Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy kezdjem el a fehérjézést?

Hogy kezdjem el a fehérjézést?

Figyelt kérdés
18 éves 174 centi magas és 68 kg vagyok. Fehérjézni szeretnék edzés mellett. Eddig főleg kardió edzés míveltem: reggel este futok, és sportszerüen úszok+ otthon húzóckodom egy csövön. Kezd alakulni néhány izomcsoport erőteljesen de szeretnék fehérjézni. Milyen fehérje packot érdemes vennem? Milyen százalékost érdemes venni? Még soha nem szedtem viszont rengeteget edzek már kis koromtól és mindig óckodtam az ilyen kiegészítőktől. Kalória szempontjából hogy állnak ezek a porok? Hízékony vagyok de nagyon hamar lefogyok ha kell. Most ment le rólam 20 kg csak edzéstől 1 hónap alatt Befolyásolnak nagyon ezek a szerek tömeg szempontjából? Köszi a válaszokat

2012. aug. 6. 14:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Nagyon sok mindennel nem vagy tisztában. A fehérjézés szót felejtsd el, mert ez így ökörség. Akkor is fehérjézel, ha húst vagy tojást eszel.:)

Szóval szénhidrátozzál is és zsírozzál is.

Így kell írni: szeretnék protein tápkieget használni.

Legyen egy normális tömegnövelő étrended és azt egészítsd ki proteinnel, főleg edzés után. Ha tömeget szeretnél növelni, akkor menjen hozzá edzés után 40-50g gyors szénhidát (dextróz, vitargo)

Reggel is tehetsz a proteinből a zabpehelyhez, de cukor nélkül!

Tömegnövelő étrend: legyen napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje és 5-6g*testtömegkg szénhidrát (ch). Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg.

ch:zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiőrlésű tészta, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség

zsír: omega3, lenmagolaj.

mintaétrendek: [link]

2012. aug. 6. 15:04
 2/6 A kérdező kommentje:
ÉRTELEK ÉN! de én nem akarok tömegnövelni kiegészítőkkel. nekem a napi szénhidrátmennyiség beleértve mindhárom szacharid csoportot mind beépülésre kerül mivel egészségesen étkeze és én nem csak salátákon élek hanem szénhidrátot is fogyasztok + cellulózban gazdag keményítőket is. Húst is eszem főleg csirkét de marhát nyúlat és halat is eszem. én csak azért szeretnék fehérje port szedni hogy a szálkásításom még jobban kivehető legyen. Szedek multivitaminokat porcerősítőt is. Ajánlott 15% fehérje tartalom alatti porokat szedni vagy milyen ajánlott kezdőként?
2012. aug. 6. 15:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Kicsit meg vagy keveredve. El kell dönteni, hogy mit is akarsz. Egyszerre nem tudsz izmot felszedni és zsírt leadni naturálban. Az egyikhez tömegnövelő étrend kell, amibe beletartozik az edzés utáni protein (pl. VPX Syngex, Scitec 100% whey prof, Biotec nitro pure whey gold, Twinlab whey fuel stb) és mellé edzés után kell 40-50g dextróz (vagy egyéb gyors ch) is. így pozitív a kalóriamérleged és tudsz izmot növelni.

Szálkásításhoz pedig szálkásító diéta kell, ami kalóriadeficitet jelent energetikailag, ilyenkor izomveszteség is van, nem tudsz izmot növelni! Ekkor az edzés utáni turmix lehet protein+glutamin (esetleg +bcaaa), de van aki ilyenkor is rak bele egy kis maltodextrint. De a lényeg az egész napi étrenden van.

2012. aug. 6. 15:29
 4/6 A kérdező kommentje:
na így világos. köszi
2012. aug. 6. 15:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Szívesen.:)
2012. aug. 6. 15:46
 6/6 anonim ***** válasza:
fehérjézés, rohadtul tetszik ez a szó :D
2012. aug. 6. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!