Hogyan álljak neki a testépítésnek?
Üdv mindenkinek!
15 éves srác vagyok, 3 hét múlva leszek 16.
Körülbelül tavaly nyár óta edzek rendszeresen, heti 3x. Egész jól fejlődtem, de úgy érzem, hogy most megtorpantam, elértem azt a határt, amit itthoni edzéssel el lehet. Úgy döntöttem, hogy húsvét után elkezdek konditerembe járni.
Egy ilyesmi lenne a célom kezdésnek:
aztán később ehhez erősebb mellizom, illetve has. Tudom, ennyi idősen nem egyszerű ilyen testet ,,elérni", de az egyik ismerősömnek sikerült (most 18 éves és 16 évesen úgy nézett ki, mint a fentebb linkelt képen látható férfi).
A problémám a következő: A hasamon és derekamon van felesleg.
180 cm magas vagyok és 67 kg, ami alapjában véve tudom, hogy vékony lenne, de nekem mindenképp le kéne fogynom legalább 4-5 kg-ot, hogy szálkás testem legyen.
Nyárra szeretnék egy ,,csajozós" formát elérni. Mit javasoltok: 1 - 2 hónapig ,,tömegeljek", azaz egyek rendesen és ne a szálkásodásra menjek, aztán majd ráérek június elején szálkásítani, vagy: most szálkásítsam le magam és ,,induljak tiszta lappal"?
Illetve mindenképpen szeretnék kérni most tőletek egy diétás étrendet. Fehérjét meg kreatint nem igazán szeretnék még szedni, de halolaj, stb... szóba jöhet.
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat és elnézést ha valahol butaságot írtam!
van tovább gomb is, hajrá!
Szerintem nem sok értelme lenne szálkásítanod, mert lennél kb 60 kg szálkásan, az pedig ezzel a magassággal nem mutatna valami jól. Mi lenne, ha nem erre a nyárra összpontosítanál és tömegelnél legalább egy évet és utána lenne a szálkásítás, mikor már lesz rajtad izomtömeg.
Ezeket olvasd el, ha még nem olvastad, alul van tovább gomb is. [link]
Köszönöm a válaszokat.
Első: Nem nyárra akarom kigyúrni magam, csak nyáron látszik, de amúgy ,,alapból" szeretnék kinézni valahogy.
2.-3.: Kifejezem magam máshogy: A szüleim nem hiszem, hogy megengednék. Eléggé ,,fafejűek" ilyen témában, de hát ez van, így szeretem őket. :D
Esetleg ha vennék halolaj kapszulát ,multivitamint illetve c-vitamint, az megtenné kezdésnek?
És mi a helyzet a helyes étrenddel?
Valami ilyesmire gondoltam:
reggeli: tojásrántotta 2-3 tojásból + barnakenyér
tízórai: barnakenyér + zöldség + csirke/pulykamell
ebéd: csirke + pulykamell + zöldség és/vagy rizs
uzsonna: zabpehely + joghurt
vacsora: sovány túró + barna kenyér + paradicsom
a fentebb említett kapszulákat hova kell beilleszteni ebbe az étrendbe? illetve vélemény?
köszönöm.
Ha tömegnövelő étrendet szeretnél, akkor a fehérje legyen 2-2,5g*testtömeg kg és a ch pedig 5-6g*testtömeg kg.
Amit leírtál étrendet, abban nincsenek mennyiségek, számold ki, hogy annyi legyen, amennyit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!