A tomegnovelesnek ez mellekhatasa?
Azért nem egészen. Nem minden szénhidrát emeli azonos mértékben a vércukrot, az egyszerűek jobban, az összetettek meg nem. Ezért kerüljük tömegeléskor is az egyszerűeket (kivéve edzés után, akkor belefér), és az összetettet preferáljuk.
Elvileg lehet kevés ch-val, sok zsírral is tömegelni, de ez nem annyira elterjedt.
Nem leszel cukorbeteg, hiszen nem cukrokból kell bevinni a többlet szénhidrátot. Csak edzés után menjen gyors ch, ilyenkor üresek a glikogénraktárak, van helye a cukornak, de más alkalommal összetett ch legyen, így nem lesz gond.
De növelheted a zsírt is, abból is tudsz többletkalóriát bevinni.
Nem vagyok testépítő, csak messziről ugatom a témát, de a cukorbetegség (kettes típusú) az éveken át tartó, rendszeresen ultramagas szénhidrátbevitel következménye. Tehát ha valaki tízéveken át naponta bevágja a több szelet kenyerét, a sült krumplit ebédre, meg egyéb nasicskákat-süticskéket, akkor lesz cukorbeteg jó eséllyel, mert szegény hasnyálmirigyet nem tud mit kezdeni a rendszeresen jövő baromi sok cukorral, kimerül, elfárad és bedobja a kulcsot.
A tömegnövelő étrend pedig tudtommal emelt szénhidrátot tartalmaz, de vagy 6-7 alkalomra elosztva. Persze nálam okosabb ember megmondja a tutit :)
En nem nagyon ertem a dolgot eppen ezert irtam ide! :)
Ha megkerlek es van lehetoseged nemtudsz kuldeni egy linket errol a temarol kapcsolatban?
Nem tudok linket küldeni és ki is tiltanának érte. Két hónapig voltam letiltva linkekért. De ha olvasol biokémia könyvet vagy pl Anita Bean modern sporttáplálkozás című könyvét, akkor előrébb leszel a témában.
De a lényeg, hogy nem mindegy, hogy összetett vagy egyszerű ch és az sem mindegy hogy mit eszel mellé vagy magában megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!