Ez később milyen formában jelenik meg?
Ja jól táplálkozol, jól edzel és eleget alszol, akkor szükségszerűen fejlődnöd KELL! 15 évesen is.
Szóval szerintem a három dolog közül valami nem stimmel.
Táplálkozás: Azt írod, hogy figyelsz rá. Csak azt nem tudom, hogy ez pontosan mit jelent!? Kiszámolt étrended van, amit következetesen betartasz?
Edzés: Nem szeretnék általánosítani de sok 15 éves csak bohóckodik a csigákkal, hetente háromszor edz karra, lábra egyáltalán semmit nem csinál. Alapgyakorlatok közül csak a fekvenyomást ismeri.
Guggolás és felhúzás a két legfontosabb gyakorlat. Ezeknek minden (ép és egészséges) ember edzésprogramjában szerepelniük kell. Nem szabad kihagyni őket, minden héten csinálni kell, nyugodtan mehet 5 sorozat belőlük.
Felsőtestre a húzások és a nyomások a fontosak, nem az izolációs gyakorlatok. Sokaknak nem is kéne külön karra edzeniük meg a húzásoktól erősödik a bicepszük és az alkarjuk, a nyomásoktól meg a tricepszük.
Ha csak heti háromszor edzel akkor is a láb mindig külön napon legyen. Például:H: Váll-kar; Sz: Láb;P: Hát-mell vagy; H: Hát-bicepsz-alkar; Sz: Láb; P: Mell-váll-tricepsz vagy; H: Hát-váll; Sz: Láb;P: Mell-kar.
A maradék napon ha sovány vagy akkor pihensz és zabálsz, ha zsírosabb vagy akkor aerobozol.
Ha így vagy hasonlóan csinálod, akkor az edzésedben nem lehet a hiba.
Alvás: Ez a legegyszerűbb; aludj minden éjszaka legalább kilenc órát, ha pedig lehetőséged van rá, akkor napközben is szundíts egy kicsit.
Szerintem biológiailag kizárt, hogy ne fejlődnél ha ezt a három dolgot betartod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!