Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Sok ülőmunka miatt előreesve...

Sok ülőmunka miatt előreesve tartom a vállamat, hogy korrigáljam?

Figyelt kérdés

Számítógép előtti munkát végzek, amiatt, hogy a karomat magam elé helyezem, a vállam követi, az izomzat is előrehúzza már a vállamat. Főleg a csuklyásizmom vette át ezt a szerepet.

Hogyan, milyen gyakorlatokkal lehetne korrigálni ezt az eltérést?

2013. júl. 13. 13:04
 1/5 anonim ***** válasza:

gerincjóga lenne jó rá,és nyaki-háti gerinctorna.

meg persze a mindennapi életben maximálisan odafigyelni a tartásodra,addig amíg meg nem szokod az új tartásodat.

mert hibába edzed meg napi 1 órában a gerincfeszítőd és a törzsed,ha 12-14 órában meg rosszul tartod magad.

szóval az utóbbi fontosabb,mint az előbbi ebben a dologban.

2013. júl. 13. 14:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát, a napi 10 órás munkaidőben nehéz betartani ilyeneket. A szék adott (nem egy felsőkategóriás ergonomikus szék...), az asztal adott. Igyekszem minél gyakrabban kinyújtózni vagy sétálni, felállni, de azért az idő jelentős részében kénytelen vagyok a gép előtt ülni.
2013. júl. 13. 15:48
 3/5 anonim ***** válasza:

lehet egyenes háttal ülni,vagy pilátesz labdán ülni,uh nekem nem kell magyarázkodnod.

vagy csinálod vagy nem,a te döntésed,a te gerinced a lehetőségeidet meg leírtam.

jah és nem nehéz betartani,mert ha én be tudom,akkor más is be tudná ha akarná:).

2013. júl. 13. 15:59
 4/5 anonim válasza:

Ahogy értelmezem az írásodat, kicsit púpos vagy.(ne vedd sértéssnek) Ez nem elég, hogy nem néz ki valami jól, de később nagy fájdalmakkal járhat. Érdemes időben tenni ellene.

Mivel a munkád során nem tudsz mit tenni az ellen hogy órákig ülj egy helyben, érdemes lenne tartásjavító hevedert viselned, ami arra késztet hogy kihúzd magad, és az izomzatod rossz beidegződésén is javíthat.

[link]

Vannak még bizonyos tartásjavító ülő alkalmatosságok is, azt is meg lehet próbálni, viszont tudni kell, hogy nagyon kényelmetlen, ezért az sem jó ha a munkában hátráltat.

Szabadidődben érdemes eljárni úszni, a háton az segít a legtöbbet.

Tartás javító jóga gyakorlatokkal is sokat lehet segíteni a rossz háton:

[link]

Végül érdemes elgondolkozni a pszichológiai hátterén is a dolognak. Egy büszke ember jobban kihúzza magát, aki valamilyen problémával küszködik kevésbé. Ebbe persze nem muszáj hinni, de tapasztalatból írom, hogy az pozitív önkép, és a saját magaddal való "megbékélés" sokat segít a tartáson. :)

Kitartást!

2013. júl. 13. 16:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem, nem vagyok púpos. A nyak-váll szakaszt érinti. Azt a pózt képzeljétek el, amikor valaki fázik és fel-előrehúzza a vállát. Kívülről nem látszik, képes vagyok normális tartást felvenni, de érzem, hogy az izmaim úgy rendeződtek, hogy nyugalmi állapotban inkább húznák előre a vállamat, nem hátra-lefelé.

Az a tartás, amit az izmaim megkívánnának, az ellentéte az "összeérintem a lapockámat" mozdulatnak/tartásnak.

Pontosan nem tudom, hogy a hát mely izmait kellene erősíteni a korrekcióhoz.

2013. júl. 14. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!