Ha ERŐSEBB szeretnék lenni, hogy kell edzeni?
Tehát nem izmot szeretnék felszedni,nem tömeget növelni henm erőben fejlődni.
Szeretnék nagyobb súlyokat emelni és kitartóbb lenni.
Főleg bicepsz,váll, törzs érdekel.
De olyan általános erőt szeretnék,nem egy gyakorlatban.
Úgy értem,hogy költözködésnél a mosógép ne jelentsen nagy gondot , vagy a cementes zsák ?
Hogyan kell ehhez edzeni?
Traktorkereket emelgetni?
Kevés ismétlésszám?Kevés szünet vagy sok?
Vagy nem is kondoterem hanem Kettlebell meg Crossfit?
10-es
A vége felé írja,hogy nagy súl ykevés ismétlés számmal.
Hány széria?????
3-4-5 ? vagy amennyinél még szabályosan el tudom végezni az adott feladatot ?
Amit írtál a kérdésedben akár egy kettlebell reklámszöveg is lehetne. A céljaid egy az egyben megegyeznek a kettlebellel elérhető eredményekkel. Olvashatsz róla a kettlebell.hu-n. Egyébként nagy súlyok emelésére edzhetsz egészen kicsi, 16os vagy 20as bellel. Itt egy személyes tapasztalat az általános erőfejlődésről: Szeretek úszni, középsuliban kb havonta mentem (amatőr szinten), szűk 2 óra alatt a leghosszabb távom 3km volt. Aztán jött az egyetem és a bell. Egy évig nem úsztam egy centit se, belleztem kb 9 hónapig. Aztán következő tavasszal mentem úszni, és simán lement 5km a szokásos 2 óra alatt.
Végül még annyit, hogy a bell nem játék, nagyon oda kell figyelni közben, mert ha rosszul csinálsz egy gyakorlatot pár hónapig, annak elhúzódó fájdalom a vége. De szerencsére a magyar edzők elég magas szinten állnak.
CrossFit,Kettlebell vagy Chalistenic?
Melyiket érdemes választani?
Calisthenicet ajánlanám, fejleszti a relatív erőt, és ha a pénz fontos, akkor ezt ingyen is tudod végezni
a crosfit inkább állóképességre gyúr rá igazán, a pörgős edzésekkel
a kettlebel meg gerincbántalmakat okozhat, de ha helyesen megtanulod elvégezni a gyakorlatokat akkor, jól fejleszti az erőd
nincs olyan hogy edzésmódszerek királya, a lényeg hogy váltogasd az edzést, 3 havonta próbálj ki vmi drasztikusan újat, szóval ha 3 hónapig nagy súlyokkal edzettél, lassan hosszú pihenőidőkkel, akkor következő pár hónapban csináld ennek az ellentettjét pörgős, rövid állóképességi edzések
Nos a pénz számít,de tudom,hogy ha egyedül kellene otthon edzenem az hamar kifulladna.
És ha Kettlebell edzésre megyek ott csak van valaki aki érti a dolgát és segít a helyes technika elsajátításában.
Egyébkén miért okoz gerincbántalmat?
A CrossFit ilyen szempontból kíméletesebb a test számára?
Én azt hittem,hogy az dúrvább, jobban igénybe vesz,talán többet is árt. Persze csak videókat láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!