Mennyire károsak ezek a "zsírégetők" az emberi szervezetre?
A bratyóm szedi ezeket a ... , de észérvekkel nem tudom elmagyarázni neki, hogy szerintem ez nagyon nem egészséges dolog. Az egyik ilyen szerről ezt olvastam:
... célja a zsír anyagcseréjének optimalizálása, a zsírégetés és a tiszta izomtömeg növelése. Kulcsfontosságú aktív összetevőket tartalmaz, mint az L-karnitin, az inzulin hatású hatóanyagok, természetes energizálók és zsír-emuláló, lipotróp anyagok.
Egyidejű szinten tartó hatást kifejtő zsírégető készítmény:
- energizáló
- gátolja a zsírok felszívódását és a szénhidrátok zsírként való letapadását
- zsírbontó, lipotropikus hatású
- étvágycsökkentő
Egyéb összetevők: Choline citrate, uva ursi, L-carnitine, magnesium stearate, stearic acid.
Szerintem ez nem hangzik túl "egészségesnek".. :S
"de észérvekkel nem tudom elmagyarázni neki,"
Nem csoda, mert nincs semmi háttértudásod (: Attól, mert valami furán hangzik, még nem lesz automatikusan rossz. Azt megnézted már, mi van mondjuk egy sampon hátulján az összetevők közt? Vagy bármilyen zacskós "élelmiszerkészítményén"?
Sőt, a dihydrogene-monoxyderól hallottál-e?
Hatástalanok, és jobbára mellékhatástalanok is.
Tehát azért károsak, mert pénzkidobások. Optimalizálná a zsíranyagcseréjét? Akkor ne egyen cukrot..
Igen, ez a tipikus hozzáállás sajnos. Ha valamit nem ismernek, az egyből egészségtelen, kox, ha nem is öl meg azonnal, de impotenssé tesz, kinyírja a májat, lebénít. A szőlőcukor nem káros, a dextróz viszont az. A csirkemell nem káros, a tejsavófehérje viszont kinyír.
Inkább azokat az "ételeket" kellene megvizsgálni, amit a magyarok többsége nap, mint nap megeszik. Annyi felesleges és káros anyagot fogyasztanak, hogy csoda, hogy nem betegek folyamatosan. És pont ők vannak felháborodva, ha valaki pl napi 1-2g c vitamint fogyaszt, mondván, az egészségtelen. Ugyanez aszkorbinsav néven már instant halál. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!