Kondisok milyen test a célotok?
A pszichológiához értek és arról is írtam. Nem arról hogy hogyan lehet akkorára pumpálni magad hogy minden kisebb bicepsz pályára álljon körülötted.
Ti magatok válaszoljátok meg a kérdéseket.
Nem szeretitek magatokat mert 22 évesen 16-nak néztek ki (miért baj ez?), nem jó 196/60-al létezni (miért?), olyan akarsz lenni mint egy Calvin Klein Modell, Christiano Ronaldo, Jean Pierre Fux (miért?) A pszichológiában a legtöbbet feltett kérdés a miért. Miért? Mert a segítségével könnyen feltárható a probléma de ehhez őszintének kell lenni és nem elhazudni önmagunkat.
Valaki nem szeret azért mert olyan vagy amilyennek születtél? Az anyád nem áll veled szóba mert 60 kiló vagy 110 helyett? Nem. Egyedül ti teremtitek magatoknak ezeket az elvárásokat, hogy olyannak kell lennetek mint valaki más, mert akkor jobb lesz minden mint most.
Ha valaki az egészségéért sportol akkor úszik, fut, teker stb. A gyúrás lényege hogy úgy nézz ki ahogy most nem.
Sok sikeres embert ismerek és egyikük sem csinálja ezt.
Külön tananyagot képez a testkép- és önértékelési zavar a pszichológiai karokon és rendesen kitárgyalják az ilyeneket. Ki mit miért csinál. Mindennek megvan az oka. Miért sminkel a csaj, miért a sok plasztikai műtét, miért a testépítés, miért többmilliárd dolláros üzlet a divat iparés a prestige építés.
Látom hogy nem bírjátok a kritikát (ki bírja?) úgyhogy a homoszexuális vonatkozását márt nem is említem a dolognak.
Gyúrunk wazze? (társadalomkritika?)
De a sporthoz nem értesz! És ugyan ne a karosszékedben ülve próbáld meg megmondani, hogy márpedig aki sportol, az mind milyen, miközben te életedben egyetlenegy súlyzót vagy labdát sem fogtál a kezedben. Terepgyakorlat, tudod. Lehet te olyan mázlista vagy, hogy egészséges testalkatod van, de tudod nem mindenki ilyen. És aki ezen változtatni akar, az pont hogy egészséges, mivel felismeri, hogy az emberi testnek van egy egészséges kinézetű tartománya, és ő ebbe nem tartozik bele. Zavarja az embereket is, meg őt is, ha látják, nem beszélve az effektív egészségügyi problémákról.
Példa, melyikük néz ki elviselhetőbben?
És ez még csak a kirívó testalkatúak esete. Vannak olyanok is, akik átlagosak, de úgy döntenek, csinálnak valami extraságok a testükkel, ha már van, végülis csak egy rakás szerves vegyület meg víz, és elektrokémia. Ezen logika alapján mindenki elmebeteg, aki piercinget tesz magára, befesti a haját, sőt, akár levágja a haját, esetleg megborotválkozik.
Az emberi tulajdonságok száma véges, így mindegyikkel rendelkezik már valaki. Már kb minden kombinációjuk is foglalt, és hogyha úgy döntök, hogy változtatni akarok magamon, akkor sanszos, hogy lesz olyan, akihez hasonlítani fogok. Nem azért választ ki az ember egy másikat, mint cél, mert az 'ő', hanem mert neki van olyasmi alakja, amilyet el szeretne érni. Ez azért nem túl bonyolult, ugye?
Egy újabb mondat, ami csak sosem sportolt szájából hangzik el: ússzak, fussak, tekerjek. Úszni utálok, ahogy a brokkolit sem szeretem, nem kell mindenféle rejtett hátteret belelátni. Ráadásul a közeli uszoda horrorárban mozog, annyira emg még nem vagyok gazdag. Ja, és ha homo beütésem lenne, akkor mégis inkább oda akarnék menni, mert ott muszáj meztelenre vetkőzni az átöltözésnél, és félmeztelen férfitesteket bámulhatnék. De erre nincs ingerem.
