Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Bármilyen bicepszgyakorlatot...

Bármilyen bicepszgyakorlatot végzek, fáj az alkarom, miért van ez?

Figyelt kérdés
a bal kezem súlyosan el volt törve régen, de ez nem csak a bal kezemet érinti, hanem a jobbot is. amikor bicepszgyakorlatokat végzek, mindig fáj az alkarom kb a felénél, miért van ez? mit tegyek?

2013. máj. 8. 19:56
 1/10 anonim ***** válasza:

Ennek két oka lehet:

-mert még erősödnie kell az alkarodnak, mert még abban is elfárad hogy tartani kell a súlyt... Ez szinte minden kezdőnél így van egyébként, idővel majd javul :) Vagy ha akarsz alkarra erősíteni csinálj edzés végén fordított bicepszet franciarúddal (ugyanaz mint a nem fordított, csak felülről fogod meg a súlyzót), ÉS csuklófelhúzásokat nyújtott karral, állva

-vagy lehet hogy "lecsuklózod" a súlyzót, ha érted, hogy mire gondolok :) Tehát hogy a csuklód is belemozog, ami ugye nem kifejezetten jó, mert akkor nem a bicepsz dolgozik...

2013. máj. 8. 20:04
 2/10 A kérdező kommentje:
igen, ma megpróbáltam a fordított fogású bicepszest is, francia rúddal, de ugyan úgy fáj :S szerintem is az alkaromban van a hiba, de már lassan 1 éve tornázok karra, és az utóbbi 1-2 hónapban érzem az alkarom, és azért írtam ide, mert már nagyon fájdalmas az emelés. Nem csuklózok amúgy, szabályosan csinálok mindent, de így sem jó :S
2013. máj. 8. 20:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Hányszor edzel egy héten alkarra, bicepszre és hány kg-mal?
2013. máj. 8. 20:26
 4/10 A kérdező kommentje:
alkarra egyszer, bicepszre 3x hetente, 2db 10 kilós 1kezesekkel, 20 kilós kétkezessel
2013. máj. 8. 21:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Na pont ezért kérdeztem rá. Valószínűleg túledzés, megerőltetted.

Pihentesd 2hétig, ne legyen se alkar, se bicepszedzés. Ha utána is fáj akkor hagyd abba az edzést és újabb 1hét pihenő.

Bicepszre heti maximum kettő edzés, de ha keményen leedzed akkor inkább 1 legyen (főleg ha külön napon hátazol, mert akkor aznap is kap terhelést). Semmiképp se legyen 3!

2013. máj. 8. 21:54
 6/10 Frontosa ***** válasza:

Azért mert szorítod a súlyzót.

Úgy végezd a bicepsz edzést, hogy csak tartsd határozottan, de ne szorítsd.

Üdv,

2013. máj. 9. 10:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Alkar edzés heti 3x is mehet, és nagy ismétlésszámmal (20-30). Az alkar az evolúció során úgy fejlődött, hogy rendkívűl ellenálló legyen, értem itt a csontozatot, ki kell fárasztani.
2013. máj. 9. 13:33
 8/10 A kérdező kommentje:
köszi a választ, még azt szeretném megkérdezni, hogy abból baj lehet, hogyha tovább edzek bicepszre, figyelmen kívül hagyva a fájdalmat?
2013. máj. 9. 21:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Passz. Attól függ mennyire komoly. De ha tényleg túledzés vagy nem szabályos, akkor csak rontasz a helyzeten és később még többet kell pihentetni. De innen elég nehéz konkrét dolgokat mondani róla.
2013. máj. 9. 23:31
 10/10 Frontosa ***** válasza:

Az a baj, hogy nem szabályosan végzed a gyakorlatot, az alkar leveszi részben a terhet a bicepszről. Ilyenkor hajlamos a húzódásra.

Üdv,

2013. máj. 10. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!