Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Károsak a multivitaminok?

Károsak a multivitaminok?

Figyelt kérdés
A multivitamin táplálék kiegészítők sokkal nagyobb mennyiségű vitamint tartalmaznak mint az ajánlott napi mennyiség. Azt olvastam hogy néhány vitamin túladagolása komoly gondokat okozhat. [link]

2013. szept. 8. 15:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem, nm károsak! Ezek a cikkek egy értelmes mondatot nem tartalmaznak!
2013. szept. 8. 16:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Személy szerint én nagyobb dózisú multivitamint csak néha iktatok be, leginkább téli időszakban, pl. Scitec Multi Pro. Az tény, hogy vitaminok állandóan kellenek, de szerintem nem kifejezetten egészséges napi két marékkal enni folyamatosan, mint ahogy a fehérjét se csak kieg.ből bevinni. A cikkben szereplő 500mg-os C vitamin határ viszont vicces szerintem, jó cáfolat erre maga Szentgyörgyi Albert aki (hosszú) élete végéig magas dózisban szedte. A felsorolt mellékhatásokkal kapcsolatban vannak viták, de nem ekkora mennyiségnél hanem kb napi 10 gramnál. Tavaly októbertől tavaszig napi 2-3 g C vitamint ettem és nemhogy a gyógyszergyárakat nem gazdagítottam, de még a papírzsebkendőgyárakat sem, miközben a cégnél sokan voltak influenzásak.
2013. szept. 8. 16:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem károsak.
2013. szept. 8. 16:34
 4/6 anonim ***** válasza:
nem károsak, egy sportolónak nem elég a napi ajánlott mennyiség. Minimum agy vitabolic, vagy mega daily one.
2013. szept. 8. 19:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Egy hétköznapi ember számára nem reális veszély a vitamintúladagolás.
2013. szept. 8. 20:28
 6/6 Klanwarrior ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz, egyáltalán NEM károsak, ha károsak lennének, valószínűleg már nem volna legális a forgalmazásuk, illetve egyes vitaminok túladagolása(vízben oldódó) szinte majdnem hogy lehetetlen, és a zsírban oldódók is kizárólag szélsőséges esetben adagolhatók túl(Egyszerre 50-100 szem A vitamint például nem tolerálna a szervezet, ha rendszeresen szednénk). :)
2014. aug. 15. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!