Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzés után egy 80%-os fehérje...

Fall Oszkar kérdése:

Edzés után egy 80%-os fehérje vagy inkább szénhidrát amit szőlőcukorral vinnék be?

Figyelt kérdés
2013. jún. 30. 07:43
 1/5 anonim válasza:
20%
szerintem pihend ki magad, és úgy tedd fel kérdésed O.o a de ha így érted akkor: a szőlőcukrot érdemesebb edzés előtt, a fehérje az meg inkább edzés után, főként pihenő napokon...
2013. jún. 30. 09:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szőlőcukrot edzés előtt?! Fehérjét edzés után főkként pihenő napon? Pihenő napon hogyan lehet edzés után?!

Kérdésre: a szőlőcukor szénhidrát, nem értem milyen szénhidrátot akarsz bevinni szőlőcukorral, de edzés utánra tejsavófehérje+szőlőcukor kell.

2013. jún. 30. 10:18
 3/5 dirtboy ***** válasza:
84%

nincs olyan hogy vagy ez vagy az,mind a kettő kell.

kell edzés után fehérje is és kell ch is.

ha nincs fehérjéd akkor szőlőcukor ne menjen,ha van fehérjéd akkor az még mehet de vagy zabot vagy rizst gyorsba enni kéne hozzá mert másként a fehérjéből fedezed a glikogén ürülést.

ezért lenne fontos a gyors fehérje mellé a szintén gyors ch.

ha meg gyors chd van de nincs hozzá gyors fehérjéd csak pl húst tudsz enni akkor meg nincs értelme meginni a szőlőcukrot mert az inzulin szinted kb le is esik addigra mire a fehérjét a húsból a véráramba kerülne.

a szőlőcukor egy nagyon olcsó ch forrás,fehérjét vegyél és vegyél hozzá szőlőcukrot,edzés után idd.

szőlőcukorból 0,7g/tskg ot,fehérjéből 0,5g/tskg nyit.

fehérje mehet pihenő napon is valamint a nap folyamán máskor is nem csak edzés után.

dextróz az ami csak edzés után kell.

[link]

2013. jún. 30. 10:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Az utolsonak koszonom. En is igy gondoltam de mashol azt olvastam hogy a feherjet es a ch-t ne keverjuk a konnyebb emesztes erdekeben.
2013. jún. 30. 10:38
 5/5 dirtboy ***** válasza:
75%

az szerintem nem gyors ch ra vonatkozik,ha pl zabbal kevered vagy lassabb felszívódású ch van mint pl a palatinose akkor lassíthatja a fehérje felszívódását is de ilyeneket nem edzés után szoktak inni.

ha pedig nem edzés után iszod a fehérjét hanem más időszakban akkor pedig nem fontos hogy gyorsan szívódjon.

edzés után a 100as glikémiá indexű dextróz nem lassítja a tejsavót,amiatt nem kell félni.

2013. jún. 30. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!