A felülés ferde padon ténylegesen kicsinálhatja a gerincet és a derekat?
Sziasztok! Kb fél éve járok kondiba és nagyon tetszik a testépítés és komolyan is edzek. (fiú 27)
Hetente kb 5 alkalommal megyek edzeni és mellette még fociedzésekre is járok. Azonban a mai napon a kondiba odalépett hozzám egy kigyúrt pasi és mondta (miközben felüléseket csináltam)hogy ő ennyire nem csinálná a ferde padon való felüléseket mert későbbiekben egy komoly gerinc és derékfájdalmakhoz vezethet...Ez komoly? Mit gondoltok? Előre is köszi!
Szerintem simán!
nézd meg a "bene gerinc" videóit. Addig nem foglalkozol vele, amíg nem kopott ki a porckorongod és nem áll be a derekad, ami a legpokolibb fájdalom és onnantól annak annyi.
Ha nagyon erőlteted, még pár év és utolér a dolog. A helytelen irodai üléstől teljesen tönkremegy. Ott is úgy dőlsz előre mint a hasazásnál. Amíg jó állapotban van a porckorong nincs gond, de honnan tudod mennyire van elkopva.
Hmm, pedig azt hittem, hogy baromságot mondott a srác :D
Amúgy a hasprés is "káros" lehet? Amúgy köszönöm a választ! Zöld kéz! :)
igaza volt.
de ráguglizhatsz a-21. századi törzsedzés-re ha érdekel,írnak benne a felülésről is.
Sziasztok. Nekem enyhe idegbecsípődésem van/volt. Együtt éltem a fájdalommal. Volt hogy a karom nem tudtam váll magasságban előre megemelni, annyira belenyilalt a fájdalom a derekamba. Ilyenkor bevettem a gyógyszereket 3-4 napig (Aflamint és Midetont), de csak a fájdalmat csökkentette és elbutított.
A barátom mondta hogy csináljak ferdepadon néhány felülést. Elsőnél hatalmas roppanás a derekamban....és nincs többé becsípődés!
Nekem a meglévő betegséget gyógyította meg. Azóta ha fáj, nem gyógyszerhez nyúlok, hanem ferdepadozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!