Mi lenne ha a húzódszkodást beleépítenéd az edzéstervedbe?
2013. jún. 27. 00:44
2/12 anonim válasza:
így van, felesleges lenne. A hát-naphoz ollózd be :)
2013. jún. 27. 09:35
3/12 Szergej55 válasza:
Igen, az edzésbe beépítés az egyik lehetőség, a másik esetleg, hogy nem edzésnapon csinálod, de szerintem is praktikusabb az első.
2013. jún. 27. 10:59
4/12 A kérdező kommentje:
A hátedzésemnek része a húzódzkodás. Csak olvastam, hogy van aki mindennap húzódzkodik és jobb a fejlődése?
2013. jún. 27. 11:28
5/12 anonim válasza:
Hat mivel az optimális frekvencia az izomépítéshez az heti 2-3 edzés lenne ezért lehet. Csak a body.builderen írják hogy kell egy hét regeneráció.
2013. jún. 27. 14:46
6/12 anonim válasza:
ha rendesen megedzel egy izmot, akkor nem tudod heti 3x megedzeni, rossz úton jár aki kicsit megedzi gyakran.
Heti 1x, keményen.
2013. jún. 27. 16:10
7/12 anonim válasza:
Semmi értelme megedzeni olyan keményen hogy ne tudj mégegyszer edzeni a héten mert az izomfehérje szintézis a regenerációval együtt 48 órán át áll fenn ha nem tudsz még edzeni ezután az azért van izomláz vagy igomfájdalom mert túl sok szettet csinálsz és DOMS alakul ki. A többi 5 napban semmit sem nősz. Aki koxol annak jó mert az akármit csinál nő. De naturáloknak heti 2x kell izmonként 6-8 szett-tel megedzeni ez epp ugy stimulálja a növekedést mint ennél magasabb volumenű edzés. De hogy hiteles is legyek , forrás: [link]
2013. jún. 27. 17:40
8/12 anonim válasza:
nem tudom, szerintem nincs igazad, de nem mondhatom biztosra, hogy nekem igen,mert gyakran változik a tudósok álláspontja is.
Én így csináltam eddig mindig, mert eddig mindenhol ezt olvastam, és a jövőmben is így fogom. Talán jön majd még valaki, aki megmondja a tutit, szerintem úgy kell, ahogy mondtam.
2013. jún. 27. 17:46
9/12 anonim válasza:
Akkor annyit még tudok mondani hogy nézz végig az embereken a kondiba. A karjuk és a válluk jobban fejlett általában mint a mellük, a hátuk és a lábuk. Egy nagyon gyakori, sok embernél jelentkező edzésterv pedig így néz ki : mell/bicepsz, hát/tricepsz, láb/váll, esetleg minden izomnak egy nap: mell, hát, láb, váll, kar. A mell egyszer kap terhelést meg egy nagyonkicsit vállnapon. A hát csak hátnapon. A láb csak lábnapon. A karizmok kapnak karnapon és minden gyakorlatnál mell és hátnapokon valamint a tricepsz kicsit vállnapon is. A vállaid kapnak terhelést mellnapon az elulso es oldalso rész. A hatso delta pedig hátnapon, meg persze vállnapon is. Itt is van hogy miért jobb egy izom heti többszöri edzése.
2013. jún. 27. 18:21
10/12 anonim válasza:
Elég nagyvonalú dolog így beskatulyázni a kondisokat, hogy a karjuk és a válluk fejlettebb.
Arról nem is beszélve, hogy a másodlagos terhelések ha nem is elhanyagolhatóak, de közel sem oly' jelentősek, mint az izomcsoportok célzott edzése. Te pedig heti 3 alkalomról beszélsz. Szóval ha most mellnél dolgozik kicsit a tricepszem, az nem értékelődik fel a Te általad emlegetett heti 3 edzéssel.
Ha a Te gondolatodat visszük tovább, mondhatnánk azt is, hogy a legelőnyösebb mindenkinek a kezdőknek való, átmozgató edzés lenne heti 3x.
De egyébként is.. a bodybuilder.hu tévedésben élne évek óta? És ezen az oldalon is mindenki?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!