Tömegnövelő edzés. Hogyan csináljam?
4 napos edzéstervem van:
1. nap: hát-bicepsz
2. nap: mell-tricepsz
3. nap: váll-has
4. nap: láb-has
(Elvileg vádlizni is kétszer kéne egy héten (Mikor?)... Hogyan osszam fel egy hétre ezt a 4 napot/Mikor és mennyit pihenjek az edzések között?)
Az étrendemben oda figyelek arra hogy sok fehérje tartalmú ételt egyek (hús, hal, tojás, tejtermékek-> este vacsinak túró egy kis tejföllel és egy kis cukorral). Minden nap minnél gyakrabban igyekszem étkezni + kondi után egy rántottát sütök magamnak (kb 4 tojásból). Nagy probléma hogyha nem számolgatom hány gramm fehérjét eszek?
jelenleg: 183cm, 61kg.
16, F.
Én a 2. és 3. napot felcserélném. Így elkerülne egymás mellől a 2 hasedzés és nem a tricepszedzés után vállaznál. :)
Szerintem kezdésnek elég, ha a lábnapon vádlizol, aztán meglátod mennyire fejlődik.
Azért nagyságrendileg kellene tudni miből mennyit eszel (nem csak a proteint!). Persze amatőr szinten nem feltétlenül muszáj grammra pontosan belőni.
A tejföl és a cukor erősen felejtős viszont, főleg lefekvés előtt. Kondi után a tojás nem a legjobb, mert zsíros, persze bajod nem lesz tőle, de azért egy tejsavó fehérje jobb, vagy ha az nincs, akkor valami száraz hús + gyors ch.
Szia
A tricepszet és a bicepszet cseréld meg az edzéstervben, mellnél (pl. fekvenyomáskor)úgyis edzel tricepszet is. A komoly edzések (mell-váll-hát) között legyen pihenő. Tömegnövelő edzéshez képest sok a has, én megértem ha kockahasat szeretnél, de azt inkább szálkásításkor.
Eleinte fontos, hogy tudd, miben mennyi fehérje/zsír/szénhidrát van. Egy idő után úgyis rutinból vágod, akkor már nem kell számolgatni, de az elején csináld meg legalább néhány hétre az étrendet is. Majdnem olyan fontos, mint maga az edzés.
28/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!