Vajon a proteinek hány %-sak?
Vegyük a legnépszerűbb Myprotein terméket az Impactot.
Ezen a linken az aminoprofil mellett a bevizsgálási tanúsítványt is látjuk. Tehát ez a prtotein fajta, semleges ízben egy WPC80 alapanyag, amely 82,4% protein szárazanyagban. Ennél a fajtánál - whey koncentrátum - ennél nagyobb érték már el sem érhető. Amennyiben ezt mondjuk csoki ízben kapjuk a protein tartalom 8%-kal fog csökkeni. Mivel nincs hozzáadott szénhidrát, csak ami magában a proteinben van, ezért ez csak 1,5, ez meg elenyésző (koncentrumról van szó).
Ebből ha 100g-ot megeszek akkor az azt jelenti, hogy 82,4g proteint ettem (szárazanyagban). Ennél tisztább whey protein koncentrátumot nem is lehetne bevinni, mivel ebben a proteinen kívül semmi más (színezék, íz, habosítás, állagjavító, stb.) NINCS! Amennyiben ezt csoki ízben innám meg, akkor már csak 75,8%-os proteint innék. Levegővel (folyadék) érintkezve ezek az értékek minusz 4%-kal csökkennek.
Ezt azért vezettem le így részletesen, mert akkor azok a dizájnerek, amelyek dobozán azt írják whey protein koncentrátumból vannak és tartalmaznak hozzáadott szénhidrátot (dextróz), állagjavítót, habosítót, stabilizátort, meg sok minden mást, akkor vajon mennyi %-os proteinek lehetnek?
A designer fehérjék nem csak whey koncentrátumból állnak.
Egyébként hogy csak egy példát említsek, a Nitro Gold Pro Enzy Fusion 8 fajta fehérjét tartalmaz, és 73%-os.
sanyi te nem nyugszol.
annyi van benne amennyit rá írnak.
nem is értem ez téged miért izgat,hiszen te csak alapanyagokat veszel vagy ha mégsem akkor whey c6ot.
Bizony ezzel a kijelentéssel vitatkoznék. Az Impact Whey egy sima, mezei WPC80. Adalékanyag mentes, amennyiben a semleges ízt veszi valaki.
Ha jól tudom az Impact Whey emésztő enzimeket nem tartalmaz (semleges verzió).
Ár/érték arányban a HiTec Whey C6 ami nagyon jó, hiszen ez egy olyan protein, ami NEM TARTALMAZ hozzáadott szénhidrátot, cukrot. Elleben izolátum, és hydrolizátum is van benne. Hogy még profibb legyen ezért a protein mellett plusszban tettek bele szabad L-leucint, és egyedül állóként beta-ecdysteront is. A felszívódás érdekében 12 fajta vitaminkomplex és emésztőenzim is van benne.
Szóval szerintem ő az etalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!