Mi az a HIT edzésmódszer?
Hali.
HIIT,azaz High Intensity Interval Training.
Kezdetnek vegyünk egy példát futással. X méterig vagy X másodpercig futsz,mikor vége megállsz,és visszasétálsz/kocogsz a kezdőhelyedre és ezt ismétled.(szóval mondjuk 80m sprint,vissza séta 80m sprint vissza séta és ebből 10-12 sorozat) Csinálhatod úgy is hogy 1 perc 100% erőbedobással csinálod aztán 30 másodperc pihenés(pl ugrókötéllel)
Az arány általában 2:1(100%:pihenés) vagy lehet úgy is ahogy mondtam a futásnál. Nem tudom mennyire voltam érthető,ha van még kérdésed írj nyugodtan
Utolsó
Nagyon köszönöm. Jó írás. De azt nem találom hogy a 1 ismétléses maximum RM hány százalékával kell ebbe dolgozni. És hány sorozatot kell csinálni ?
A cikkben megtalálható:
3. Minden gyakorlatból 1 – 3 sorozatot végezz!
majd
4. A pozitív izombukás elérése az optimális ismétlésszám-tartományban
és a részletezése:(kiollózva)
...Majd három – négy nap pihenő után az egy ismétléses maximumod 80 %-ával csinálj annyi ismétlést amennyit bírsz. Az így kapott eredményt szorozd meg 0,15-el, ezt a számot kerekítsd a legközelebb eső egész számra. Hogyha ezt a számot hozzáadod a 80 %-os ismétlésszámodhoz, akkor megkapod az optimális ismétlésszám-tartományod felső határát, ha kivonod, akkor az alsó határát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!