Fussak, tekerjek? Ja, ha falun laknék szép lenne, de itt az Üllői út mellett kicsit necces a dolog, tekintve, hogy többet ártok vele a tüdőmnek, mint segítek, pluszpontként még el is üthetnek bármikor a remek magyar autósok. Én kérek elnézést, hogy ide születtem, gondolom ez is a súlyos mentális zavaraim eredménye. Esetleg miért nem utazok naponta többtíz kilométert, csak hogy erdőbe kerülhessek? Hát nem is értem.
A kritikát meg én is bírom, de amikor egy ilyen burokban élő hülyegyerek idejön okoskodni, és kijelenteni, hogy mind elmebetegek vagyunk, az nem kritika, és nem is fogom annyiban hagyni (:
Esetleg majd megkérdezhetnéd a tanárbácsitól a ki-mit-miért-csinál-órán, hogy miért vagy ekkora balfac. Persze mindezt mosolyogva, és elfogadva, hiszen te olyan intelligens vagy, hogy bírod a kritikát. (:
Alapvetően nem motiválnak a kinézet orientált sportok, de elismerem a testépítők kitartását, akaraterejét, és fáradozását a céljukért.
A kis pszichológus palántánk egy jellemtelen idióta az "úszik, fut, teker" jellegű sportot hobbi szinten "űzők" a kemény munka elől e lelkük megnyugtatás céljából fordulnak valójában ezek alapvetően kiegészítő tevékenységek.
A hozzádalolász nem csak a testépítőket, hanem a más kemény edzést végzőket is leszóltad szakbarbár klisékkel pufogtatva. Mindez téged meg a kevés akaraterődet jellemzi.
Én is egyetemen pszichológiát tanultam de aki ezen baromságokat írta az előbbiekben nem értek vele egyet.Tanítanak vmi ilyesmit de ez egy vagy két (szerintem hülye) professzor felfogása akinek a könyveiből tanulnak az emberek h ez testképzavar!!!
Ugyanmár!!!!!
ha te kedves válaszoló nyomkodod a pattanásaidat a tükör előtt és azon agyalsz h azt miként lehetne elfedni v tízszer felpróbálszegy ruhát mert abból a szögből jobban mutat v a másikból v este a löttyedt tested nézed a tükörben és magadtól kérdezed h mit lehetne tenni h jobban tetszem ennek v annak ...mert bizony TE IS ILYEN EMBER VAGY!!!! akkor nincs miről írogatnod!!!
Ezt a bélyeget h testképzavar akkor rálehetne húzni bárkire aki nézi a testét és nem elégedett vele úgy mint te vagy elégedett vagy???
na de akkor meg lehet súlyos önértékelési zavarral küzdesz mert a mai társadalmi elvárásoknak nem felelsz meg mert vagy nagyon sovány v szép izmos test kell a reklámok szerint!!
Sok sikert az ilyen hülye írásaidhoz!!
A pszichológus barátunknak szerintem a "teste végleges megváltoztatásához folyamodik" félmondatnál sikerült teljesen hu°°lyét csinálnia magából...
Ha azt hiszed, hogy az izom amit az ember felépített, örökre ott maradt, akkor nem szorult beléd több értelem mint a virágba a párkányodon...
A pszichopalántának annyit, hogy ennyi erővel a tanulás is baromság, hiszen az is azt a célt szolgálná, hogy egy attribútumot (tudást valamiről) növeljen. A tanulástól okosodsz, a gyúrástól izmosodsz.
miért jársz egyetemre? hogy okosodj, legyen diplomád, jobb állásod. miért gyúrsz? hogy izmosodj, jobban érezd magad, meg hogy jobb csajok furulyázzanak.
hozzám azt hiszem Neutron válasza áll a legközelebb én se mennék le soha kondiba h jobban nézzek ki de azért már mentem le mert erősebbé akartam válni (karatézom, oda kell)
ez így elfogadható vagy ez is valamilyen zavarra vetíthető vissza kedves pszichomókus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!