Aerob vagy Kardió?
Utána olvastam a kardió és az aerob edzésnek és lenne még pár kérdésem.
Sokan írják ,hogy a HIIT-vel milyen jól lehet fogyni. De a HIIT már kardió edzés, nem?Zsírvesztés céljából alkalmatlan.
Na és a zumba néztem róla videókat. A néhány kivételével az összes nagy intenzitású volt. Tehát már az is kardió.
Már ezek a schobert norbis aerobic videók is elég pörgősek.
Lehet ,hogy csak nekem ugrik meg nagyon a pulzusom.
előre is köszönöm az értelmes válaszokat.
A HIIT az intervallum edzés ezért alkalmas a fogyásra.
Épp ma olvastam részletesen róla: [link]
A zumbához nem tudok mit szólni.
Nem aerobicozom de szerintem is feltudja vinni zsírégető tartomány fölé a pulzusszámot.
jól fogyni csak megfelelő diétával lehet, attól, hogy mozogsz, semmilyen mozgásforma nem fogja beindítani neked a zsírégetést, ha közben kalóriaplusszban vagy... ha pedig kalória minuszban, akkor teljesen lényegtelen, hogy mit mozogsz, a mozgással több oxigén jut az izomzatodba, ami segít neki "égetni" a tápanyagokat, aerob a legjobb, mert ott a legjobb az oxigénellátás, de azon kívül bármilyen mozgásforma megfelel, hiszen nem a mozgás, hanem a táplálkozás a lényeg.
kb...
Igazából egyénenként eltérések lehetnek. Pl. pont a futás valakinek zsírégető aerob tartományba, valakinek pedig már kardióba esik.
Igen, a sima kardió max 130-as pulzussal alkalmasabb zsírégetésre. Magadon meg tudod nézni, hogy melyik mozgásformák viszik ebbe a tartományba a pulzusodat. Ha végig tudsz csinálni belőle egyhuzamban akár egy órát is, kifulladás nélkül, konstans tempóban, akkor még inkább a zsírégető tartományban vagy. Ha kifulladsz, kivörösödsz durván, meg kell állni pihenni, levegőt venni, ha a szíved a nyakadban érzed, akkor már valószínűbb, hogy átmentél kardióba.
Teljesen biztos a dolgodban egy pulzusmérővel lehetsz.
A pulzusmérő szépen ki fog lengeni, már a gyaloglás is 120 köré repíti a pulzust ha edzetlen vagy. De attól még nem való sok mindenre.
Meg kell szoknod a terhelést, ezt minden sportnél így van.
Első 1-2-3 hónapot nyugodtan szánd rá hogy megszokd a mozgásformákat, a gyakorlatokat. Utána tudsz csak reális adatot kapni/következtetni.
Egyébként, higgy nekem! A mozgás leginkább arra való hogy energiát égess. Nem mozgás alatt kell fogyni.
A kardio azért rosszabb mert edzés után pótolnod kell némileg az energiát. Sokkal intenzívebb, hatékonyabb. edzi a szíved, tüdőd, keringést, egészségesebb leszel, anyagcserére is jó stb.
Az aerob sokkal kevésbé hasznos, azonban tartósabban tartható, és nem növeli meg a tápanyag igényt. Illetve edzés után sem teszi indokolttá az energia utánpótlást.
Tehát aerob kényelmesebb, kardio hatékonyabb.
Szerinted ha elkerékpározol egy 200km-t, kardio intenzitáson, akkor nem fogysz?
Akár hiszed akár nem 3-4 napi kaja adagot leküldhetnél, és még mindig nem lennél plusszban. Nagyon nagy erőfeszítést igényel a sportolóktól hogy ne aszódjanak össze kis szálkás etiópokká ha versenyszerűen edzenek kardio mozgásformával.
Köszönöm a válaszokat. :)
Nincs szükségem fogyásra.Tömegelek és az 5g* ttskg ch mellett is elég nehezen zsírosodok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!