Fél éve testépítek hobbi szinten, most szeretnék elkezdeni rendesen kajámat rendbe raktam. Az alábbi edzésterve használom, magamnak készítettem szerintetek ez így jó?
(A) Kedd-Péntek
Bicepsz:
Francia rúd 10X4 25kg
Kalapács bicepsz 10X4 8kg
Tricepsz:
Letolás csigán 4x10 20kg
Letolás Tricepsz kötélen 4x12 10kg
Váll:
Oldal emelés 4X15 6kg
Nyomás gépen 3x10 20kg
Comb:
Gugulás 6x15-5 piramis
(B) Szerda-Szombat
Mell:
Fekvenyomás 4x10 50kg
Tárogatás 4x15 8kg
Hát:
Mellhez húzás széles fogással 4X10 45kg
Mellhez húzás keskeny fogással 4X10 40kg
Döntött törzsű evzés 4x10 35kg
Has:
Láb emelés 4X20
Hasprés 4X50
Vádli:
Szamár vádli fél lábon 4X30
Ülő vádli gép 4X15 40kg
Én a helyedbe fél év után rámennék egy 3 vagy 4 napos osztott edzéstervre, mondjuk így:
Hétfő: Mell + bicepsz + has
Kedd: Comb + Vádli
Csütörtök: Hát + tricepsz + has
Péntek: Váll + Vádli
Egyébként bicepszre amúgy is kevés a gyakorlatod, kéne még koncentrált bicepsz, tricepszre szabad súlyos gyakorlat, például lórúgás. Vállra döntött törzsű oldalemelés mindenképp kell még, meg én betennék egy előreemelést is, esetleg alkalmanként egy állig húzást, de azt csak minden 2. vagy 3. alkalomra mert a csuklónak nem jó. Combra kéne lábhajlító és lábnyújtó gyakorlat is, mellre fekvenyomás egykezessel döntött padon, sorozatonként állítva a szöget. Hátizomra húzódzkodás ha megy az még jó lenne, meg hiperhajlítás. Nagyjából ennyit hiányolok ebből. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!