Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Döntött törzsű evezésnél/fűrés...

Döntött törzsű evezésnél/fűrészelésnél miért nem érzem a hátam?

Figyelt kérdés

Mindig a tricepszem, vagy a vállam (néha a deltám) dolgozik.

Először éreztem, hogy a hátam csinálja a munkát, de minél gyakrabban végzem már a gyakorlatot, annál inkább azt kezdem észrevenni, hogy a tricepszem és a vállam átvette a feladatot. Pedig ismétlésszám ugyanúgy 8-10 mint először.

Mit rontok el? Már kipróbáltam ha a saját térdemen támaszkodom, ha padon csinálom, ha kissé oldalirányba/tőlem elfele emelem, de semmi, már mindenhol az az izom működik, amit ki kéne kapcsolnom :D

2013. júl. 11. 18:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Rosszul csinálod, nézz róla videókat, és videózd le magad, aztán hasonlítsd össze.
2013. júl. 11. 18:59
 2/6 A kérdező kommentje:

Most is nézem a gif képeket, a youtube tutoriálokat (gyogyós szintem magyarázva :D),de a tükörben látom, hogy ugyanúgy csinálom, mégis az előbb is a tricepszemet éreztem.

Ugyanez van a tárogatásoknál is: csak a tricepszemet érzem, semmi mást!

Mindkettő elején, amikor súlyváltás volt, ott éreztem ahogy kell. Azóta ugyanúgy csinálom, ugyanolyan testtartással, ugyanazzal az ismétlésszámmal, mégis mintha azt mondta volna az izmom pár hét után, hogy "eleget melóztam, skacok, valaki vegye át tőlem!" :D értitek? :)

2013. júl. 11. 19:02
 3/6 anonim ***** válasza:
próbáld magasabb ism. számmal, visszahozza az izomtudatot.
2013. júl. 11. 19:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom.
2013. júl. 11. 20:21
 5/6 anonim ***** válasza:

talán a hátban a legnehezebb megtalálni az agy-izom kapcsolatot.

ha nincs meg,akkor sok kísérletezéssel ki kell alakítanod.

amivel esetleg előrébb juthatsz benne,az a magas ismétlésszám,és a csúcsösszehúzódásnál kitartás.

ha megvan,utána 1-2 sorozat után már durran ugyanúgy,mint a többi izom.

sima húzódzkodás helyett csináld a fél húzódzkodást/lehúzást,abban végig feszülés alatt marad a hát.

evezésben,t ruddal meg a félpiramis,ami hatásos lehet 15,12,10,8,6 ismétléssel.

2013. júl. 11. 20:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért a bicepszedet érzed, mert a súly húzására koncentrálsz, és nem a könyököd hátrahúzására. A magas ismétlésszám és a csökkenő sorozat tényleg segíthet.
2013. júl. 11. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!