Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi C vitamin mehet?

Mennyi C vitamin mehet?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Az van, hogy már régóta edzek meg minden, szedek is multit, de most elkapott valami frász, pontosabban nátha. Vettem 500mg-os C vitamint. A gyúrós emberkéktől kérdezném, hogy mennyi tabit vegyek be naponta és mikor érdemes? Mert ugye a doboz szokás szerint maximum egyet ír. Köszi.

2013. szept. 24. 14:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálam megy reggel és este is 500mg c-vitamin. Szerintem kell 1g naponta.
2013. szept. 24. 14:25
 2/8 csiborro válasza:
Szedhetsz nyugodtan napi 4-5-öt hamar kimegy a szervezetedből,főleg ilyenkor.. :)
2013. szept. 24. 14:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem napi 1 gramm elég, ha nincs baj, ha beteg vagy lehet emelni 3 grammra nyugodtan.
2013. szept. 24. 15:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Egy felnőtt férfi napi C vitamin szükséglete 1000mg. Hozzájön, hogy te sportolsz, ez alapból 1,5x-re emelkedik. Beteg is vagy, ahogy előttem írták, simán mehet 3-4 akár 5 ezer mg is.

Vízben oldódó vitamin, túladagolni nehéz, ha többet viszel be, mint ami kell, max. kivizeled. Elosztva vidd be, felezd meg az 500mg adagokat, és reggel, délelőtt, kora du, késő du vegyél be belőle. Most meg mehet egyszerre akár 2 adag is, napi 3-4x simán.

2013. szept. 24. 16:52
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenki. Utolsó, én úgy tudom, hogy 4 mg felett már szigorúan tilos bevinni minden esetben, a vese szempontjából. Vagy nem? Jelenleg a két tabit négyre növeltem, hat a cucc. :)
2013. szept. 25. 15:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, 4g.
2013. szept. 25. 15:17
 7/8 A kérdező kommentje:
Bár lehet, hogy csak hosszú távon nem jó, kuka vagyok hozzá :)
2013. szept. 25. 15:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, ahhoz, hogy konkrét vese károsodást okozzon, nagyon nagy mennyiséget, több 10ezer miligrammot kell bevinni naponta hosszú ideig.

Szent Györgyi is betegség idején 8-10 ezer mg-ot vitt be, de volt egy kora beli fazon aki napi szinten 15-16 ezer mg-ot. 90+ évet éltek mindketten.

2013. szept. 25. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!