Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Multivitamin lenyelése?

Multivitamin lenyelése?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy olcsóbb multivitamint, de az a baj, hogy legendásan rossz gyógyszerlenyelő vagyok.

Az 1 négyzetcentisnél nagyobb bogyókkal néha már bajlódok.

Ha veszek multivitamin tablettát, az

-mennyire lesz nagy?

-ha esetleg nem tudom lenyelni, el lehet törni/más módon bevenni?

(a gond az, hogy tudtommal sok bogyó burkolata azért olyan, amilyen, mert a szervezet egy bizonyos részében oldódik fel, ilyen speckós cucc, és ha azt elcseszem, akkor b***hatom)

Köszönöm a válaszokat, ne nézzetek kis gyökérnek, próbálkozom :D

2013. szept. 18. 11:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Veszel pl vitabolic-ot és kettétörve a tablettát simán lenyeled. Vagy még jobb a Peak A-Z multivitamin, aminél 8 kis kapszula egy napi adag. Az simán nyelhető még egy kisegérnek is.:)
2013. szept. 18. 11:09
 2/12 A kérdező kommentje:

Hmm, értem, köszönöm.

A Mega Daily One Plus akkor az ilyen szempontból nem előnyös?

Az nem törhető? (csak mert az a legolcsóbb).

2013. szept. 18. 11:13
 3/12 anonim ***** válasza:
Az is kapszulás, nem tablettás, törni nem tudod, max szétnyitod a kapszulát és beleszórod egy pohár vízbe és megiszod.
2013. szept. 18. 11:14
 4/12 A kérdező kommentje:

Értem, de az pl. nem baj ha így issza meg az ember?

A felszívódás szempontjából.

2013. szept. 18. 11:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem próbálkozz. Én régen semmit nem tudtam lenyelni, most egyszerre be 8 kapszula-tabletta, rá egy kus víz, és lent is van!
2013. szept. 18. 11:24
 6/12 A kérdező kommentje:

Leszarom, veszek egy Mega Daily-t, ha a végbelembe is kell felnyomni, megeszem :D

Abból napi egy elég?

Még valami: ez kábé a legolcsóbb (megfelelő minőségű) multivitamin, amit neten rendelhetek?

És hol rendeljem meg? Shop Builderen? (ha nem szeretnétek oldalt mondani, írok privátot!)

2013. szept. 18. 11:29
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Felszívódás szempontjából mindegy, mert kb a kapszulahéj, ami kemény zselatin az pár perc alatt amúgy is szétmegy vízben is, gyomorsavban még hamarabb, utána ugyanúgy a lenyelt vízzel és savval találkozna a hatóanyag. Szétszedve és kiszórva a port egy pohár vízbe ugyanaz a helyzet. Csak ugye így macerásabb szórakozni a kapszulákkal és azért is kapszula, mert a mennyiségek így adagolhatók, ha pedig por formában lenne, akkor nem lenne mg-os pontosságú adagolás.

De én is azt mondom, hogy próbálkozz a lenyeléssel, csak ha még sem menne, akkor nyisd szét a kapszulát.

2013. szept. 18. 11:29
 8/12 anonim ***** válasza:
napi kettő menjen a mega daily-ből! + 1g C-vitamin. Linkelni nem merek, mert kitiltottak engem már ezért.
2013. szept. 18. 11:30
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a privát választ is, meg az ittenieket is :)
2013. szept. 18. 11:41
 10/12 Fulvy válasza:

Szia! A Mega Daily One Plus egy kapszula és nincs bevonva semmi speciális anyaggal, és a hatóanyagok nem mikrokapszulázottak = nincsenek a hatóanyagok kis gömböcskékbe formálva és az emésztőrendszer adott részén oldódó anyaggal bevonva.

Ez a kapszula elég nagy (nagyon nagy), de könnyen kettészedhető, a szaga nem épp kényeztető.

Szétszedheted a kapszulát. Ha rossz az íze, vagy nem tudod elviselni, akkor akár azt is csinálhatod, hogy veszel egy gyümölcskaramellát. Lecsípsz belőle egy darabot, az ujjaiddal laposra nyomkodod, a kapszulatöltet számodra megfelelő mennyiségét ráöntöd a közepére, és beburkolod vele. Így nem lesz rossz íze. A gyümölcskaramellában lévő kalóriáktól és cukortól tekints el, ekkora mennyiségbe "nem fogsz belehalni". Csinálsz magadnak annyi és akkora méretű gyümölcskaramella bevonatú golyókat amilyet szeretnél.

2013. szept. 18. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!