Miert nem fejlodik a mellizmom?
Sziasztok
Arra lettem figyelmes hogy nem fejlodik rendesen a mellizmom, vagyis szerintem 2.5 -3 honap utan maskepp kellene kineznie. 70kg vagyok.
Heti egy alkalommal edzek mellre, az edzesem pedig a kovetkezo:
fekvenyomas vizszintesen: 4szeria - 12*(35kg), 10*(40kg),
8*(45kg), 6*(55kg)
fekvenyomas 45 fokban: ugyan ez
tarogatas vizszintesen: 4 szeria - elso kettobe 10*(7.5kg)
utolso kettobe 10*(10kg)
tarogatas 45 fokban: ugyan ez
A regeneralodas tehat biztosan megvan mert csak het nap mulva edzek ismet mellre.
Az etrendem tudom hogy nics a legnagyobb rendben, nem tudok miden nap csirkemellet es rizset enni, es igy nincs meg minden nap a 140gram feherje meg a 300-400gramm szenhidrat de tomegnovelovel robalom kompenszalni.
Ezek a tenyek.
A pihenes tehat nem lehet gond, a kaja elhiszem hogy hatraltat de szerintem ennyire nem folyasolhatja be az egeszet es mar eltelt 2.5-3 honap de javitsatok ki ha tevedek. Ami maradt az maga az edzes: de nem tudom hol hibazok. Masfajta gyakorlatra nincs lehetosegem pl csigas keresztezesre, a sulyok nagysagat illetoen pedig van amikor erzek izomlazat de altalaban nem, ezekkel a meretekkel pont vegre tudom hajtani a sorozatokat, de lehet hogy kevesebbel kellene hogy meginkabb a mell dolgozzon es ne egyeb, vagy lehet pont tobb, nem tudom.
Nagyjabol ennyi, teljesen tanacstalan vagyok es nem tudom hol lehet a fo problema es mit kellene orvosolni. Multivitamint meg nem szedek.
Hogy varialjam at?
Tobbszor egy heten, vagy tobb gyakorlat, mas sorrend, mas suly, ismetlesek, mas gyakorlatok, vagy hogy erted.
Koszi.
Más gyakorlatok, ismétlések, súly, mindegy. Csak ne ugyanez legyen.
Néha váltani kell, ha hozzászokik az izomcsoport egy adott edzéshez sokkal kevésbé terheli meg, ezért lassabb a fejlődés. Ha váltasz érezni fogod hogy nehezebb, de jobban is fogsz fejlődni.
Egyrészt a 3 hónap nem sok, másrészt az étkezés az alapja mindennek, ha nem eszel annyit mint kéne nem is fogsz fejlődni annyit mint kéne.
Ha a nincs meg minden nap a 140g fehérje és a 300 400g CH alatt azt érted, hogy heti kétszer csak 130g fehérje és 310g CH van az nem a világ vége, de ha mondjuk ennél gyakrabban nagyoob hiányok vannak az már igen. (pl heti 4szer 100g fehérje és 200g CH)
cetivel mérj mell-hát kerületet minden hó elején,mert a tükörben minden nap látod magad,nem ítélsz mindig objektíven.
ha tényleg nem fejlődsz akkor meg kevés a kaja.
de rendes edzéssel az első pár hónapban,sz@r kajával is fel szokott ugorni 4-5 centi mell-hátban.
Egyrészt ne javasoljunk már koxot, másrészt Viktor nevű díler emberke már nem él ha jól tudom, de nem is ez a lényeg.
Variálni kell minden héten az edésen valamit. Egyik héten döntött padon kell kezdeni és pl egykezes súlyzókkal, majd másik héten sima padon kétkezessel. ne 45°-os dőlésszögű padon nyomj, hanem 30-on. Nem kell két tárogatás, az egyik helyett legyen az egyik héten áthúzás, a másik héten tolódzkodás szélesen előredőlve, így megy jobban mellre. Lényeg a variálás, a gyakorlatokban és azok sorrendjében, ismétlésszámmal is lehet játszani.
a másik nagyon fontos a kaja. Ha nincs meg a kellő mennyiség, akkor nem sokáig tudsz fejlődni, ezt be kell látni, mivel a 2g*ttkg alatti fehérjemennyiség csak éppen ahhoz elég, hogy valamennyire regenerálódj, de nem tartalmaz plusz anyagot a fejlődéshez, növekedéshez.
ne csak 2 gyakorlatot végezz a padok döntéseivel.
Tárogatás /45-ben
fekvenomyás/45-ben
fekvenyomás kézisúlyzóval/45-ben
átemelés
tolódszkodás
csigás összehúzás
Peck deck
Ezekből válassz 4-et minden edzésen és ebből 1db legyen 45(vagy 30) fokban.
Amúgy én is kb ekkora súllyal nyomok fekve( 55k körül) de mégegyszer ennyivel tárogatok:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!