiló pakolható a shop.builderes egykezesre, ennyi fér rá.

Ebből kettő van itthon meg van egy dönthető padom, egy övem meg egy láncom a végén kampóval.

Húzódzkodni egy garázsban kifüggesztett vasrúdon szoktam, csigát a MÉH telepről vettem 200 forintért, átdugom rajta a húzódzkodó rudat, meg beleteszem a láncot, megvan a csigás gép.

Vízvezetékcső az szabvány 10kilós rúd mérete, a végére menetvágóval húztam menetet,az egykezes rúdnak a "csavarja" rámegy így van kétkezes rudam is bicepszre,evezésre,kitöréshez. Guggolás helyett elölguggolás van, ami úgy néz ki hogy annyi súlyt emelek(súlyemelősen felkapom) a mellkasomra ami elég az elölguggoláshoz. Ugye 2x40 kiló + a rúd súlya. A felkapás robbanékony mozdulat,önmagában stimulálja a combot(is). A felhúzást otthon úgy oldom meg, hogy az utánfutóba pakolok amit tudok, a villán meg átdugom a csövet és rögzítem. Tolódzkodás meg lépcsőfeljáró tetején.

Van elég súly egy kertes ház udvarán,ha más nincs, betonból öntesz ki pár nagyobb kockát a felhúzáshoz vagy van egy-két mázsányi farönk... Találtam egy beszáradt cementes zsákot, bontatlan. Meg is van az 50 kilós "kőgolyó" ;) 2x20-30 felemelés garantált jó edzés.

Mindent meg lehet oldani, csak akarat kérdése. Mondjuk egyértelmű hogy a testépítő jellegű edzések csak a részei az edzésemnek, nem a gerincét adják de mindenki azzal jön hogy hova járok edzeni, hogy ilyen száraz vagyok?

Nem lettem nagy állat, de mindenre tudok edzeni,kidolgozottság megvan,a teremben a 100-ba belenyomok szabályosan párat, guggolás megy 120-al, felhúzás meg 120 felett. Ahhoz elég,hogy erős legyél és még ne menjen át elmebeteg fanatizmussá.

Az edzés legyen értem, ne én az edzésekért.

2013. nov. 4. 20:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Én 4 éve járok terembe, kisebb nagyobb megszakításokkal, de amit utolsó írt, az tetszett. Annyit hozzátennék, nem azért vagy szálkás, ahogyan a súlyokkal bíbelődsz, hanem a genetikádnál illetve étrendednél fogva.
2013. nov. 5. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!