Pontosan mire való a protein?
a proteint nem szeded, hanem eszed/iszod... mire jó? -a tested egyik fõ alkotója...
ha elkezdesz edzeni tömegnövelõ étrendre van szükséged, de mindenek elõtt némi szakirodalomra. pl a Sárgakapszula címû ebook.
Megkaptad a választ.
Protein = fehérje -> egy tápanyag. Azért eszel, hogy tápanyagokhoz juss.
A protein= fehérje.
Ami az izmokat építi fel. Gondolom a protein porra gondolsz.
HA szilárd táplálékból beviszel elég fehérjét akkor nem muszáj a proteinpor.
Szálkásító és tömegnövelő étrend mellé is ajánlott.
Edzés után érdemes mert gyorsan felszívódnak.
Kapsz hozzá mérőt amivel 30g port ki tudsz mérni ,de mivel nem mindegyik protein por 100%-osan csak fehérjét tartalmaz ezért egy kicsivel többet érdemes kimérni.
Nem egészségtelen mert ez csak fehérje.
Az utolsó kérdést nem igazán értem.Ha valamire helytelen választ adtam akkor majd a profik kijavítják.
ha a tömegedet akarod növelni, tömegnövelő étrend kell
Ha zsírból akarsz fogyni, akkor szálkásító diéta.
Ezek alapján kell kiszámolni a napi mennyiséget a 3 makrotápanyagból(zsír, ch, fehérje)
Akkor valamit nem sikerült elolvasni belőle. Én úgy emlékszem le van írva benne, hogy makrotápanyag, amiből aminosavakat nyersz a saját sejtjeid felépítéséhez. Mi kérdés még?
1-3g/ttkg fehérje bevitel ajánlott a leggyakoribb ajánlások szerint. Van aki szerint kevesebb is elég, és ebben is van igazság. Izmosodáshoz minél több annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!