186 centis 132 kilós 24 éves mezomorf alkatú fiú vagyok. Miért kell nekem is annyi fehérjét ennem mint több izommal rendelkező versenyzőknek?
meg fognak kövezni ezért:) de más sporttáplálkozásról szóló könyvet is olvastam, és a sárgakapszulán kívül sehol nem találkoztam ezzel a 2gramm*testsúly, viszont a 0.8gramm*testsúly amire mindenképpen szükség van azt megemlíti mind... 7 hónapja tartom a diétámat, napi 125kg volt a kezdő súlyom, most 93kg vagyok, 2 állásom van, szakács, hétvégén kőműves, tehát a fizikumomra igencsak szükségem van... napi 1gramm*testsúly fehérjével nagyon nagyon minimális izomveszteséget tapasztalok, de mellette könnyebben mozgok, fittebb vagyok, szóval az is ellensúlyozva van...
ez a divat 2gramm*testsúly szerintem csak a totál kigyúrt testépítő arcoknak kell, akiken tényleg van is olyan felesleges izomtöbblet, amitől a szervezet inkább csak szabadulna... napi 200gramm csirkemellet eszem, mert ennyire futja...
Fehérje csak az izomnak kell, a zsír "nem kér enni":D
Feleslegesen eszel annyi fehérjét, maga a testtömeghez való viszonyítás nem jó a fehérjemennyiség megállapításához. Az izomtömeghez kell mérni a fehérjét, ahogy a kérdésedben is írod. Ha napi 150g fehérjét be tudsz vinni, minimális izomvesztést fogsz tapasztalni, a ch-t is vidd le, és szépen fogyni fogsz.
Ha ebből indulunk ki, akkor neked 260g ch kell szálkásításhoz, attól hogy szálkásodnál...
Nem tudom van itt olyan a "mi" kategóriánkból (tehát a gyúrós, nem a Mr Olimpia)aki egész nap csirke+rizst eszik naponta 6x? Aki 2,5g * ttkg fehérjét megeszik? És 6 féle étrend kiegészítőt reggel, edzés előtt, után, közben, éjszakára stb???
Én reggel egy zab+whey, edzés után whey+ch és napközben tojás, hús, rizs vagy tk kenyér. (kb 150g és 93kg vagyok) Szerintem így is jó, aztán kész! nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!