Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Személyi edző? Vagy egyéb...

Személyi edző? Vagy egyéb ötletek?

Figyelt kérdés
Elkezdtem edzeni, de nem valami magas hatásfokkal. Majdnem hogy minden eredmény nélkül. Arra gondoltam, hogy esetleg egy olyan ember aki jobban ért ehhez segíthetne legalább az elindulásban. Kérdésem többek között az hogy hova, kihez forduljak, és tényleg megéri-e, esetleges tapasztalatokat is szívesen olvasnék :) Köszi!

2013. jan. 13. 10:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én személyi edző szeretnék lenni, szerintem nagyon szép szakma. A sportot már kiskorom óta nagyon szeretem, mert ez okoz örömet, ebben vagyok jó. Szeretnék másoknak is segíteni egészségesen, boldogan, számára megfelelő testben élni vágyóknak, ami szerintem minden emberre ráillik. A kérdés csak az, hogy ki mennyire akarja ezt a bizonyos célt.

Lehet, hogy vannak csalók ebben a szakmában, de az biztos, ha én is elvégzem, becsületesen fogom végezni személyi edzők feladata az, hogy segítsenek megkedveltetni a sportot az emberekkel, segítsenek nekik egyéni céljaik elérésében, legyen az fogyás, erőnlét, testépítés, lelki támogatás. Az egy dolog, hogy valaki pofátlanul sokat elkér egy edzésért, de azt figyelembe kell venni, nekik is kell élni valamiből, és ezért küzdöttek. Én ajánlom neked a személyi edzőt, de olyat válassz, aki valóban beleéléssel végzi a munkáját! Ne az árakat nézd! Nem függ tőle a teljesítményük. A támogatásuk a fontos, úgy is ugyanazt a tudást tudják mind átnyújtani, kivéve, ha egyéb különleges sportágról van szó, mert ez edzőnként eltérő lehet.:)

2013. jún. 5. 16:23
 12/17 anonim válasza:

Csak mert az emberek nincsenek egyáltalán képben: egy személyi edzőnek havonta minimálisan 70-80 ezer forint költsége van, akkor is, ha nincs egy vendége sem! (Most ezeket nem írom le mind.) Van, hogy ennél több is!

Gondold el, hogy egy hónapban 8 órás munkaidővel számolva 160 órát lehet leadni! És ekkor már feltételezted, hogy szépen, mint a nagykönyvben, mindenkit pontosan be tudsz osztani egymás után, mert mindenki pont úgy ér rá, hogy neked jó legyen. :) Ügye értelemszerű, hogy ilyen soha nincs! De ha maradunk ezen az álomvonalon, és mondjuk 1000 forintot kérne el egy személyi edző óránként (amennyit gondolom reálisnak érez az átlag ember), akkor 160 ezer forintot tudna megkeresni, amiből lejönnek a költségei, minimálisan 80 ezer forint. Marad neki ebben az álom esetben 80 ezer forintja. Amiért maga után fizette az összes járulékot, nincsen szabadsága, mint másnak, hogy évi 20 nap fizetett. Ha szabadságra megy, akkor nincsen ám fizetett betegszabadság! És ügyfeleket is veszíthet, akik természetesen edzeni akarnának tovább... Önmagát kell reklámoznia (költség), honlapot fenntartani, készíteni (költség), ügye nem komoly, hogy ezt valaki havi 80 ezerért bevállalná, miközben bármelyik gyárban havi 110 ezerért felelősség nélküli összerakós munkát is tudna végezni...

A testépítés, személyi edzés az a sportág, amelyik a legtöbb elméleti tudást igényli! Én a mai napig szakmai anyagokkal képzem tovább magam, amik nem olyan pite olvasmányok, mint a sárga kapszula... kőkemény anatómia, biokémia, biomechanika, táplálkozástan stb...

Ezek olyan dolgok, amiket a tévhittel ellentétben NEM LEHET netről összeszedni, mert olyan hatalmas anyag, amit egyben kell átlátni... Csak az Arnold lexikonja 800 oldalas! És ebben szinte alig van anatómia, táplálkozás stb...

Az edzőteremben mást sem látok, mint hogy a 80% össze-vissza szerencsétlenkedik, csak dobálják ki a pénzüket feleslegesen teremre, illetve felesleges tápkiegekre, amikről azt sem tudják, mire jó, és hogyan kell használni... ezenkívül szétcseszik az ízületeiket is...

Nyilván, vannak ebben a szakmában is, ahogy mindegyik másban olyanok, akiknek csak papírjuk van róla, hogy edzők... Az én honlapomra aki felmegy, azonnal látni fogja a cikkekből, hogy valóban profi elméleti háttér áll mögötte. Minden szaktudást meg kell fizetni.

Erre a kérdésre például én válaszoltam másodiknak: http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__4577..

Vajon, hány haver tudja ezt így? Egyébként nálam nincsenek brutál árak, sőt, ingyenes edzéseket is tartok... Kérdező, majd elküldöm privátban az oldalamat, nézz körül... Az ottani elérhetőségeken elérsz, ha úgy gondolod. Már, ha pesti vagy... Egyébként van egy cikkem arról is, kinek kell személyi edző? (Persze, nem kell mindenkinek... Beethovennek sem kellet zenetanár, de azért a többség nincs ilyen szinten, még az sem, aki azt hiszi, hogy egyedül sikerült nagyjából mindent megtanulnia...)

2013. júl. 11. 17:36
 13/17 anonim ***** válasza:
légysziveees nekem is küld el az oldalad jó?
2013. júl. 21. 15:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem mielőtt elkezdenél magadtól edzeni keress fel egy személyi edzőt. elég ha csak 2-3 alkalommal elmész hozzá, ő felméri az állapotodat, (esetenként ír neked egy edzéstervet az alapján hogy izmosodni/fogyni vagy mit akarsz) és a legfontosabb hogy mutat neked gyakorlatokat és hogy azokat hogyan kell helyesen megcsinálni!

Ha már így képben vagy ezekkel akkor szerintem elkezdheted magadtól az edzéstervet. Hidd el így a legkönnyebb, mert legalább mutat egy utat:) Persze később majd te is ki fogsz tapasztalni ezt-azt de kezdésnek ez a legjobb:)

2013. szept. 24. 21:04
 15/17 anonim válasza:

szia!

én élsportolói osztályba járok, és sokat tanulok az ilyenekről. személyi edzőt nem ajánlok, inkább az akarat erődet. ha izmosabb/soványabb vagy csak fittebb akarsz lenni az csak elhatározás kérdése. a személyi edző helyett inkább dietetikust ajánlok, és egy olyan edzésformát keress ami neked jó. ha ebben segítség kell akkor természetesen egy ilyenért fizess de másért ne nagyon.futás,-konditerem,-elszántság,-max dietetikus ezt tudom ajánlani.:)

2013. nov. 10. 18:41
 16/17 poiu ***** válasza:
Nincs sok tapasztalatom, annyit tudok, hogy a mi konditermünk recepciósainak egy része képzett személyi edző. Tehát ez nekik plusz jövedelem, így már nem olyan nehéz fenntartani. Egy edző van, aki nem ott dolgozik, csak lejár a klienseivel, akik csak angolul beszélnek, idősek és nők :-)
2013. nov. 11. 19:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Melyik kerületben keresel személyi edzőt, vagy hová tudnál elmenni? Lehet írtad, csak nem vettem észre, akkor bocsi. :)
2014. máj. 8. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!