Stillmass Whey 6:3:1-et szeretnék kiegészítésnek a szálkásításomhoz, e mellé szükség lehet extra glutaminra és BCAA-ra?
gyári adatok szerint:
BCAA: 19.1g/100g
glutaminsav: 15.2g/100g
napi 3 turmixot innék
Az általad ajánlott termékek felhasználási javaslatát elolvasva, azokban kevesebb bcaa és glutamin van, mint a Stilmass 6:3:1-ben.
Szóval nem értem, miért érné meg NEKEM még havi kb 15000 forintot kiadni?! :)
Kedves Kérdező! Valami fogalom és tárgyi zavarban vagy. A Stillmass 6:3:1 proteinben 100g-ban ha megiszod akkor kb. 19g BCAA ,és kb 15g glutmaint juttatsz a szervezetedbe. Ez mint fenntebb írtam nagyon jó választás, főleg, hogy hozzáadott cukrot, és felesleges E adalékanyagokat nem tartalmaz.
Az általam javasolt kiegészítőkből ha eszel, akkor ha 100g-mot ennél meg ebből akkor 100g glutamin vinnél be!!!!!
Tehát nem értem, miért vinnél be ebből kevesebb glutamint?!?
Az esszenciális aminok köztük a BCAA-k a legfontosabbak az izomzatépítésben. Ezért fontos tényező protein vásárlásakor megnézni (már ha van, és fel is van tüntetve) a termék aminoprofilját. A Stillmassból ha megeszel 100g-ot akkor vittél be kb. 19 BCAA-t. (Itt meg kell jegyeznem, hogy a HiTec Whey C6-os esetében ez az érték 28g!!) Ellenben a BCAA akkor műkődik, ha olyan mennyiségben van a szervezetben, hogy ha a sejtek közötti szövetekben túlnyomást képes létrehozni. A másik fontos feltétel, hogy a BCAA mellé párosuljanak az EAA aminok is. Amikor megiszol 1 adag proteint (pl. a Stillmass 6:3:1-et), akkor kb.5,7g BCAA-at viszel be. Elvileg ez elég is kell hogy legyen gondolnánk?!?! Azonban edzéskor a szervezet elkezdi bontani a fehérjéket, és használni kezdi a BCAA-kat mivel energiára van szüksége. A vér BCAA tartalma durván 20%-kal fog csökkeni!!! Ez még hatványozottabban beindulna, mivel szálkásításról van sző (mint a kérdésedben szerepel), tehát szénhidrát bevkitelt minimalizáltad. Beindul az izomleépülés is. A plussz 10g - 30g-ban bevitt BCAA/EAA az izom sérülését, az izomerő csökkenését gátolja meg. Azonnali regeneráció, edzést követő izomláz megelőzése, stb. Tehát mondjuk erre a termékre plusszban ezért van szükség. Adagonként minimum 15g.
Hoppá!!Válasz végéről lemaradt a link, amiről beszéltem.
Igen, ezt tényleg benéztem. :)
Azt még le tudnád nekem írni, hogy testtömegtől függően pontosan milyen mennyiségben, milyen elosztásban érdemes e két kiegészítőt szedni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!