Rg vagy szertorna?
A fölöttem levő válasz is igen jó, csak kiegészítésnek: fontos lehet a testalkat is. Szertornásznál előnyös, ha valaki alacsony (lent a súlypont!), robbanékony. Rg-ben jócskán többségben vannak a nyúlánk, klasszikus "balett-táncos" alkatok. Szerencsére mindkét sportban voltak már kivételes képességű és nem "tipikus" testalkatú versenyzők, de érdemes figyelembe venni.
Fizikai erő és merészség jóval több kell a szertornához. Az rg-hez nagyon előnyös a természetes (öröklött) hajlékonyság és lazaság - ez szertornánál sem jön rosszul persze -, illetve a jó szem-kéz koordináció.
Fiúknak van RG oktatás? Egyáltalán van olyan fiú, aki RG-zik? Azért kérdezem, mert nagyon hajlékony vagyok, és szeretném megtartani, fejleszteni is.
28F
Japánban van, de máshol nem jellemző. Magyarországon szerintem nincs. (99 % biztos vagyok benne).
Ha szeretnéd fejleszteni/megőrizni a hajlékonyságodat, akkor ajánlom a klasszikus balettet, ott vannak férfiak (az RG-nem is az egyik fontos alapja a balett, nem véletlen, hogy sok RG-s kiemelkedő balettos is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!