Ide többnyire rutinos emberek válaszát várom) honnan tudom megállapítani egy bármilyen fehérjéről amit csak úgy kapok hogy milyen a minősége illetve milyen fehérje?!
A minőségi protein alapja a whey, ezen belül jó lenne ha hidrolizátumot is tartalmazna. Így a BV - biológiai értéke - igen magas. A biológiai érték azt mutatja, hogy minden aminosav, amire a testünknek szüksége van benne van, illetve a felszívódása szinte tökéletes. A protein minőségét mutatja, hogy az aminoprofil alapján mennyi benne a BCAA. Amennyiben hozzáadott BCAA, L-leucin, vitamin komplexet, emésztő enzimeket is tartalmaz akkor az már szinte a profi szintet súrolja.
Az utolsó szempont amire az utóbbi időben még jobban figyelni kell, mivel a minőségi alapanyagok ára állandóan emelkedik, hogy a gyártó cég abban a proteinben cukrot szénhidrátot tesz-e? Sajnos ez utóbbi tendencia kezd nőni. Azért, hogy a proteinek árát csökkentség vagy alacsonyan tarthassák két megoldás létezik, vagy hozzáadott cukorforrásokat tesznek, vagy csökkentik a whey alapaanyagot, és növelik az igen olcsó alapanyagok(szója, búza, borso) hozzáaádást. Sőt mindkét megoldást egyszerre is alkalmazzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!