Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A tomegnovelesnek ez mellekhat...

A tomegnovelesnek ez mellekhatasa?

Figyelt kérdés
Tehat tomegnoveles soran tobblet szenhidratot kell bevinni. Azonban a szenhidrat a testben a vercukorszintet noveli. Ezesetben a megnovekedett szenhidrat magas vercukorszintet eredmenyez ami egyenes uton vezethet a cukorbetegseghez! Milyen mas modszerrel lehetne izmot magamra pakolni hogyha semmikeppen nem akaik cukorbeteg lenni?? Lehet hogy hulyeseg amit irtam de en igy ertelmeztem amiket olvastam...:D
2013. júl. 29. 11:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Azért nem egészen. Nem minden szénhidrát emeli azonos mértékben a vércukrot, az egyszerűek jobban, az összetettek meg nem. Ezért kerüljük tömegeléskor is az egyszerűeket (kivéve edzés után, akkor belefér), és az összetettet preferáljuk.

Elvileg lehet kevés ch-val, sok zsírral is tömegelni, de ez nem annyira elterjedt.

2013. júl. 29. 11:37
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem leszel cukorbeteg, hiszen nem cukrokból kell bevinni a többlet szénhidrátot. Csak edzés után menjen gyors ch, ilyenkor üresek a glikogénraktárak, van helye a cukornak, de más alkalommal összetett ch legyen, így nem lesz gond.

De növelheted a zsírt is, abból is tudsz többletkalóriát bevinni.

2013. júl. 29. 11:38
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem vagyok testépítő, csak messziről ugatom a témát, de a cukorbetegség (kettes típusú) az éveken át tartó, rendszeresen ultramagas szénhidrátbevitel következménye. Tehát ha valaki tízéveken át naponta bevágja a több szelet kenyerét, a sült krumplit ebédre, meg egyéb nasicskákat-süticskéket, akkor lesz cukorbeteg jó eséllyel, mert szegény hasnyálmirigyet nem tud mit kezdeni a rendszeresen jövő baromi sok cukorral, kimerül, elfárad és bedobja a kulcsot.

A tömegnövelő étrend pedig tudtommal emelt szénhidrátot tartalmaz, de vagy 6-7 alkalomra elosztva. Persze nálam okosabb ember megmondja a tutit :)

2013. júl. 29. 11:39
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen en is igy tudom hogy mindegy hogy egyszeru vagy osszetett szenhidratrol van-e szo az is emeli a vercukrot. Es ha tobbet kell bevinni mint amennyire szuksegunk van akkor az lehe nem a legjobb...
2013. júl. 29. 11:45
 5/12 anonim ***** válasza:
Na, csak azt nem veszitek még figyelembe, hogy marhára nem csak krumplit eszünk magában vagy rizst, hanem megy hozzá zöldség és hús is, ami pont, hogy lassítja a felszívódást, nem fogja megdobni így az inzulinszintet a kajálás.
2013. júl. 29. 11:50
 6/12 A kérdező kommentje:

En nem nagyon ertem a dolgot eppen ezert irtam ide! :)

Ha megkerlek es van lehetoseged nemtudsz kuldeni egy linket errol a temarol kapcsolatban?

2013. júl. 29. 11:52
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem tudok linket küldeni és ki is tiltanának érte. Két hónapig voltam letiltva linkekért. De ha olvasol biokémia könyvet vagy pl Anita Bean modern sporttáplálkozás című könyvét, akkor előrébb leszel a témában.

De a lényeg, hogy nem mindegy, hogy összetett vagy egyszerű ch és az sem mindegy hogy mit eszel mellé vagy magában megy.

2013. júl. 29. 11:54
 8/12 anonim ***** válasza:
Láttál cukorbeteg kerékpárost? Szerinted a napi 1000-1200 g szénhidrát, sok egyszerű szénhidrát miért nem okoz náluk cukorbetegséget? Mert sportolnak?
2013. júl. 29. 11:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Montez ennyire tiltanak ezért? Akkor nekem idáig szerencsém volt, csak figyelmeztettek :(
2013. júl. 29. 11:57
 10/12 anonim ***** válasza:
Először engem is figyelmeztettek, de sajnos nem vettem figyelembe, utána tiltás lett belőle. De én már kb 15 ezer választ adtam, így tényleg sok link volt a rovásomon.:)
2013. júl. 29. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!