Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Pontosan mire való a protein?

Pontosan mire való a protein?

Figyelt kérdés
Azt hallottam,hogy akik gyurnak azok szednek ilyesmit hogy rovidebb ido alatt izmosabbak legyenek.Vagy meg azt is mondták hogy valami étrend is kell mellé különben nincs hatása.Na mostmár először is milyen étrend kell?Tehát ha mondjuk elkezdenek szedni ilyen fehérjét es azt eszek ami nekem jol esik akkor nem lenne eredmény?(persze edzek is)Edzés előtt vagy után kell bevenni?Mennyit kell elfogyasztani?Milyen kell teljesen kezdoknek?Egezsegtelen?Es ha étrend nélkül nem megy akkor mit kell egyek?Stbstb írjatok le mindent legyszives
2013. júl. 3. 09:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

a proteint nem szeded, hanem eszed/iszod... mire jó? -a tested egyik fõ alkotója...

ha elkezdesz edzeni tömegnövelõ étrendre van szükséged, de mindenek elõtt némi szakirodalomra. pl a Sárgakapszula címû ebook.

2013. júl. 3. 10:10
 2/13 anonim ***** válasza:

Megkaptad a választ.

Protein = fehérje -> egy tápanyag. Azért eszel, hogy tápanyagokhoz juss.

2013. júl. 3. 10:12
 3/13 anonim ***** válasza:

A protein= fehérje.

Ami az izmokat építi fel. Gondolom a protein porra gondolsz.

HA szilárd táplálékból beviszel elég fehérjét akkor nem muszáj a proteinpor.

Szálkásító és tömegnövelő étrend mellé is ajánlott.

Edzés után érdemes mert gyorsan felszívódnak.

Kapsz hozzá mérőt amivel 30g port ki tudsz mérni ,de mivel nem mindegyik protein por 100%-osan csak fehérjét tartalmaz ezért egy kicsivel többet érdemes kimérni.

Nem egészségtelen mert ez csak fehérje.

Az utolsó kérdést nem igazán értem.Ha valamire helytelen választ adtam akkor majd a profik kijavítják.

2013. júl. 3. 10:14
 4/13 A kérdező kommentje:
Eddig vilagos.De ha elkezdenek edzeni, izmosodni akkor honnan tudjam,hogy milyen proteint vegyek és hogy milyen etrendre van szükségem hozza?Meg hogy mennyit egyek/igyak belole?
2013. júl. 3. 10:16
 5/13 anonim ***** válasza:

ha a tömegedet akarod növelni, tömegnövelő étrend kell

Ha zsírból akarsz fogyni, akkor szálkásító diéta.

Ezek alapján kell kiszámolni a napi mennyiséget a 3 makrotápanyagból(zsír, ch, fehérje)

2013. júl. 3. 10:24
 6/13 anonim ***** válasza:
Hát elolvasod hogy hogyan kell enned ahhoz hogy fejlődhess. Az edzésnek is utána olvastál, ez miben különbözik?
2013. júl. 3. 10:41
 7/13 A kérdező kommentje:
S hol tudom elolvasni,hogy milyen étrendet tartsak be s milyen ételek vannak ebben.El akarom kezdeni fogyasztani ezt a proteint.De nem csak annyi hogy feherje dús kajakat egyek aztan megiszom a proteint azt eddzek?
2013. júl. 4. 19:57
 8/13 anonim ***** válasza:

ahogy az első válaszban leírtam: Sárgakapszula.

[link]

vagy

Anita Bean modern sporttáplálkozás

2013. júl. 4. 21:37
 9/13 A kérdező kommentje:
Ezt a sargakapszulat letoltottem viszont semmi etrendet/receptet nem ir a protein mellé
2013. júl. 5. 16:29
 10/13 anonim ***** válasza:

Akkor valamit nem sikerült elolvasni belőle. Én úgy emlékszem le van írva benne, hogy makrotápanyag, amiből aminosavakat nyersz a saját sejtjeid felépítéséhez. Mi kérdés még?

1-3g/ttkg fehérje bevitel ajánlott a leggyakoribb ajánlások szerint. Van aki szerint kevesebb is elég, és ebben is van igazság. Izmosodáshoz minél több annál jobb.

2013. júl. 5. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!