Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Harcművészet/önvédelem mellé...

Harcművészet/önvédelem mellé hogyan állítsak össze magamnak egy erőnövelő edzésprogramot? Ha. Többi lent.

Figyelt kérdés
A meztelen harcosból, izometrikus gyakorlatokból. Továbbá van még egy erős gumikötelem, és két 30Kg-os egykezes súlyzó
2013. máj. 31. 21:04
 1/8 anonim ***** válasza:
A meztelen harcos programja szerintem önmagában is kiváló erőnövelő.
2013. jún. 1. 01:15
 2/8 anonim ***** válasza:

Igen, nem kell neked összeállítani, Meztelen harcos / Fegyencedzés.. esélyes hogy saját magad ezeknél jobbat alkotsz?

De kereshetsz gyakorlatokat a súlyzókkal is. Elvileg a GTG, nagy terhelésű edzés bevésését amúgy csak kevés gyakorlatra érdemes alkalmazni. Bár ezen a korláton szokás öntörvényűleg túllépni :D

Súlyzóval én az intim súlyzózást ajánlom. Had büszkélkedjek, egészen kezdőként (~február óta kb.) 16 kg a csúcs, na én ezért szeretem a "súlyzós" edzést.

2013. jún. 1. 09:01
 3/8 A kérdező kommentje:
Mit értesz azon, hogy intim súlyzósás? Tudsz mutatni róla valami infót? Egyébként a súlyzózást/gumikötelet izmosodás céljából vezetném be. Önmagában vajon a Meztelen harcos ad izomzatot? Köszi a válaszokat!
2013. jún. 3. 14:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Meztelen harcos - nem feltétlen. Az erő növekedés nem jár mindig együtt izomzat növekedéssel. Valamicskét fejlődhetsz, meg akár többet is (étkezés, genetika kérdése) de tényleg nem arról szól az edzés.

Az én súlyzós edzésem

[link]

2013. jún. 3. 14:22
 5/8 A kérdező kommentje:

ez komoly :O A súly hova akassza? Vagy hogy lehet ezt elképzelni?

"A videón háromféle mag megtörését mutatjuk be. Ezek: barackmag, mandula, kókuszdió. A látszólag kicsi és lágy ütések porrá zúzzák ezeket az igen ellenálló terményeket. Szinte hihetetlen az ütések könnyedsége a megnyilvánuló romboló erőhöz képest" Ez enne a fajta edzésnek köszönhető?

2013. jún. 3. 19:01
 6/8 anonim ***** válasza:

Sok eredmény van, a test belső feledzése - a kart, kezeket még kívülről is fel lehet edzeni, de mondjuk a torok lágy részét ütögetéssel már nem. A páncélign qigong lényege (számomra) nem az, hogy az öklöd, alkarod vagy a tenyérpárnád mennyire erős. Az minden harcosnak olyan erős hogy csontot tör. De hogy az érzékeny pontjaid mennyire ellenállóak..!

Hova van akasztva? Úgy emlékszem a videón mondják. A herék és a pénisz tartják, az egészre rá van hurkolva.

Ezért amikor én 16 kilós súlyzókról beszélek, annak van egy rejtett tartalma, úgy vélem a 16 kiló így már egész soknak számíthat.

2013. jún. 3. 19:56
 7/8 A kérdező kommentje:
Hogy lehet a kart kívülről feledzeni? Erről a páncélingről tudnál még mondani, vagy linkelni valamit? Köszi!
2013. jún. 5. 13:28
 8/8 anonim ***** válasza:

A külső feledzés az ütögetés, a csonthártya fokozatos terhelése (karatésok, thai boxolók, taekwondosok használják például)

A belső feledzés energetikai természetű, a szövetek több csít képesek magukba kötni és ellenállóbbak lesznek, minőségükben átalakulnak.

A belső stílusú mesterek (pl. taichi mesterek) nem csak qigonggal erősítették belülről a testüket, de kívülről is stimulálták az öklöt, alkart, sípcsontot. Igazából eleve egy stimuláló, vér- és csíkeringést serkentő mód a test ütögetése. Az alkar, az alkar csontjai ezért is reagálnak olyan jól az ütögetős feledzésre, mivel az ütögetés eleve odavonzza a csít, a vért (a vért látjuk is, szinte mindenkinek ismerős a napokig bedagadt alkar..)

[link]

Ezt olvasd el, nézd meg.

2013. jún. 5. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!